Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Με λαμπρότητα έγινε η θεία λειτουργία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στο Αγράμπελο, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά




Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα εορτάστηκε φέτος η μνήμη των Πολιούχων του χωριού μας, Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Όλοι οι συγχωριανοί μας ήταν παρόντες και φέτος στην εκκλησία μας και παρακολούθησαν με δέος και κατάνυξη την θεία λειτουργία.
Η εκκλησία μας ήταν σημαιοστολισμένη και φωταγωγημένη έλαμπε από την καθαριότητα, καθώς και ο αυλόγυρος ασπρισμένος με μεγάλη προσοχή από τον παπα-Φώτη και τους επιτρόπους. Σε όλο το χωριό υπήρχε μεγάλη καθαριότητα από ασπρίσματα όλοι οι δρόμοι, με τα σπίτια φωταγωγημένα, καθαρά και στολισμένα, μοσχοβολούσαν τα πάντα και υπήρχε μια ευχάριστη γιορταστική ατμόσφαιρα.
Στην Πολυαρχιερατική θεία λειτουργία που τελέσθηκε στην εκκλησία του χωριού μας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς με τη συμμετοχή έξη ακόμα Ιερέων.
Ο Μητροπολίτης κ.κ. Κοσμάς έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους κατοίκους του Αγραμπέλου, οι οποίοι ευχαριστήθηκαν ιδιαιτέρως την παρουσία του Επισκόπου στον χωριό μας. Όλοι οι κάτοικοι του χωριού είναι ευχαριστημένοι από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. κ. Κοσμά που είναι ένας πνευματικός πατέρας, ένας άνθρωπος που έχει βαρύτητα γνώμης, ένας άνθρωπος που λέει λίγα, μετρημένα και σοβαρά και ένας άνθρωπος στον οποίο όλοι δίνουνε φόρο τιμής και σεβασμό. Όλοι μας ζητάμε την ευχή του και ευχόμαστε στο Θεό να τον στηρίζει πολλά - πολλά χρόνια στο να διαποιμαίνει αυτή την όμορφη και πολύ σημαντική Μητρόπολη, με το δικό του σοφό τρόπο.
Την εκκλησία μας τίμησαν με την παρουσία τους εκτός του Μητροπολίτη μας, ο πατήρ Χρυσόστομος ιεροκήρυκας Ι. Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ο συγχωριανός μας πατήρ Βασίλειος Πόπης, Πρωθιερέας στον Ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά, ο Αιδεσιμότατος Δημήτρης Αντωνίου εφημέριος Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου, o Πάτερ Φώτιος Χατζής ο οποίος είναι εφημέριος του χωριού μας και οι Διάκονοι Πατέρες Ιωσήφ Ζωγράφος και Μακάριος Αντωνόπουλος.
Το παρών έδωσαν επίσης και μέλη της Δημοτικής αρχής και του πολιτισμού όπως ο Δήμαρχος Αστακού Στάϊκος Παναγιώτης και πολλά άτομα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο