Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή σχετικά με τη λήψη μέτρων για την υλοποίηση κατασκευής της Ιόνιας Οδού.


Κατά τη χθεσινή συζήτηση επί των επίκαιρων ερωτήσεων στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κλήθηκε να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή κου Παναγιώτη Κουρουμπλή, σχετικά με τη συνέχιση της υλοποίησης της κατασκευής του έργου της Ιόνιας Οδού. Η επίκαιρη ερώτηση του κου Κουρουμπλή έχει ως εξής: Κύριε Υπουργέ, η κοινωνία των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας βρίσκεται σε αναστάτωση λόγω των πληροφοριών που διακινούνται σε ό, τι αφορά τη νέα καθυστέρηση υλοποίησης της Ιόνιας Οδού. Γνωρίζουμε ότι για διάφορους λόγους καθυστερεί α) ο οριστικός σχεδιασμός, β) εκκρεμεί η πληρωμή των απαλλοτριώσεων, γ) υφίσταται ζήτημα καθορισμού χώρων δανειοθαλάμων (λατομεία για αδρανή κ.τ.λ.) και δ) εκκρεμεί η απόφαση επιλογής σήραγγας ή επέκτασης του υφιστάμενου δρόμου στην τοποθεσία της Παλαιοβούνας.
Στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, παραλείψατε ενδεχομένως από έλλειψη χρόνου να αναφερθείτε στο πως θα επανακινήσετε τις διαδικασίες υλοποίησης αυτού του σημαντικού για την περιοχή έργου. Κύριε Υπουργέ, η κοινωνία της περιοχής αυτής που αποτελεί την πραγματική πύλη εισόδου της Ευρώπης στην Ελλάδα, δεν μπορεί να αναμένει και δεν μπορεί να θυσιάζεται η ίδια και η ανάπτυξή της στο θανατηφόρο και αντιαναπτυξιακό υπάρχον οδικό δίκτυο. Κατόπιν των ως άνω ερωτάται ο κος Υπουργός. Ποια θα είναι τα μέτρα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που θα λάβει η Κυβέρνηση για να συνεχιστεί η υλοποίηση κατασκευής της Ιόνιας Οδού;”

Στην ερώτηση του κου Κουρουμπλή απάντησε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κος Ιωάννης Μαγκριώτης. Ο κος Μαγκριώτης συμφώνησε απόλυτα με τον κο Κουρουμπλή, λέγοντας πως πράγματι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην κατασκευή της Ιόνιας Οδού, οφείλονται στην έλλειψη ετοιμότητας από τη μια πλευρά της πολιτείας, αλλά και σε ευθύνες του παραχωρησιούχου και των κατασκευαστών. Ο Υφυπουργός επίσης υποστήριξε ότι η τοποθεσία της Παλαιοβούνας, είναι ένα σημείο ιδιαίτερα σημαντικό και επικίνδυνο, που από την αρχή είχε επισημανθεί η κακή χάραξή του και είχε ζητηθεί από τους τοπικούς φορείς, απ’ όλη την κοινωνία, αλλά και από πολλούς συγκοινωνιολόγους να αλλάξει η χάραξή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο