Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ME ΘΕΜΑ: «Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»





Η ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, η Διεύθυνση Ανάπτυξης Διαιτησίας ΕΠΟ και ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Δυτικής Ελλάδας, την περασμένη Δευτέρα διοργάνωσαν από κοινού στο Συνεδριακό Κέντρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας, μια ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα: «Ο προπονητής στη σύγχρονη πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται από την συνθήκη της UEFA».
Προλόγισε την εκδήλωση ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΝΑ κ. Νίκος Λύτρας και μίλησε εκτενέστερα και αναλυτικά για τη συνθήκη της UEFA, η οποία έστω και καθυστερημένα μπήκε η χώρα μας.
Ο κ. Λύτρας αναφέρθηκε στο νέο σύστημα Διαιτησίας στο οποίο συμβαίνουν κοσμογονικές αλλαγές, οι οποίες έχουν αρχίσει από το περασμένο καλοκαίρι, καθώς και στη μεγάλη προσπάθεια της ΕΠΟ δια του προέδρου της κ. Σοφοκλή Πιλάβιου, της ΔΑΔ ΕΠΟ δια του υπεύθυνου αυτής κ. Κύρου Βασάρα και της ΚΕΔ ΕΠΟ δια του προέδρου της κ. Βασίλη Τεροβίτσα. Στόχος της εν εξελίξει μεγάλης αυτής προσπάθειας, είναι να υπάρξει επιτέλους η δια βίου εκπαίδευση των Διαιτητών Ποδοσφαίρου εν ενεργεία και μη. Ο κ. Λύτρας στάθηκε ιδιαίτερα στις άοκνες προσπάθειες της ΕΠΣΝΑ σε τοπικό επίπεδο για την ανάπτυξη της Διαιτησίας και του τοπικού ποδοσφαίρου, αρχής γενομένης από την ημερίδα αυτή, η οποία άφησε άριστες εντυπώσεις για την οργάνωσή της.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπύρος Ιωαννίδης, ο εκπρόσωπος της ΔΑΔ / ΕΠΟ, κ. Χρυσόστομος Μάνθος, Εκπαιδευτής ΕΠΟ, ο οποίος ήταν και κεντρικός ομιλητής, ο Αντινομάρχης κ. Παναγιώτης Κατσούλης, ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου παλιός ποδοσφαιριστής και ποδοσφαιρικός παράγοντας κ. Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Δυτικής Ελλάδας κ. Ιωάννης Μακρής και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Αιτ/νίας κ. Δ. Ντάουλας.
Το μέλος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Δυτικής Ελλάδας, κ. Χρήστος Ζαρκαβέλης Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής της ομάδας Νέων της ΠΑΕ Παναιτωλικός, ανέπτυξε το θέμα του «ο προπονητής στη σύγχρονη πραγματικότητα».
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στο ακροατήριο η μετέπειτα εισήγηση του κ. Χρυσόστομου Μάνθου, Εκπαιδευτή ΕΠΟ και μέλους της ομάδας επιμόρφωσης της ΔΑΔ/ΕΠΟ, ο οποίος με παραστατικό λεκτικό τρόπο σε υψηλό επίπεδο αλλά και εικόνα (DVD) της UEFA και της ΔΑΔ/ΕΠΟ, ανέλυσε τόσο τη θέση του προπονητή στο σύγχρονο ποδόσφαιρο όσο κι αυτή του διαιτητή μετά τις νέες τροποποιήσεις και τις σύγχρονες απαιτήσεις του ποδοσφαίρου.
Στο τέλος της ημερίδας αυτής που ήταν πλήρης και ευθυγραμμισμένη σε ποιότητα και θεματολογία με τις αντίστοιχες της ΔΑΔ/ΕΠΟ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπύρος Ιωαννίδης απένειμε τιμητικές διακρίσεις με επίδοση βαρύτιμων αναμνηστικών της ΕΠΣΝΑ στους κ.κ. Χρυσόστομο Μάνθο Εκπαιδευτή ΕΠΟ, Ι. Μακρή πρόεδρο του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Δυτικής Ελλάδας και Χρήστο Ζαρκαβέλη Καθηγητή Φυσικής Αγωγής. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τιμητική διάκριση στον εν ενεργεία προπονητή Γιώργο Κετσιλή, τέως ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού από τον πρόεδρο της ΕΠΣΝΑ κ. Σπύρο Ιωαννίδη. Τις εργασίες της ημερίδας διεύθυνε με επιτυχία το προεδρείο αποτελούμενο από τους κ.κ. Νίκο Λύτρα, Σπύρο Τομαρά και Παναγιώτη Καψάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο