Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Εκδόθηκε το 74ο τεύχος του περιοδικού «Ρίζα Αγρινιωτών».

Το περιοδικό «Ρίζα Αγρινιωτών», το οποίο εκδίδει από το 1989 ο Σύλλογος των εν Αθήναις Αγρινιωτών, κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα. Στο εν λόγω έντυπο, που είναι το 74ο, άνθρωποι του πνεύματος, ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, παλιοί και νέοι συνεργάτες καταθέτουν την προσωπική τους πνευματική εργασία, προκειμένου να αναδειχτούν και να προβληθούν γνωστές και άγνωστες πτυχές της τοπικής μας ιστορίας, αλλά και της τρέχουσας επικαιρότητας.
Ειδικότερα, στη συγκεκριμένη περιοδική έκδοση περιλαμβάνονται κείμενα που αφορούν τα λαογραφικά μουσεία της Αιτωλοακαρνανίας και την προοπτική τους, τον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Βασίλη Κουρεμένο που άφησε το στίγμα του στην περιοχή μας, τον Γέροντα Παΐσιο ο οποίος υπηρέτησε ως στρατιώτης στο Αγρίνιο, καθώς και τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού Κώστα Σταμούλη που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.
Ακόμη, ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει ένα άκρως ενδιαφέρον κείμενο για κάποια ιστορικά γεγονότα της πόλης του Αγρινίου, τα οποία αφήνουν αναπάντητα ερωτήματα (π.χ. η διαθήκη του Ηλία Ηλιού, η τύχη των δοσίλογων κατά την κατοχή κ.α.) και χρήζουν μελέτης από τους επιστήμονες. Σε αυτό το τεύχος η ηθοποιός Λουκία Πιστιόλα ανοίγει την καρδιά της και μιλά για τις παιδικές και εφηβικές τις αναμνήσεις από το Αγρίνιο, αλλά και για το θέατρο.
Σχολιασμός της επικαιρότητας, οδοιπορικά, ενθυμήματα, παρεμβατικά άρθρα, παλιές φωτογραφίες από το Αγρίνιο, ποιήματα, βιβλιοκριτικές, παρουσιάσεις εκδηλώσεων, αλλά και οι δραστηριότητες των μελών του Συλλόγου των εν Αθήναις Αγρινιωτών περιέχονται στη θεματολογία του περιοδικού.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη «Ρίζα Αγρινιωτών» μπορείτε να βρείτε επικοινωνώντας με τους υπεύθυνους έκδοσής της, που είναι η κα. Μόλλη Βότση (210-8016123) και ο κ. Ανδρέας Μπρέσιακας (6942910571).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο