Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Κυκλοφορεί η εφημερίδα «Το Ξηρόμερο», φύλλο 105, που εκδίδει η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ).

Κυκλοφορεί το 105 φύλλο της εφημερίδας «Το Ξηρόμερο», της τριμηναίας έκδοσης της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ). Η εφημερίδα «Το Ξηρόμερο» είναι μαζί σχεδόν με τα «Χρυσοβιτσάνικα Νέα», η μακροβιότερη εφημερίδα της Ξηρομερίτικης διασποράς και σε όλες αυτές τις δεκαετίες διαφωτίζει, διαπαιδαγωγεί και προάγει μέσα από τις στήλες της το πολιτισμό και τη παράδοση.
Στην πρώτη σελίδα φιλοξενείται η δήλωση του Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιου Σώκου με θέμα: «Ιστορική» η απόφαση του Σ.τ.Ε. για αναστολή των έργων για την εκτροπή του Αχελώου.
Ανάμεσα στα θέματα ξεχωρίζουν η απόφαση του ΣτΕ για αναστολή των έργων εκτροπής του Αχελώου, η ένταξη στο ΕΣΠΑ του αυτοκινητόδρομου που αρχίζει από τις Φυτείες και συνδέει το Ξηρόμερο με την Ιόνια οδό, για τον Αμβρακικό ,ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερος υγροτόπους της Ευρώπης, με ανεξάντλητο φυσικό πλούτο, ένας τόπος που θα μπορούσε να αποτελεί επίγειο παράδεισο και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να μετατραπεί σε κόλαση εξ αιτίας των διάφορων ανθρώπινων δραστηριοτήτων και επεμβάσεων, που είναι ασυμβίβαστες με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, κ.α.
Όσοι επιθυμούν να λάβουν την εφημερίδα, μπορούν να στείλουν τη συνδρομή τους: Εφημερίδα «Το Ξηρόμερο» Πατησίων 5, 4ος όροφος, 10431 Αθήνα ή να επικοινωνήσουν με το Πρόεδρο Δημήτρη Στεργίου, τηλ: 6972660909 ή στο τηλέφωνο της Ομοσπονδίας 210-5232676 ή και στην ηλεκτρονική διεύθυνση στο: opsyx@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο