Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Ερώτηση του Βουλευτή Αχαΐας Νίκου Τσούκαλη: Παρατυπίες στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στην εταιρία ΜΟΧΛΟΣ.

Ερώτηση κατέθεσε σήμερα Δευτέρα 9-11-2009 στη Βουλή, ο Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης για τις παρατυπίες που διαπιστώθηκαν σχετικά με την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στην εταιρία «ΜΟΧΛΟΣ», η οποία κατασκευάζει τις σήραγγες της Ιόνιας Οδού στην περιοχή Μακύνεια της Αιτ/νίας. Ειδικότερα η ερώτηση του Βουλευτή είναι η εξής:
Προς τους κ. κ. Υπουργούς: Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Θέμα:
«Παρατυπίες στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στην εταιρία ΜΟΧΛΟΣ»
Σημαντικές παρατυπίες διαπιστώθηκαν σχετικά με την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στην εταιρία «ΜΟΧΛΟΣ», η οποία κατασκευάζει τις σήραγγες της Ιόνιας Οδού στην περιοχή Μακύνεια της Αιτ/νίας. Τα παραπάνω διαπιστώθηκαν μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που έκαναν αρμόδιος υπάλληλος του τμήματος υγιεινής και ασφάλειας της επιθεώρησης εργασίας και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδος.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής εντός της σήραγγας, καθώς από το χώμα που πέφτει από τη διάνοιξη και μεταφέρεται εκτός της σήραγγας με φορτηγά, δημιουργείται σκόνη, η οποία είναι κατά πολύ αυξημένη από τα επιτρεπτά όρια. Οι κανόνες υγιεινής που προβλέπουν τη ρίψη νερού δεν τηρούνται από την εν λόγω εταιρεία.
Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε επίσης ότι οι εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης εντός της σήραγγας γίνονταν από ανειδίκευτους εργαζόμενους με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια του ιδίου αλλά και των υπολοίπων εργαζομένων. Μετά τις ανωτέρω διαπιστώσεις το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας-Δωρίδος, προτίθεται να ζητήσει από την Επιθεώρηση Εργασίας την υποβολή μήνυσης σε βάρος της εταιρείας.
Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
1) Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την προάσπιση της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στην εταιρεία «ΜΟΧΛΟΣ»;
2) Προτίθεστε να προβείτε στη διενέργεια επαναληπτικού ελέγχου στην εν λόγω εταιρεία για να διαπιστωθεί η τήρηση των προβλεπομένων σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων;
Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο