Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Γιώργος Αποστολάκης, δήμαρχος Ανακτορίου: Σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές στο Κέντρο Υγείας Βόνιτσας.

Σημαντικές ελλείψεις παρουσιάζονται στο Κέντρο Υγείας Βόνιτσας που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, αναγκάζοντας τους ασθενείς να καταφεύγουν σε ιδιώτες γιατρούς. Κενά παρουσιάζονται σε τρεις θέσεις οδηγών ασθενοφόρου, αφού από τις τέσσερις θέσεις που προβλέπονται είναι καλυμμένη μόνο η μια, στη θέση ενός γιατρού επιμελητή για την κάλυψη των εφημεριών, στη θέση του δεύτερου παιδιάτρου, και του παρασκευαστή στο μικροβιολογικό εργαστήριο. Αυτή η κατάσταση, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης, έχει επιπτώσεις στους ασθενείς και κυρίως στους ηλικιωμένους ανθρώπους που επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας, από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές, χωρίς τελικά να μπορούν να εξυπηρετηθούν. «Αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν το έχει λύσει ακόμα ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης και υπενθυμίζει ότι αυτό το θέμα είχε τεθεί κατά την επίσκεψη του πρώην υφυπουργού Μάριου Σαλμά στο νοσοκομείο Αγρινίου, όπου είχε υποσχεθεί ότι θα λυθεί.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο δήμος Ανακτορίου έχει προτείνει την πρόσληψη γιατρών και άλλων ειδικοτήτων, όπως γυναικολόγου, ορθοπεδικού, καρδιολόγου κλπ., καθώς από το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας εξυπηρετείται μια μεγάλη περιοχή, αλλά κυρίως καλύπτει το μεγαλύτερο οδικό άξονα, που με την υποθαλάσσια του Ακτίου - Πρέβεζας υπάρχει μεγαλύτερος όγκος οχημάτων που διέρχεται από αυτή την περιοχή, πράγμα που σημαίνει δυστυχώς περισσότερα τροχαία ατυχήματα.
Ο δήμος από την πλευρά του, παρά το γεγονός ότι δεν έχει αρμοδιότητα, έχει αποστείλει από το 2003 ως τώρα έγγραφα προς την περιφέρεια, προς τον διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου, προς το γ.γ. του υπουργείου υγείας, με κύριο και πάγιο ζητούμενο την κάλυψη των κενών θέσεων του Κέντρου Υγείας.
Εκκρεμεί βέβαια και πρόταση του δήμου για δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ, αφού πρόκειται για μια ιδιαίτερα τουριστική περιοχή που φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι τουλάχιστον 600.000 ανθρώπους. Όπως λέει ο δήμαρχος, συνήθως οι τουρίστες όταν προγραμματίζουν να επισκεφθούν μια περιοχή, πρώτα φροντίζουν να δουν αν καλύπτεται νοσοκομειακά, άρα η μεγάλη επισκεψιμότητα στην περιοχή δημιουργεί και μεγάλες ανάγκες.
«Για το λόγο αυτό ζητάμε την κάλυψη αυτών των κενών, αλλά δυστυχώς δεν βλέπω τίποτα. Μας κοροϊδεύουν. Δεν υπάρχει πολιτική βούληση και πιστεύω ότι κυρίως δεν υπάρχει θέληση από τον διοικητή του νοσοκομείου να λύσει το θέμα. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι πως θα λειτουργήσει το νοσοκομείο Αγρινίου και όχι το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας, που δεν θα έπρεπε να είναι απλώς Κέντρο Υγείας, αλλά να έχει αναβαθμιστεί», συμπληρώνει ο κ. Αποστολάκης.
Σε αυτό το σημείο ο δήμαρχος αναφέρεται σε μια παλιά πρότασή του, η οποία έλεγε ότι πρέπει να δημιουργηθεί στην περιοχή ένα περιφερειακό νοσοκομείο που να καλύπτει όλα τα παράλια, δηλαδή από τον Αστακό μέχρι το Άκτιο, την παραλιακή ζώνη της Πρέβεζας μέχρι τη Λευκάδα, αφού το αίτημα για επέκταση του νοσοκομείου της Λευκάδας δεν μπορεί να υλοποιηθεί, καθώς δεν έχει που να στεγαστεί, όπως επίσης ανέφικτη είναι και η επέκταση του νοσοκομείου Πρέβεζας. Έτσι κατά τον κ. Αποστολάκη καλύτερη λύση είναι να γίνει επέκταση του νοσοκομείου της Βόνιτσας, που θα εξυπηρετεί τις ίδιες ανάγκες, με εκείνες που θα εξυπηρετούσαν τα δυο προαναφερθέντα νοσοκομεία μαζί.
Ο δήμος Ανακτορίου μάλιστα μπορεί να εξασφαλίσει χώρο μεταξύ Ακτίου και Αγίου Νικολάου, όπου θα είναι το κέντρο όλης της παραλιακής ζώνης, και θα εξυπηρετεί, εκτός από τους ντόπιους και όλους τους ταξιδιώτες που θα μπορούν να νιώθουν ασφαλείς, καθώς μετά τη δημιουργία του αεροδρομίου του Ακτίου, οι ανάγκες θα είναι μεγαλύτερες. «Η δημιουργία ενός τέτοιου περιφερειακού νοσοκομείου θα ήταν το μεγαλύτερο βήμα, τόσο για την περιοχή μας, όσο και για την περιοχή της Πρέβεζας και της Λευκάδας, αλλά δυστυχώς πιστεύω ότι και οι οκτώ βουλευτές αυτό το θέμα δεν θα το αγγίξουν, γιατί όλοι «φοβόμαστε» το Αγρίνιο. Αυτά πρέπει να σταματήσουν κάποτε και πιστεύω ότι η σημερινή κυβέρνηση θα δει αυτό το θέμα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και θα δώσει λύση», είπε καταλήγοντας ο κ. Αποστολάκης.
Πηγή: Εφημερίδα: «ΑΙΧΜΗ»
http://www.aixmi-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο