Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΝΔ, ΣΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ FORUM.

Ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Αντώνης Σαμαράς, υλοποιώντας το νέο μεγάλο πολιτικό όραμά του, για μια Νέα Ελλάδα, με επίκεντρο την Ελληνική Περιφέρεια, δημιούργησε τον Τομέα της Περιφερειακής Πολιτικής, κάνοντας μου την μεγάλη τιμή να μου αναθέσει τις ευθύνες της πολιτικής δράσης της, με τη σαφή εντολή και κατεύθυνση ότι πρόκειται για μια από τις πρώτες και κορυφαίες προτεραιότητες της Παράταξης.
Βουλευτής της Ελληνικής Περιφέρειας και ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει,
συνεπώς, πολύ καλά, ότι το μέλλον και το αύριο του τόπου περνάει υποχρεωτικά μέσα από την ανάπτυξης της άλλης, πλην όμως, ξεχασμένης Ελλάδας.
Με βαθύ αίσθημα ευθύνης ανέλαβα τα νέα καθήκοντά μου, καθώς, ως Βουλευτής, επί σειρά ετών, της Περιφέρειας κι εγώ, της Αιτωλοακαρνανίας, ενός εκ των μεγαλυτέρων νομών της Χώρας, με πολλαπλές ανισότητες στη δομή της, έχοντας, μάλιστα, υπηρετήσει τις ανάγκες της και από τη θέση του αιρετού Νομάρχη, είμαι σε θέση να ξέρω από «μέσα» και από «πρώτο χέρι» τα τεράστια χρονίζοντα προβλήματα της υστέρησης της Ελληνικής Επαρχίας σε όλους τους τομείς.
Στόχος μας και φιλοδοξία μας είναι να ανατρέψουμε αυτήν την εικόνα, προτάσσοντας δημιουργικές λύσεις για ένα καλύτερο αύριο των κατοίκων της Ελληνικής Περιφέρειας και ειδικότερα της νέας γενιάς, ώστε να μπορεί να βρει κίνητρα και διέξοδο στις αγωνίες ,στα όνειρά της, αλλά και δουλειά εκεί όπου είναι οι βαθιές ρίζες του Ελληνισμού, της τοπικής Κουλτούρας και της Παράδοσης.
Είναι χαρακτηριστικό, εξάλλου, ότι στην πολιτική ευθύνη του Τομέα της Περιφερειακής Πολιτικής ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς συμπεριέλαβε με απόφαση του και τις ευρύτερες περιοχές και Περιφέρειες της Μακεδονίας, της Θράκης, του Αιγαίου και γενικότερα της Νησιώτικης Ελλάδας, μετά, δηλαδή, την κατάργηση των Υπουργείων Μακεδονίας–Θράκης και Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Ελλάδας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Η οικονομική και κοινωνική σύγκλιση των Περιφερειών με το «Κράτος των Αθηνών» είναι ο πρώτος μεγάλος εθνικός πολιτικός στόχος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και συμβαδίζει απόλυτα με τη στόχευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πολιτική συνοχή και αλληλεγγύη των Περιφερειών.
Το ζωτικό πολύπτυχο της σύγκλισης, της ενίσχυσης της Περιφερειακής ανταγωνιστικότητας - μέσω της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης - της τόνωσης της απασχόλησης και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην Περιφέρεια, συνθέτει τις επιμέρους εκείνες πολιτικές δράσεις που θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην αναδιάταξη και αναβάθμιση της ξεχασμένης Ελλάδας και της Υπαίθρου, εξαφανίζοντας το μόνιμο στίγμα, που μαυρίζει την ψυχή των πολιτών της Περιφέρειας , ότι δηλαδή θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας .
Θα παλέψουμε για να περάσουμε τις θέσεις μας και την αδιαπραγμάτευτη πολιτική βούληση και θέλησή μας , με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές του Προέδρου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αντώνη Σαμαρά, για:
α) Τον περιορισμό και την εξάλειψη των διαρθρωτικών ανισοτήτων μεταξύ Κέντρου και Περιφέρειας.
β) Την εξάλειψη των ανισοτήτων και μεταξύ των επιμέρους Περιφερειών της Χώρας, των γνωστών και λεγομένων κοινώς Περιφερειών δύο ταχυτήτων.
γ) Την ισόρροπη οικονομική και όχι μόνο ανάπτυξη της Ελληνικής Επικράτειας.
Στο πλαίσιο αυτό, είναι δεδομένο και αυτονόητο ότι θα κινηθούμε και προς την πλευρά της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης, αξιοποιώντας προγραμματικά τις χρηματοδοτήσεις και τους πόρους εκείνους που προβλέπονται για την ενίσχυση της Ελλαδικής Περιφέρειας, σε σχέση και με τη διεύρυνση των ορίων της Κοινοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία θεσμικά είναι μεν κατοχυρωμένη, αλλά, δυστυχώς, δεν έχει δρομολογηθεί ακόμη στο μετρό και στο βαθμό που θα έπρεπε.
Προς την κατεύθυνση αυτή, όλο το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το ΕΣΠΑ, διαχειριστικά και οικονομικά θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την αναζωογόνηση της Ελληνικής Περιφέρειας.
Ως εκ τούτου, ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να εντάξει στον νεοσύστατο Τομέα της Περιφερειακής Πολιτικής της ΝΔ και οργανωτικά και πολιτικά τον έλεγχο της κυβέρνησης για την πρόοδο, αλλά και την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, με στόχο την Ελληνική Περιφέρεια.
Η Περιφερειακή Πολιτική και Ανάπτυξη θα αναδειχθούν, πλέον, από την Παράταξη της ΝΔ ως ισχυροί παράγοντες και κορυφαίες δυνάμεις κρούσεις, όχι μόνο για την οικονομική σύγκλιση και αλληλεγγύη των συμπολιτών μας, αλλά και για την οικονομική ολοκλήρωση και συμπόρευση των Περιφερειών στην ίδια, μάλιστα, ευθεία με την Περιφέρεια των Αθηνών, όσον αφορά στην ανασυγκρότηση της προοπτικής για την οικονομική πρόοδο της Χώρας.
Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ταμείο Συνοχής και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο οφείλουν και πρέπει να ανοίξουν τις πόρτες των χρηματοδοτήσεών τους προς την Ελλάδα, έχοντας, όμως, πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα η Χώρα μας προγράμματα, μελέτες, σχέδια και δράσεις, που θα εγγυώνται την Περιφερειακή Ανάπτυξη, εδραιώνοντας με τον τρόπο αυτό και το Κράτος Δικαίου στην συνείδηση των πολιτών της Υπαίθρου.
Αυτή είναι, όχι απλά η υπόσχεση μας, αλλά η ουσιαστική και δεδομένη δέσμευση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, για το αύριο της Ελληνικής Περιφέρειας, για να φύγει το γκρίζο και να έρθει, επιτέλους, το φως της προόδου, του εκσυγχρονισμού και της διάχυτης ανάπτυξης και στον τελευταίο κάτοικο και πολίτη της Ακριτικής Ελλάδας.
Η Ελλάδα των άξιων και των αξιών, όπως υπογράμμισε με έμφαση ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην Προσυνεδριακή Διάσκεψη της Αθήνας, θα διατρέξει όλη την Επικράτεια , από τη μία γωνιά της Χώρας έως την άλλη, χωρίς φραγμούς, χωρίς μετριοκρατίες, χωρίς κάστες και παρεοκρατίες των ολίγων σε βάρος των πολλών.
Ίσες ευκαιρίες και ίσες δυνατότητες, για όλες και για όλους, από τη μία άκρη της Ελλάδας έως την άλλη.
Αυτή είναι η Περιφερειακή Πολιτική που ονειρευόμαστε και γι αυτήν θα αγωνιστούμε, με συνέπεια, αποφασιστικότητα, διορατικότητα, ευρηματικότητα, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα, για ένα καλύτερο αύριο για όλους τους πολίτες της Ελλάδας και κυρίως για τη νέα γενιά του μέλλοντός μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο