Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Αποκλεισμός της εθνικής οδού στο Μενίδι, σήμερα Παρασκευή, με αίτημα την ένταξη του Δήμου Μενιδίου στο νομό Άρτας…


Το Μενίδι είναι στα σύνορα των Νομών Άρτας και Αιτωλοακαρνανίας. Απέχει μόλις 10 λεπτά από την Άρτα, αλλά ανήκει στην Αιτωλοακαρνανία, παρότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι Μενιδιάτες προσπαθούνε να πετύχουν την ένταξή τους στην Άρτα, έχουνε πάρει μάλιστα και ομόφωνες αποφάσεις στο Δημοτικό τους Συμβούλιο, αλλά και σε ανοιχτές συγκεντρώσεις πολιτών.
Σήμερα λοιπόν, η Ομάδα Πρωτοβουλίας για την ένταξη του Μενιδίου στην περιοχή Άρτας προχωράει σε συμβολικό κλείσιμο της εθνικής οδού. Στην ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων λένε:
«Την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010 στις 17:30 κλείνουμε συμβολικά την εθνική οδό στο ΜΕΝΙΔΙ ΑΡΤΑΣ, για να καταστήσουμε σαφές, στα κέντρα λήψης αποφάσεων, το χρόνιο και δίκαιο αίτημά μας.
Η θέση της κυβέρνησης (σε αρμονία με τις επιδιώξεις και φιλοδοξίες ορισμένων αιρετών, αλλά σε αντίθεση με το ψήφισμα της ΚΕΔΚΕ - 20-1-2010) για εγκλωβισμό των συνενώσεων εντός των νομών, δεν προωθεί τον ουσιαστικό εκσυγχρονισμό της χώρας.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για να κερδίσει η πραγματική μεταρρύθμιση, η πρόοδος, το συμφέρον των πολιτών και της εθνικής οικονομίας, η λογική και η δικαιοσύνη κι όχι η ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών των πολιτικών με επιρροή στην κυβέρνηση.
Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε μια αταίριαστη συγκόλληση με το δήμο Αμφιλοχίας, δυσλειτουργική, επιβλαβή για την εθνική οικονομία και τη διοικητική αποτελεσματικότητα, ζημιογόνα για τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής.
Το Μενίδι ανήκει στην περιοχή Άρτας
, πράγμα που αναμφισβήτητα επιθυμούν οι κάτοικοι και που κάθε αντικειμενική επιστημονική προσέγγιση για ουσιαστική μεταρρύθμιση απερίφραστα θα επιβεβαιώσει.
Θα αγωνιστούμε μέχρι να επικρατήσει το δίκαιο και η λογική».
Πηγή: ΚΕΝΤΡΙ
http://aletri.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.