Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Μπαμπίνη: αρχαίαι Φοιτίαι» του Γεωργίου Σπ. Μπαρμπαρούση.








Τη Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009 πραγματοποιήθηκε μέσα σε μια ζεστή και ήρεμη ατμόσφαιρα, στη Στοά του Βιβλίου στην αίθουσα λόγου και Τέχνης (Αρσάκειο Μέγαρο, Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αθήνα), η παρουσίαση του βιβλίου του Γεωργίου Σπ. Μπαρμπαρούση «Μπαμπίνη: αρχαίαι Φοιτίαι» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ίαμβος».
Την εκδήλωση συντόνισε με σωστές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις ο Χρήστος Κλαδευτήρας γιατρός-πρώην Πρόεδρος της ΟΠΣΥΞ, ο οποίος παρουσίασε τους ομιλητές και φυσικά τον συγγραφέα.
Η βραδιά ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τους: Στεργίου Δημήτρη πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών, Σπύρο Φυσελιά πρόεδρο της βελανιδιάς, Ανδρέα Μακρυπίδη βουλευτή, Σπύρο Μπενέκο πρόεδρο του Συλλόγου Μπαμπίνης, Γιούλα Παπά δασκάλα στο Δημοτικό σχολείο Μπαμπίνης, Θεόδωρο Χολή Γραμματέα του συλλόγου Κωνωπίνας, Χρήστο Ντέμο πρόεδρο του Συλλόγου Αετού και τον εκδότη Καλαμαρά Αγησίλαο.
Για το βιβλίο και το έργο του Γεωργίου Μπαρμπαρούση μίλησαν οι : Ο Παναγιώτης Κοντός, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών-Πρόεδρος της ΑΙ.ΠΟ.Ε, ο οποίος εξήρε το έργο του συγγραφέα και αναφέρθηκε στο πατριδοτοπικό έργο του, η Άννα Ραμού-Χαψιάδου ομότιμη καθηγήτρια ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία αναφέρθηκε στη συγγραφική πτυχή του βιβλίου αναλύοντας περιεκτικά όλες τις ενότητες, ο Γιάννης Δημητρούκας Βυζαντινολόγος-Σχολικός σύμβουλος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα των ιστορικών ντοκουμέντων του βιβλίου, ενώ σε κάποια στιγμή αναφέρθηκε και στις αδυναμίες και ελλείψεις του και ο Μπάμπης Τσελεπής συγγραφέας, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του συγγραφέα και την κοινωνική και πολιτιστική του παρουσία καθηλώνοντας το ακροατήριο με την αστείρευτη ρητορική του δεινότητα. Στο τέλος ο συγγραφέας Γεώργιος Σπ. Μπαρμπαρούσης ευχαρίστησε τους ομιλητές, τους συνδιοργανωτές καθώς και τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: o Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης, ο πολιτευτής Αθανάσιος Κατερινόπουλος, ο Δημοσθένης Μπούρος καθηγητής πνευμονολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσολογγιτών Γιάννης Μπούρος, η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεοφανοπούλου-Κοντού Δήμητρα, ο λογοτέχνης συγγραφέας Πάνος Λαζαρόπουλος, οι συγγραφείς Μπάμπης Κουβέλης, Αλέκος Κυριαζής και Διονύσιος Μπερερής, ο Μασσαλής Γιώργος π. εισαγγελέας, ο δάσκαλος Πέτρος Μπερερής από το παιδαγωγικό ινστιτούτο, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Αλέκος Σάββας, ο συγγραφέας Νίκος Μήτσης και δημοτικός σύμβουλος Αλυζίας, ο Γεράσιμος Φρούντζος π. αρεοπαγίτης, ο Θανάσης Δημητρούκας δικηγόρος, η Μπιτσώρη-Σκούρτη Αικατερίνη συμβολαιογράφος, από τη Βελανιδιά: ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Χρόνης και η Γραμματέας Αλεξία Νούσια, ο εκδότης της «Αιτωλοακαρνανικής» Χρυσόστομος Πατούλας, ο εκδότης του «Αιτωλοακαρνανικού τύπου» Ηλίας Ζαπαντιώτης, ο επίτιμος Πρόεδρος της Βελανιδιάς Γαζέτας Χρήστος, από την Ομοσπονδία Ξηρομεριτών οι Άγγελος Μηλιώνης, Βασίλης Μπουρνάζος, Ταξιάρχης Σάββας και Σπύρος Μπάκας, οι αντιστράτηγοι ε.α. Πέτρος Χρυσικός και Νίκος Σαγάνης, ο δημοσιογράφος Πάστρας Γεώργιος, από το Σύλλογο Κατούνας: ο πρόεδρος Βαγγέλης Κουτιβής και η π. πρόεδρος Σοφία Μαγκλάρα, από το σύλλογο Ρίγανης ο πρόεδρος Νίκος Γεραντώνης, από το σύλλογο Τρύφου: ο αντιπρόεδρος Πάνος Αγραφιώτης, ο Γιώργος Κουβέλης από το maheras’s Weblog, ο π. δημοτικός σύμβουλος Αστακού Μάτζαρης Χρήστος, από το Σύλλογο Μπαμπίνης: ο Νίκος Γατσής και Νίκος Κυριαζής, ο λαογράφος-σκηνοθέτης Τάκης Μπαμπούρης, ο δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος Αστακού Δημήτρης Μπόνης, από το σύλλογο Προδρόμου ο Περικλής Χονδρογιώργος, από το σύλλογο Θυρρείου ο πρόεδρος Περικλής Μωραίτης, από το Σύλλογο Φυτειών ο πρόεδρος Χρήστος Σαλτογιάννης και ο Αντιπρόεδρος Ζώης Κουτσομπίνας, από το Σύλλογο Δρυμού ο Τσιλίκης Κώστας, κ.α.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρία, η Ομοσπονδία Ξηρομεριτών (Ο.Π.ΣΥ.Ξ) και ο Σύλλογος φίλων Βελανιδιάς, με την υποστήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων: Αγραμπέλου, Αετού, Κατούνας, Κωνωπίνας, Μπαμπίνης, Παπαδάτου, Προδρόμου και Φυτειών.
ΦΩΤΟ: FOTO ART ANGELOS
Y.Γ: Η πρώτη φωτογραφία τραβήχτηκε από το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο