Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Στέγη για ηλικιωμένους δημιουργεί ο δήμος Φυτειών.

Στέγη για ηλικιωμένους δημιουργεί ο δήμος Φυτειών. Ο δήμαρχος θέλει να αξιοποιήσει προσφορά δύο συμπολιτών του.
Τη δημιουργία μονάδας φιλοξενίας ηλικιωμένων, επεξεργάζεται ως μια πρώτη σκέψη ο δήμος Φυτειών, μετά την δωρεά των αδελφών Μπέτση, την οποία το δημοτικό συμβούλιο έκανε ομόφωνα αποδεκτή στην τελευταία του συνεδρίαση.
Πρόκειται για ένα οικόπεδο έκτασης 12 στρεμμάτων που οι συγκεκριμένοι δημότες δωρίζουν στο δήμο, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για υποδομές κοινής ωφελείας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Τζαχρήστας εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους δύο δημότες για την δωρεά τους και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την έκφραση δημοσίων ευχαριστηρίων στους δύο δωρητές, δεδομένου ότι μια τέτοια ενέργεια, αφενός είναι πολύ σημαντική για το δήμο και αφετέρου ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία υποδομών σύμφωνα με την επιθυμία των δωρητών.
Έτσι ο δήμος ήδη έχει δρομολογήσει την σύνταξη μιας τεχνικοοικονομικής μελέτης που θα δώσει μια πρώτη εικόνα για το κόστος κατασκευής και λειτουργίας του κέντρου φιλοξενίας ηλικιωμένων, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει στην σύνταξη μελέτης κατασκευής. Το επόμενο βήμα, που θα απαιτήσει και τον μεγαλύτερο αγώνα, είναι εκείνο της εξεύρεσης πόρων για την κατασκευή του κέντρου. Ήδη υπάρχει αίτημα στην περιφέρεια να προβλεφτεί στις δράσεις του ΕΣΠΑ κωδικός για κοινωνικές υποδομές. Αν αυτό γίνει, ανοίγει και ένα παράθυρο ελπίδας ότι θα ενταχθεί και το συγκεκριμένο έργο σε αυτή τη δράση και κάποια στιγμή θα αποτελέσει πραγματικότητα για την περιοχή.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
Πηγή: Εφημερίδα «ΑΙΧΜΗ»
http://www.aixmi-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο