Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: Να προχωρήσει το έργο του Αχελώου.


Τη γρήγορη ολοκλήρωση του έργου της εκτροπής του Αχελώου, ζητά με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και απευθύνει στους υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Αναλυτικά η Ερώτηση που κατέθεσε έχει ως εξής: Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων
Σε νέες περιπέτειες μπαίνει το έργο της εκτροπής του Αχελώου, που επί δεκαετίες μάταια περιμένει ο λαός της Θεσσαλίας για να ξεδιψάσουν τα χωράφια, για την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης και για την αντιμετώπιση των φαινομένων της απερήμωσης της περιοχής.
Οι προεκλογικές τοποθετήσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ότι το όλο θέμα της εκτροπής θα επανεξεταστεί, έχει οδηγήσει σε πλήρη αμφισβήτηση της προοπτικής του έργου. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το έργο θα παγώσει. Άλλες «διαρροές» μας πληροφορούν ότι η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής υποστηρίζει ότι υπάρχουν προβλήματα στην πορεία του έργου τα οποία θα αντιμετωπιστούν στα πλαίσια της κοινοτικής οδηγίας 60/2000 για τα νερά. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη οδηγία δεν ευνοεί την εκτροπή ποταμών και αποθαρρύνει τις υδροβόρες καλλιέργειες για να εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και το ξεκλήρισμα των αγροτών. Ταυτόχρονα το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να αποστείλει στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων 14 ερωτήματα για το θέμα της εκτροπής, οι απαντήσεις στα οποία μπορούν να προσθέσουν νέα εμπόδια στην κατασκευή του έργου.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:
· Ποια είναι η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την εκτροπή του Αχελώου, κι αν έχουν βάση όλες οι αναφερόμενες πληροφορίες.
· Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα και η χρηματοδότηση, που θα οδηγήσουν στη γρήγορη ολοκλήρωση του έργου, ενός έργου ζωής και σωτηρίας της Θεσσαλίας.
Ο βουλευτής
Αντώνης Σκυλλάκος

Πηγές: Τρίτη 3 Νοέμβρη 2009 http://www2.rizospastis.gr/
http://konstantinosdavanelos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο