Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο, αρ. 52, της τριμηνιαίας εφημερίδας «ο Αετός», η οποία εκδίδεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αετινών Αθήνας.

Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο, αρ. 52, της τριμηνιαίας εφημερίδας «ο Αετός», η οποία εκδίδεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αετινών Αθήνας «Ο Μπούμστος». Στη πρώτη σελίδα γράφει: Περισσότερη αστυνόμευση ζητούν οι κάτοικοι του Ξηρομέρου. Επιτακτικό το αίτημα ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των Ξηρομεριτών. Αστυνόμευση ζητούν τα χωριά του Ξηρομέρου.
Το τελευταίο διάστημα αναδείχθηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετές περιοχές στο Ξηρόμερο όπως Μύτικας, Κωνωπίνα, Κατούνα αλλά και το χωριό μας ο Αετός λόγω έλλειψης αστυνόμευσης. Μόλις λίγες ημέρες πριν ο δήμαρχος Αλυζίας Δημήτρης Τριποτσέρης κατήγγειλε τα προβλήματα στα χωριά του δήμου του με τη ληστεία στη τράπεζα Μύτικα, με τις συμπλοκές Πακιστανών, η εφημερίδα Κωνωπίνα κατήγγειλε ότι αυξήθηκαν οι ζωοκλοπές στο χωριό τους, στη Κατούνα τα ναρκωτικά έχουν γίνει μάστιγα και ο Αετός δέχεται επιδρομές από Αθίγγανους. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν σχεδόν όλα τα χωριά της περιοχής με τους κατοίκους να νοιώθουν ανασφαλείς και να προσπαθούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.
Τα ζητήματα αστυνόμευσης στα χωριά της περιοχής, προέκυψαν μετά την αδρανοποίηση των παλαιών αστυνομικών σταθμών, όπως των Φυτειών, του Αρχοντοχωρίου, του Μύτικα, χωρίς όμως σήμερα η λύση να βρίσκεται στην επαναλειτουργία τους.
Διαβάστε επίσης: Ιστορικό κείμενο με θέμα τον Αετό Ξηρομέρου που η ιστορία του εισχωρεί βαθιά στα άδυτα των αιώνων. Ήταν το μεγαλύτερο κεφαλοχώρι της Ακαρνανίας, αξιόλογη πόλη, με μακραίωνη ιστορική διαδρομή που το μαρτυρούν τα σωζόμενα ερείπια εκκλησιών, κάστρων και οικιών πλησίον του χωριού.Καθώς ξεφυλλίζετε θα βρείτε πολλά κείμενα που θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον.
Όποιος θέλει να ενημερώνεται μπορεί γίνει συνδρομητής με ένα τηλεφώνημα στον πρόεδρο του Συλλόγου: Χρήστος Ντέμος, τηλ: 6973-209953.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο