Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Παρέμβαση του Δημάρχου Ανακτορίου Γεώργιου Αποστολάκη, για επίσπευση του έργου: "Οδική σύνδεση περιοχής Ακτίου με τον οδικό άξονα Βορρά Νότου".

Ο Δήμαρχος Ανακτορίου Γεώργιος Αποστολάκης ζητά με επιστολή του προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τον Υπουργό κ. Ρέππα και τον υφυπουργό κ. Μαγκριώτη την επίσπευση διαδικασιών εγκατάστασης αναδόχου του έργου: Οδική σύνδεση περιοχής Ακτίου με τον οδικό άξονα Βορρά Νότου. Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ : «Επίσπευση διαδικασιών εγκατάστασης αναδόχου του έργου: Οδική σύνδεση περιοχής Ακτίου με τον οδικό άξονα Βορρά Νότου»
Σχετικά με το αντικείμενο του θέματος σας εκφράζουμε την ανησυχία του Δήμου μας για την καθυστέρηση εγκατάστασης του αναδόχου και την έναρξη των εργασιών του παραπάνω έργου.
Το έργο αυτό αποτελεί έργο πνοής για την περιοχή μας, που ας μη ξεχνάμε είναι από τις πιο υποβαθμισμένες της χώρας.
Το δίκτυο που εξυπηρετεί σήμερα τις οδικές μεταφορές έχει κατασκευαστεί επί δικτατορίας με άσχημα γεωμετρικά χαρακτηριστικά και έκτοτε έχουν γίνει ελάχιστες συντηρήσεις. Τον τελευταίο μόλις μήνα και σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την έδρα του Δήμου μας, Βόνιτσα, έγιναν έντεκα θανατηφόρα δυστυχήματα.
Αν για οποιοδήποτε λόγο δε προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την εκτέλεση του έργου, ο δήμος μας είναι υποχρεωμένος να προβεί σε κινητοποιήσεις για τη διακοπή του υπάρχοντος οδικού άξονα, που εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό δρομολογίων, από και προς Αλβανία (Κακαβιά), Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα μέσω υποθαλάσσιας Σήραγγας, Λευκάδα, Πάλαιρο κ.λ.π. Ήδη οι κάτοικοι αγανακτισμένοι έχουν προβεί σε κινητοποιήσεις μετά τα προαναφερθέντα δυστυχήματα και σκοπεύουν να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση, προς την καλοκαιρινή περίοδο.
Το έργο αυτό δε μπορεί να καθυστερήσει άλλο και δεν υπάρχουν λόγοι οικονομικής ύφεσης όταν θρηνούμε καθημερινά ανθρώπινα θύματα.
Αν ξεκινήσουν νέες διαδικασίες για τη νέα δημοπράτηση του έργου και την επιλογή αναδόχου, η καθυστέρηση αυτή σημαίνει τουλάχιστον τριετία και η περιοχή μας δεν είναι διατεθειμένη να περιμένει άλλο στο περιθώριο. Άλλωστε υπάρχει η σαφής δέσμευση της κυβέρνησης για την πραγματοποιήσή του έργου που θα αποτελέσει και πόλο οικονομικής ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.
Ελπίζοντας ότι το θέμα μας θα μελετηθεί με τη δέουσα σπουδαιότητα, ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας και είμαστε στη διάθεσή σας για την όποια διευκρίνιση και συνάντηση.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο