Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Στον αποκλεισμό του δρόμου στα Παλιάμπελα προχώρησαν οι κάτοικοι του δήμου Ανακτορίου διαμαρτυρόμενοι για το οδικό δίκτυο της περιοχής.


Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο... Για περισσότερες από τρεις ώρες κάτοικοι και φορείς του δήμου Ανακτορίου απέκλεισαν τον επαρχιακό δρόμο Αμφιλοχίας - Βόνιτσας στην περιοχή των Παλιάμπελων, διαμαρτυρόμενοι για την επικινδυνότητα του σημείου, όπου το τελευταίο διάστημα έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο έξι άνθρωποι.
Αφορμή στάθηκε ένα ακόμη τροχαίο δυστύχημα, που ήρθε να προστεθεί στο πολύνεκρο που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο ίδιο σημείο με πέντε νεκρούς, όπου χάθηκε μια ακόμη ανθρωπινή ζωή, και τραυματίστηκαν δυο ακόμη άτομα. Οι κάτοικοι με τη διαμαρτυρία τους αυτή ζητούν την επίσπευση των έργων της Ιόνιας Οδού επισημαίνοντας παράλληλα ότι η καθυστέρηση στην κατασκευή του οδικού τμήματος Αμβρακία - Άκτιο είναι αδικαιολόγητη. Η συχνότητα με την οποία γίνονται τροχαία ατυχήματα στο συγκεκριμένο σημείο αποδεικνύει, όπως τονίζουν οι κάτοικοι, ότι πρόκειται για το πιο επικίνδυνο ίσως οδικό τμήμα του νομού. Η αυξημένη κίνηση σε συνάρτηση με τη στενότητα του δρόμου, την ολισθηρότητα του οδοστρώματος, τις απότομες στροφές, την ανυπαρξία στηθαίου, σήμανσης και διαγράμμισης, τον καθιστούν πραγματική καρμανιόλα για τους διερχόμενους οδηγούς. «Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο. Θέλουμε έναν ασφαλή δρόμο για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα», τόνισαν χαρακτηριστικά οι συγκεντρωμένοι, προσθέτοντας ότι ο κίνδυνος δεν παραμονεύει μόνο για τους διερχομένους, αλλά και για τους κατοίκους και τους αγρότες της περιοχής
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
Πηγή: Εφημερίδα ΑΙΧΜΗ
http://www.aixmi-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο