Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Παρουσία του Υφυπουργού Θάνου Μωραΐτη, η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του οδικού άξονα Άκτιο-Αμβρακία.

O Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Θάνος Μωραΐτης, εκπροσώπησε την Ελλάδα, στο Συμβούλιο των Υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, την Δευτέρα 15 Μαρτίου.
Κατά την διάρκεια του Συμβουλίου, αξιοσημείωτη υπήρξε η παρέμβαση του κ. Μωραΐτη σχετικά με το θέμα τη δεκαετούς στρατηγικής της Ε.Ε. για την ανάπτυξη και την απασχόληση , όπου και τόνισε την ανάγκη η ανάπτυξη να μην μετριέται μόνον μέσα από τους οικονομικούς δείκτες, αλλά αυτό να γίνεται με κοινωνικούς όρους, άποψη που συμμερίστηκαν εκπρόσωποι χωρών-μελών, με αποτέλεσμα να διεξαχθεί μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το κρίσιμο αυτό θέμα.
Τα κυριότερα θέματα που απασχόλησαν το Συμβούλιο ήταν:
- Η αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, μέσα από ενιαία δράση και στάση της Ε.Ε. εν’οψει της διάσκεψης του Μεξικό τον Δεκέμβριο του 2010.
- Η προστασία των εδαφών από την βιομηχανική ρύπανση και η πρόταση για υποχρέωση των χωρών - μελών να αναλαμβάνουν το κόστος του καθαρισμού των ρυπαινόμενων εδαφών.
- Η ανάγκη ανάπτυξης ενός ενιαίου δικτύου για την προστασία της Μεσογείου, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις που θα ακολουθούν όλες οι χώρες που βρέχονται από την Μεσόγειο. Ανάλογη συζήτηση έγινε και για τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας.
- Η προστασία της βιοποικιλότητας, με την λήψη μέτρων για την σωτηρία των απειλούμενων ειδών.
- Η ανάληψη πρωτοβουλιών για την μείωση των εκπομπών καυσαερίου στα ημιφορτηγά στην Ε.Ε. από το 2014.
Στο πλαίσιο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος αναφερόμενος στην ρύπανση των εδαφών, τόνισε την ανάγκη δημιουργίας μιας κοινοτικής οδηγίας, που να υποχρεώνει τα κράτη – μέλη να αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις και να μην λειτουργούν «εθελοντικά», όπως συμβαίνει σήμερα, τονίζοντας τις τεράστιες επιπτώσεις που έχει η βιομηχανική ρύπανση των εδαφών στο περιβάλλον και τους πολίτες.
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΑΚΤΙΟΥ – ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ
Την Τρίτη 16 Μαρτίου, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, παραβρέθηκε στην υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του οδικού άξονα Ακτιο – Αμβρακία, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών, παρουσία της πολική ηγεσίας του Υπουργείου, βουλευτών και αιρετών από την Αιτωλ/νία, την Ήπειρο και την Λευκάδα.
Ο Θάνος Μωραΐτης, στην δήλωση του τόνισε την σημασία του έργου όχι μόνον για την Αιτωλ/νία αλλά και ολόκληρη την βορειοδυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου: «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για όλους μας. Ένα μεγάλο έργο για την Αιτωλ/νία και την Βορειοδυτική Ελλάδα, επιτέλους ξεκινά. Σε αυτήν την εξέλιξη σημαντική είναι η συμβολή της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, ώστε το έργο να μην καθυστερήσει άλλο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους δούλεψαν και πίεσαν, ώστε το έργο αυτό να ξεκινήσει. Μπροστά μας έχουμε την πρόκληση της Ιόνιας οδού και με την έναρξη κατασκευής της συγκεκριμένης κάθετης σύνδεσης, δημιουργούνται σημαντικές προϋποθέσεις για τον τόπο μας. Η κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη τον αναπτυξιακό προσανατολισμό που έχει. Και στο επίκεντρο αυτής της αναπτυξιακής πολιτικής, βρίσκεται η Αιτωλ/νία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο