Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Δήλωση του Παναγιώτη Παπατρέχα σχετικά με την στάση της ακαδημίας του Παναιτωλικού, απέναντι στο 10χρονο γιο του.

Αισθάνομαι την υποχρέωση να ενημερώσω τους συμπολίτες μου μετά και την προσπάθεια που καταβάλλει το EMILEON SPORTS CENTER, αλλά και η ΠΑΕ Παναιτωλικός με όλα τα επικοινωνιακά μέσα που διαθέτουν (γιατί άραγε;), να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα σχετικά με την στάση της ακαδημίας του Παναιτωλικού, απέναντι στον 10χρονο γιό μου και την οικογένειά μου, ως προς την καταβολή των διδάκτρων για την συμμετοχή του στην ακαδημία ποδοσφαίρου του Παναιτωλικού.
Διαψεύδω κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς των υπευθύνων ότι υπήρξαν αλλεπάλληλες τηλεφωνικές ενημερώσεις, για την έγκαιρη καταβολή των χρημάτων σε μένα ή σε άλλο μέλος της οικογένειας μου. Δεν με ειδοποίησε ποτέ και κανένας, όπως επίσης δεν γνώριζα και δεν ενημερώθηκα για την υποχρέωση να προκαταβάλλω το ποσό του μήνα που ΘΑ συμμετείχε το παιδί μου στην ακαδημία. Παράλληλα, ουδέποτε υπήρξε σχετική έγγραφη ενημέρωση για την καθυστέρηση (όπως κάνουν σοβαρές επιχειρήσεις) ενώ η εγγραφή πράγματι έγινε τηλεφωνικά αφού δεν ζητήθηκε η φυσική μου παρουσία.
Αποτέλεσμα όλων αυτών, υπάλληλοι της ακαδημίας, που δεν μπορούσαν να κάνουν και διαφορετικά αφού λειτουργούσαν κατ’εντολή των εργοδοτών τους, να μην δεχθούν το παιδί μου στο λεωφορείο της ακαδημίας, προσβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο εμένα και την οικογένειά μου. Όλα αυτά, για μια ολιγοήμερη καθυστέρηση στην καταβολή του ποσού των 55 ευρώ και μάλιστα σε έναν πελάτη της εταιρίας που μόλις πριν λίγους μήνες κατέβαλλε 700 ευρώ για την συμμετοχή των παιδιών του, στο καλοκαιρινό camp του ΕΜΙLEON.
Οφείλω να παραδεχθώ πως σε πρόσφατη ραδιοφωνική μου δήλωση για το θέμα χρησιμοποίησα χαρακτηρισμό που δεν αρμόζει ούτε στο ύφος, ούτε στο ήθος μου και τον έχω ήδη αποσύρει. Αλλά, οφείλω επίσης να αποκαταστήσω την αλήθεια, μετά την διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων, που επιχειρεί η εταιρία του κ. Κωστούλα, χρησιμοποιώντας μάλιστα για αυτόν τον λόγο, το επίσημο site και το περιοδικό της ΠΑΕ που ουδεμία σχέση έχει με το θέμα. Αυτό γίνεται γιατί προφανώς το δικό μου «ψέμα» θέλουν να το καλύψουν με ένα μεγαλύτερο…
Δεν θα αναφερθώ στον τρόπο που αξιοποιούν κάποιοι κύριοι το ιστορικό όνομα του Παναιτωλικού. Δεν θα σταθώ επίσης στο γεγονός ότι η δική μου περίπτωση δεν είναι και η μοναδική, απλά εγώ επέλεξα να μην σιωπήσω.
Το οφειλόμενα χρήματα στο EMILEON SPORTS CENTER έχουν ήδη καταβληθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Ο γιος μου συνεχίζει να κάνει το αγαπημένο του σπορ σε άλλη ποδοσφαιρική ακαδημία φορώντας πάντα την φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, του Παναιτωλικού.
Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας, ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Παναγιώτης Παπατρέχας

ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWS: Επειδή το blog μας δίνει έμφαση στην τήρηση του Κώδικα Δεοντολογίας, δημοσιεύει και την ανακοίνωση του Παναιτωλικού (12/11/09) για να βγάλουν καλύτερα οι αναγνώστες τα συμπεράσματα τους.

Ο μικρός Θωμάς και τα μεγάλα ψέματα
Το σύνολο των ανθρώπων που ζουν εκτός του Αγρινίου και η πλειοψηφία της τοπικής μας κοινωνίας, αποτελούν πρεσβευτές της θετικής εικόνας που παρουσιάζει ο Παναιτωλικός και η λειτουργία του (τουλάχιστον) τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει και μια αμελητέα μειοψηφία που αρέσκεται στη συντήρηση της μεμψιμοιρίας και της γκρίνιας, άνευ λόγου και αιτίας. Με μεγάλη μας λύπη πρέπει να ασχοληθούμε με τις πράξεις της μειοψηφίας, ζητώντας την κατανόηση της υπόλοιπης κοινής γνώμης, αλλά γίνεται επειδή ξεπερνά πλέον τα επιτρεπτά όρια ανοχής. Αρκετές φορές στο παρελθόν έχουμε καταγγείλει συγκεκριμένους ανθρώπους, οι οποίοι εργολαβικά έχουν αναλάβει την εκτόξευση λάσπης. Πρόκειται για τύπους που φορούν τον μανδύα του «δημοσιογράφου» και αυτοϊκανοποιούνται με τις «αποκαλύψεις» τους που διεκδικούν (τουλάχιστον) …βραβείο Πούλιντζερ!!! Με αδιάσειστα στοιχεία έχουμε αποδείξει ότι πρόκειται για λασπολογία, συκοφαντία και παραποίηση της πραγματικότητας.
Θέλετε ένα ακόμα παράδειγμα; Η πιο πρόσφατη «τεράστια δημοσιογραφική επιτυχία» των Ξανθόπουλου – Σταμούλη στη ραδιοφωνική εκπομπή τους, ήταν “το δράμα του μικρού Θωμά, τον οποίο πέταξαν έξω από το λεωφορείο των Ακαδημιών του Παναιτωλικού”. Προήλθε από «καταγγελία» του πατέρα του, η οποία άμεσα υιοθετήθηκε. Χωρίς να τηρηθεί η βασική αρχή της δημοσιογραφίας περί διασταύρωσης της «είδησης». Χωρίς να εξεταστεί αν πρόκειται για αλήθεια ή ψέμα, αν ισχύει και τι. Το αυτονόητο, δηλαδή, αυτό που θα έκανε ακόμα και εκπαιδευόμενος δημοσιογράφος. Φυσικά, βασιζόμενος σε μια εκδοχή που δεν έχει σχέση με την αλήθεια, μπορείς να εξυφάνεις σενάρια, να γράψεις παραμύθια και να εμφανιστείς ως… Ρομπέν των φτωχών και αδύναμων παιδιών, που οι κακοί πετάνε έξω από τα λεωφορεία. Ειδικά όταν την προηγούμενη αγωνιστική η ομάδα δεν έχασε, οπότε δεν έχεις πολύ υλικό να γεμίσεις τις εκπομπές.Δεν έγινε, λοιπόν, καμία απόπειρα διασταύρωσης της «είδησης», έστω και για τυπικούς λόγους. Αυτό από μόνο του δείχνει τις προθέσεις. Γιατί, μια τυπική προσπάθεια διασταύρωσης της «είδησης» θα αποκάλυπτε αμέσως την πραγματικότητα. Ποια είναι αυτή;
1. Ο συγκεκριμένος μαθητής της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου εγγράφηκε με αίτηση που συμπληρώθηκε τηλεφωνικά (και όχι με την φυσική παρουσία του γονέα του, όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα παιδιά) στις 14 Σεπτεμβρίου 2009. Έτσι δεν έγινε και η προκαταβολή των διδάκτρων, όπως ρητά προβλέπεται στον κανονισμό λειτουργίας και στην αίτηση ένταξης στην Ακαδημία.
2. Μετά από εύλογο χρονικό διάστημα επισημάνθηκε στους γονείς του παιδιού η εκκρεμότητα, όπως και την υποχρέωση καταβολής της συνδρομής Οκτωβρίου. Η πρώτη συνδρομή τακτοποιήθηκε με καθυστέρηση σαράντα ημερών (στάλθηκαν τα χρήματα με τον μαθητή) στις 20 Οκτωβρίου. Η δεύτερη δεν τακτοποιήθηκε ποτέ!
3. Τις επόμενες μέρες με συνεχείς επαφές ζητήθηκε η καταβολή της συνδρομής του Οκτωβρίου και (με την αλλαγή του μήνα) του Νοεμβρίου. Από τις επαφές αυτές δεν διαφάνηκε η πρόθεση αγαστής συνεργασίας (κάθε άλλο), σε αντίθεση με δύο ανάλογες περιπτώσεις παιδιών, που οι γονείς τακτοποίησαν τις εκκρεμότητες.
4. Λόγω των παραπάνω, στις 29 Οκτωβρίου έγινε ενημέρωση των γονέων για διακοπή των μαθημάτων στο συγκεκριμένο παιδί. Τους ζητήθηκε να μην παρουσιαστεί στο προκαθορισμένο σημείο επιβίβασης, όπου συγκεντρώνονταν και άλλα παιδιά της γειτονιάς.
5. Παρά την ενημέρωση το παιδί εμφανίστηκε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου στο σημείο, επιβιβάστηκε στο λεωφορείο και πήρε μέρος κανονικά στο μάθημα της Ακαδημίας. Έγινε νέα επαφή με τους γονείς και επισημάνθηκε ότι στο επόμενο μάθημα (Πέμπτη 5 Νοεμβρίου) δεν θα γίνει παραλαβή του παιδιού.
6. Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου το παιδί παρουσιάστηκε πάλι, αλλά αυτή τη φορά ο οδηγός του λεωφορείου τον ενημέρωσε ότι δεν είναι στη λίστα παραλαβής και πρέπει να επιστρέψει σπίτι του.
7. Την επόμενη μέρα το «θέμα» παρουσιάστηκε στην αθλητική εκπομπή Ξανθόπουλου – Σταμούλη με έμφαση στο ότι «πέταξαν έξω από το λεωφορείο τον μικρό Θωμά» και σχόλια απαξιωτικά, ενώ πήρε μελοδραματική διάσταση στην εφημερίδα του κ. Μπακή με τον τίτλο «Παιδικά δάκρυα».
Προκαλεί τεράστια εντύπωση πώς οι γονείς που είχαν ενημερωθεί και γνώριζαν ότι το παιδί δεν ήταν πλέον στη λίστα παραλαβής από τις 3 Νοεμβρίου και μετά, συνέχισαν να το στέλνουν στον χώρο παραλαβής και τώρα υποστηρίζουν ψευδώς, ότι “ο οδηγός κατέβασε το παιδί από το λεωφορείο”. Είναι ξεκάθαρο ότι από την πλευρά μας επιδείχτηκε καλή θέληση συνεργασίας, αλλά δεν διαφάνηκε αντίστοιχη διάθεση από τους γονείς του μαθητή. Να επισημανθεί το γεγονός ότι δεν μας ζητήθηκε πίστωση χρόνου ή άλλη διευκόλυνση για την τακτοποίηση των οφειλών. Μετά τα παραπάνω είναι προφανές ακόμα και στον πλέον κακόπιστο, ότι οι Ξανθόπουλος – Σταμούλης, τους οποίους συνεπικουρούσε ο γνωστός εκδότης Μπακής (μόνιμα αυτόκλητος «εισαγγελέας» εναντίον του Παναιτωλικού από τότε που έπαψε να εισπράττει από εκτυπωτικές εργασίες), βασιζόμενοι σε χαλκευμένα και ψευδή «δημοσιογραφικά» στοιχεία, έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια κατασυκοφάντησης του Παναιτωλικού, της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου, του EMILEON Sport Center και προσωπικά κατά του προέδρου Φώτη Κωστούλα. Θεωρούμε ότι, με την υιοθέτηση πληροφοριών ή «καταγγελιών» που δεν διασταυρώνονται και δεν εξακριβώνεται η γνησιότητά τους, προμελετημένα και δόλια στοχεύουν στην πρόκληση βλάβης. Η κακοποίηση της αλήθειας με τις στοχευμένες συκοφαντίες των συγκεκριμένων κύκλων, δεν θα μείνει αναπάντητη. Οι νομικοί μας σύμβουλοι συλλέγουν τα στοιχεία (ηχητικό υλικό, δημοσιεύματα) με τα οποία θα ασχοληθεί η δικαιοσύνη για να αποδώσει τις ευθύνες εκείνων που συστηματικά προσβάλουν την προσωπικότητα, την τιμή και την υπόληψη των θιγομένων.Τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναιτωλικός έχουν όνομα και η εντιμότητα και δράση τους είναι γνωστή στην τοπική κοινωνία. Οι Ξανθόπουλος – Σταμούλης – Μπακής, είναι κι αυτοί γνωστοί για τη δράση τους στην τοπική κοινωνία.
http://www.panetolikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο