Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΤΡΟΒΟΛΙΕΤΑΙ...

Του Ιστορικού ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
Tο πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος πετροβολείται, δεν ορκίστηκε ακόμη η διοικούσα επιτροπή του παρά την ψήφιση του από τη βουλή και των δυο πολιτικών κομμάτων εξουσίας και παρά την επιθυμία των πολιτικών παραγόντων της Αιτωλοακαρνανίας. Προ ετών η υπουργός παιδείας κ. Γιαννάκου πέρασε στη βουλή νόμο και τμήμα του στρατιωτικού αεροδρομίου Αγρινίου εκτάσεως 178.000 τετραγωνικών μέτρων δόθηκε στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με προοπτική την αυτονόμηση του πανεπιστήμιου δυτικής Ελλάδος. Στις 16 Δεκεμβρίου 2001 στο ξενοδοχείο Πάρκ των Αθηνών έγινε μεγάλη σύσκεψη της Παναιτωλικής Συνομοσπονδιας (ΠΑΝ.ΣΥ) με θέμα την αυτονόμηση του πανεπιστήμιου αυτού στην οποία έλαβαν μέρος οι κ.κ. ο τ. υπουργός Χρίστος Βερελής, ο βουλευτής Δημήτριος Σταμάτης, ο νομάρχης Ευθύμιος Σώκος, ο Ιωάννης Βαϊνάς, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Νικόλαος Αγγελόπουλος, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΝ.ΣΥ, εκπρόσωποι των ομοσπονδιών και συλλογών της Αιτωλοακαρνανίας, οι καθηγητές πανεπιστήμιων Αθανάσιος Παλιούρας, Παναγιώτης Κοντός και υποστήριξαν την αυτονόμηση αυτού του πανεπιστήμιου. Kαι η αυτονόμηση έγινε με πρόσφατο νόμο στη βουλή τον οποίο ψηφίσαν και τα δυο κόμματα και ορίσθηκε και η διοικούσα επιτροπή του και πολλοί μιλούσαν έως τότε δίχως ντροπή ότι πρόκειται περί πολιτικής απάτης αντί να αγκαλιάσουν τους ιδρυτές του.
Και έκτοτε άρχισε το πετροβόλημα του ώστε να έχει αυτό το Πανεπιστήμιο την τύχη της Ανώτατης Οικονομικής Σχολής Αγρινίου, την οποία πήραν οι Πατρινοί και οι Μοραΐτες οι οποίοι θέλουν τα πάντα να ξεκινούν από αυτούς και να γίνονται γι' αυτούς.
Και τι κάνουν οι πολιτικοί παράγοντες της Αιτωλοακαρνανίας και όσοι μετείχαν στην παραπάνω σύσκεψη αυτονομήσεως του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος ή έχουν σήμερα μισθούς και αξιώματα. Γιατί το συντομότερο δεν προωθούν την αυτονομία του Πανεπιστημίου μας; Και οι μεν Καθηγητές Πανεπιστημίου της Διοικούσας Επιτροπής του πληρώνονται και όχι λίγα να έχουν το ενδιαφέρον για την αυτονόμησή του, οι πολιτικοί όμως παράγοντες του τόπου μας να είναι βέβαιοι ότι την αμέλειά τους, την αδιαφορία τους και την δολοπλοκία τους ότι θα γίνει δήθεν το Αγρίνιο έδρα περιφέρειας θα πληρώσουν πανάκριβα. Ελάχιστους αυτοί πείθουν περί αυτών των περιφερειών. Και να είναι βέβαιοι ότι από τους ψηφοφόρους αυτοί θα πληρωθούν. Τους λέμε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Να το γνωρίζουν και να μην υποτιμούν αυτοί τη νοημοσύνη του λαού της Αιτωλοακαρνανίας και τα αιτήματά του. Ας κοιτάξουν τους νέους της Ελλάδος. Την ελπίδα του έθνους μας. Φοιτούν 60.000 νέοι μας στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Ας λυπηθούν αυτούς και τους γονείς τους. Και ας θυμηθούν τι γράφει για τους παράγοντες του Αγρινίου ο αείμνηστος Υπουργός Συγκοινωνιών Γεώργιος Δημητρίου Παπαδημητρίου στο βιβλίο του «πολιτικά και κοινωνικά θέματα» Εκδόσεις Κάκτος - Αθήνα 1999 σελ. 503 και επόμενες.
Η πρόοδος και η επανεκλογή των βουλευτών της Αιτωλοακαρνανίας, θα εξαρτηθεί από την στήριξη και την πρόοδο του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος με έδρα το Αγρίνιο. Η κάθε νίκη έχει αξία. Μεγαλύτερη όμως σημασία και αξία έχει ο αγώνας για την διατήρηση της νίκης.
Πηγή: Εφημερίδα «ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΗ»
http://www.panaitoliki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο