Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Χατζηκώστα Μεσολογγίου.

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Νίκο Πολύζο είχαν οι βουλευτές του νομού Αιτωλ/νίας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Θάνος Μωραΐτης, κ. Ανδρέας Μακρυπίδης, κα Σοφία Γιαννακά, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Κώστας Κονίδας, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Ν. Μαρκαντώνης, ο αναπληρωτής διευθυντής Παθολογικής κλινικής κ. Χρ. Ράπτης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κκ Τάσος Δημόπουλος και Ν. Τσώλος.
Κατά την συνάντηση ο κ. Μαρκαντώνης τόνισε ότι το Νοσοκομείο του Μεσολογγίου ανέκαθεν ήταν στελεχωμένο οριακά λόγο του απαρχαιωμένου οργανισμού και το πρόβλημα έγινε πιο έντονο από το 2000 με τη μεταφορά στο νέο κτήριο και τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες
.
Συγκεκριμένα στο αναισθησιολογικό τμήμα ουσιαστικά υπηρετεί ένας γιατρός ενώ λείπουν 2 γιατροί, μια επικουρικός και μια επιμελήτρια Α’ υπεύθυνος τμήματος. Η καρδιολογική κλινική λειτούργει οριακά και απαιτούνται άλλες 2 θέσεις Επιμελητών Β’.
Ο κ. Ράπτης επισήμανε από την πλευρά του ότι η παθολογική κλινική παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα στελέχωσης τα όποια γίνονται πιο επιτακτικά εν μέσω πανδημίας της νέας γρίπης.
Ο κύριος Ράπτης ανέφερε ότι η παθολογική κλινική ζήτα άμεσα δυο παθολόγους διαφορετικά θα ανασταλεί η λειτουργία της .
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του Νοσοκομείου έθεσαν το θέμα των υπερωριών των εργαζομένων που δεν έχουν καταβληθεί για τον Νοέμβριο του 2008 και επισήμαναν το πρόβλημα των αποσπάσεων νοσηλευτών σε άλλες υπηρεσίες έκτος χώρου Υγείας.
Ο Γενικός Γραμματέας κ Πολύζος κατέγραψε λεπτομερώς τα οξυμένα προβλήματα και δεσμεύτηκε ότι θα δώσει λύσεις ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα η λειτουργία του Νοσοκομείου και θα προκηρύξει τις θέσεις για την οριστική λύση του προβλήματος.
Δελτίο τύπου από τη
Βουλευτή Αιτωλ/νίας
Σοφία Γιαννακά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο