Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Ο Αντώνης Σαμαράς νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Με την καθαρή επικράτηση του Αντώνη Σαμαρά και ενωτικά μηνύματα από όλες τις πλευρές, ξεκαθάρισε το εσωκομματικό τοπίο στη Νέα Δημοκρατία χωρίς την ανάγκη προσφυγής στην περιπέτεια ενός δεύτερου γύρου εκλογών για την επιλογή προέδρου.
Με καταμετρημένο το 72,68% (που αντιστοιχεί περίπου σε 550.000 ψηφοφόρους), ο Αντώνης Σαμαράς λαμβάνει 50,18%, η Ντόρα Μπακογιάννη 39,76% και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης 10,06%.
Στο μήνυμά του από τη Ρηγίλλης, ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για νέα εποχή για το κόμμα του μετά το «ηχηρό και αδιαμφισβήτητο», όπως το χαρακτήρισε, μήνυμα των εσωκομματικών εκλογών.
«Με εντολή των ψηφοφόρων της ΝΔ αναλαμβάνω τη τιμή και την ευθύνη να οδηγήσω την παράταξη σε νέους αγώνες» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ.
Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε ενωτικός, τονίζοντας ότι στο εξής «θα είμαστε όλοι μαζί», τόνισε πως αφήνει πίσω του ότι λέχθηκε μέχρι τώρα («σφουγγάρι», είπε χαρακτηριστικά») αλλά προειδοποίησε ότι η βάση δεν θα ανεχτεί φαινόμενα υπονόμευσης της ενότητας.
Νικήσαμε όλοι, δεν υπάρχουν ηττημένοι αυτή τη βραδιά είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Δεν ήμασταν αντίπαλοι και, κατά μείζονα λόγο, δεν θα είμαστε αντίπαλοι στο εξής».
Στην Αιτωλοακαρνανία η Ντ. Μπακογιάννη υπερίσχυσε του Αν. Σαμαρά

Με διαφορά 507 ψήφων, η Ντόρα Μπακογιάννη επικράτησε του Αντώνη Σαμαρά στα 41 εκλογικά τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας.
Τα τελικά αποτελέσματα στην Αιτωλοακαρνανία έχουν ως εξής: ΨΗΦΙΣΑΝ: 17.318, ΑΚΥΡΑ:127, ΛΕΥΚΑ: 37, ΕΓΚΥΡΑ: 17. 156. ΕΛΑΒΑΝ: ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΡΑ: 8.225 (47,9%), ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ: 7.718 (45%), ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: 1.217 (7,1%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο