Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Παρέμβαση Σοφίας Γιαννακά για τα σχολικά κτίρια του νομού Aιτ/νίας.

Η βουλευτής Σοφία Γιαννακά συναντήθηκε την Τετάρτη 11/11, με την Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου και της παρέδωσε επιστολή για το πρόβλημα των σχολικών κτιρίων. Η κυρία Γιαννακά αναφέρει στην επιστολή της: «Τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας είναι γνωστά και είχαν επισημανθεί με κάθε δυνατό τρόπο στην προηγούμενη κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία. Επί σειρά ετών μαθητές και καθηγητές αναγκάζονται να μορφώνονται μέσα σε άθλια σχολικά κτίρια που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα και που καθιστούν την εκπαιδευτική διαδικασία δύσκολη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί σήμερα σε πολλά σχολεία του Νομού, είναι το σχολικό κτίριο που στεγάζει το Γυμνάσιο και Λύκειο Θέρμου. Ο σεισμός της 10ης Απριλίου 2007, κατέστησε το εν λόγο κτίριο ακατάλληλο και οι μαθητές μεταφέρθηκαν σε λυόμενο κτίριο.
Από τον Απρίλιο του 2007 μέχρι σήμερα καθηγητές και μαθητές παραμένουν σε λυόμενα, προσπαθώντας κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, να επιτελέσουν το άκρως ιερό έργο της εκπαίδευσης.
Ενώ η αγορά οικοπέδου έχει γίνει από τον Δήμο, δεν διαφαίνεται η ένταξη του έργου σε κάποιο πρόγραμμα ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του. Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι το επίσης σεισμόπληκτο Γυμνάσιο Γαβαλούς που αν και έχει κριθεί επισκευάσιμο εξακολουθεί να στεγάζεται σε λυόμενα.
Σας αναφέρω επίσης το οξύτατο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου, το οποίο ύστερα από πολύχρονη καθυστέρηση, διαφαίνεται η μεταφορά του σε έξι λυόμενες αίθουσες και όχι σε μία μόνιμη κατασκευή, εναρμονισμένη με τον περιβάλλοντα χώρο
Τέλος, στη Βόνιτσα το Γυμνάσιο στεγάζεται κυρίως σε λυόμενες αίθουσες μετά το σεισμό της Λευκάδας το 2003.
Θεωρώ πως είναι αδιανόητο εν έτη 2009 να καλούνται μαθητές και εκπαιδευτικοί να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία σε ΤΟΛ, προκάτ και λυόμενα κτίρια.
Καθίσταται αναγκαίο να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της στέγασης και να αναβαθμιστούν οι συνθήκες εκπαίδευσης με την άμεση κατασκευή νέων σύγχρονων σχολικών συγκροτημάτων.
Για τον λόγο αυτό σας παρακαλώ να μεριμνήσετε και να επιληφθείτε προσωπικά για την άμεση επίλυση του θέματος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο