Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Συμβολικός αποκλεισμός της Εθνικής Οδού σήμερα στην Αμφιλοχία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη κατάσταση του δρόμου.


Πλήθος κόσμου, συγκεντρώθηκε σήμερα το πρωί στην Αμφιλοχία στην κινητοποίηση που οργάνωσε η τοπική Ομοσπονδία επαγγελματιών και εμπόρων με άλλους φορείς. Τα μαγαζιά ήταν κλειστά, όπως και τα σχολεία, ενώ για ένα διάστημα αποκλείστηκε και η εθνική οδός. Οι οργανωτές επέκριναν δήμο, Νομαρχία, ΔΕΣΕ και Υπουργείο Υποδομών για την κατάσταση του εθνικού δρόμου που διέρχεται από το κέντρο της πόλης.
Είναι αλήθεια ότι ειδικά τους τελευταίους μήνες, ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΣΑΙ στο κέντρο της Αμφιλοχίας, μιας και η κίνηση των μεγάλων φορτηγών έχει αυξηθεί, εξαιτίας της Εγνατίας. Ο δρόμος έχει διαλυθεί και δεν υπάρχουν πεζοδρόμια η ζωή είναι σκέτο μαρτύριο. Οι κάτοικοι φοβούνται πως το κομμάτι της Ιόνιας που παρακάμπτει την Αμφιλοχία θα γίνει τελευταίο και ζητούν αλλαγή αυτού του σχεδιασμού, ώστε το κομμάτι αυτό να είναι το πρώτο.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αποστόλης Κοιμήσης, δηλώνει αναρμόδιος και τονίζει πως από το 2004 ο δήμος πιέζει για να ληφθούν μέτρα. "Με επιστολές δεν γίνεται τίποτα ανταπαντούν" όσοι αντιδρούν και λένε πως ο Δήμαρχος κρύβεται πίσω από την αναρμοδιότητα και πως δεν είναι δυνατόν εδώ και έξι χρόνια να μην έχει προχωρήσει έστω σε μια παρέμβαση σε έναν δρόμο που διέρχεται μέσα από το κέντρο της πόλης. Περιμένουν κανα δυο μήνες ακόμη λένε, διαφορετικά οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.
http://gatosstakeramidia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο