Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

O Βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, παρέστη σε εκδήλωση, ενόψει της 184ης επετείου, στη μνήμη των πεσόντων κατά την «Ιερά Έξοδο του Μεσολογγίου».

Την Κυριακή 14 Μαρτίου, ο Βουλευτής κος Παναγιώτης Κουρουμπλής, παρέστη σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «Η Έξοδος», ενόψει της 184ης επετείου, στη μνήμη των πεσόντων κατά την «Ιερά Έξοδο του Μεσολογγίου».
Ο κος Κουρουμπλής εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό στην επετειακή ομιλία του στη Μητρόπολη Περιστερίου, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
«Εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό καταθέτω ορισμένες σκέψεις στη μνήμη εκείνων που με τη θυσία τους τίμησαν την ίδια την τιμή και ανύψωσαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αυτούς που εκείνη τη νύχτα, που την έτρεμε ο λογισμός, μετέτρεψαν τον πόνο, την πείνα και την αγωνία τους σε ακαταμάχητη υπομονή και επιμονή σε ένα πυρακτωμένο πείσμα, κατορθώνοντας να υπερβούν τα ανθρώπινα σε ένα ιδεώδες όπως λέει ο Βίκτωρ Ουγκώ που συναντάται το ανθρώπινο με το Θείο.
Σήμερα, που η κοινωνία χειμάζεται και η πατρίδα δοκιμάζεται, από μία κρίση που γεννά μελαγχολία, παραιτήσεις και απειλές, καλούμαστε όλοι να υποτάξουμε το υπερτροφικό ΕΓΩ της περιδέουσας ιδεολογίας που μας έχει μπολιάσει, σε ένα υπερβατικό πατριωτικό συλλογικό ΕΜΕΙΣ. Ένα πανανθρώπινο εμείς που μπορεί να οπλίσει τις ψυχές μας, με τη δύναμη της αισιοδοξίας και της ελπίδας.
Καλούμαστε όλοι να εργαστούμε ώστε μέσα από την ακαδημία της ελευθερίας να καταστήσουμε την Ιερή πόλη του Μεσολογγίου έδρα ενός παγκόσμιου φορέα ανάδειξης της αξίας που απειλεί η μοναδικότητα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της οποίας απαραβίαστη προϋπόθεση αποτελεί η κατοχύρωση της πραγματικής ελευθερίας του ανθρώπου.
Σήμερα ο κος Κουρουμπλής συναντήθηκε με εκπροσώπους της Διασωματειακής Επιτροπής των Φορέων του Οπτικοακουστικού Χώρου, όπου και του εξέθεσαν τα προβλήματά τους. Ο κος Κουρουμπλής, τόνισε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι ιδιαίτερης σημασίας και ο ίδιος δήλωσε πρόθυμος να στηρίξει τις δραστηριότητες και τα αιτήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο