Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων της Βόνιτσας, Λεπενού και Θέρμου.


Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιάννης Πρωτούλης και Μπάμπης Χαραλάμπους, στην Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Εκπαίδευσης και Θρησκευμάτων, σχετικά με τα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων της Βόνιτσας, Λεπενού και Θέρμου. Αναλυτικά η ερώτηση των βουλευτών:
Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Εκπαίδευσης και Θρησκευμάτων
Είναι διαπιστωμένα μια σειρά από σοβαρά προβλήματα στα σχολεία στο Δήμο Βόνιτσας, στο Θέρμο και τη Λεπενού του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Το Λύκειο και το Γυμνάσιο Βόνιτσας στεγάζονται σε κοντέινερς από το 2003 όταν έγινε ο μεγάλος σεισμός της Λευκάδας. Το Δημοτικό Σχολείο παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα στην κτιριακή υποδομή, από την παλαιότητα του κτιρίου και τους σεισμούς.
Το Νηπιαγωγείο στη Λεπενού σύμφωνα και με μαρτυρίες γονέων είναι σε άσχημη κτιριακή κατάσταση. Ακόμα δεν έχει λυθεί το κτιριακό θέμα που προέκυψε στα σχολεία του Θέρμου μετά τους σεισμούς της Τριχωνίδας.
Η απαξίωση των υποδομών του δημόσιου σχολείου βοηθάει μόνο την είσοδο ιδιωτικών κεφαλαίων στο χώρο της παιδείας. Αντίθετα, θεωρούμε πως η ευθύνη για τα ζητήματα της παιδείας πρέπει να είναι αποκλειστικά στα χέρια του κράτους.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην άμεση εκταμίευση κονδυλίων για τη επισκευή των κτιρίων αλλά και την κατασκευή καινούριων δημόσιων κτιρίων;
Οι βουλευτές
Νίκος Μωραΐτης
Νίκος Καραθανασόπουλος
Γιάννης Πρωτούλης
Μπάμπης Χαραλάμπους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο