Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Διαμόρφωση Εθνικής στρατηγικής καταπολέμησης της νέας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Κατά τη σημερινή συζήτηση του προϋπολογισμού της Βουλής, ο Βουλευτής κος Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ζήτησε από τον Πρόεδρο του σώματος τη συμμετοχή του Ελληνικού Κοινοβουλίου στη διαμόρφωση της Εθνικής στρατηγικής καταπολέμησης της νέας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Χαρακτηριστικά ο κος Κουρουμπλής ανέφερε: «Ως γνωστόν, το 2010 έχει οριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως «Έτος καταπολέμησης της νέας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού». Με αυτόν τον τρόπο η Επιτροπή αναγνωρίζει τη μεγάλη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και την ανάγκη άμεσης καταπολέμησής τους με δημόσιες πολιτικές.
Στην Ελλάδα από το εφιαλτικό αυτό φαινόμενο απειλούνται άμεσα πάνω από 2.500.000 άνθρωποι. Ακτινογραφώντας τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν την εποχή που γράφτηκαν οι Άθλιοι του Βίκτωρος Ουγκώ και το κεφάλαιο του Μάρξ, μπορεί κανείς χωρίς να κινδυνολογεί να ισχυριστεί ότι ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε και να δοκιμάσουμε τις ίδιες δραματικές συνθήκες. Βασική προτεραιότητα των θεσμικών οργάνων της Ελληνικής Πολιτείας πρέπει να αποτελέσει η υιοθέτηση και εφαρμογή μίας ολοκληρωμένης στρατηγικής παρέμβασης για την αναβάθμιση του Κοινωνικού Κράτους την περίοδο 2010-2015.» Ο κος Κουρουμπλής καταλήγοντας πρότεινε στον πρόεδρο της Βουλής και στο σώμα, την ενεργητική συμμετοχή του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην αντιμετώπιση του φαινομένου της νέας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, με τη δημιουργία ειδικής μόνιμης επιτροπής που θα παρακολουθεί την εξέλιξη αυτού του επικίνδυνου φαινομένου για την κοινωνική συνοχή και θα καταθέτει προτάσεις αντιμετώπισής του μέσα από τη σύνταξη ετήσιων εκθέσεων.
Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο