Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Έγινε με επιτυχία η εκδρομή των ενοριών της Κανδήλας στη γενέτειρα του Κοσμά του Αιτωλού στο Θέρμο

Φωτο: Δήμητρα Πεταλιά, Βάσω Παληογιάννη, Χρήστος Χασόγιας

     Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερήσια προσκυνηματική και μορφωτική εκδρομή των ενορίων Ανω και κάτω Κανδήλας Ξηρομέρου, Αγίου Ανδρέου και Ζωοδόχου Πηγής, στο Θέρμο, στον τόπο που γεννήθηκε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο δικός μας Άγιος, ο πατριώτης μας. 
      Ο Εφημέριος της Κανδήλας Πάτερ Ευφρόσυνος Γρίβας γράφει για την Εκδρομή: «Με την χάρη του Aγίου θεού πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η εκδρομή που διοργάνωσαν οι ενορίες Αγίου Ανδρέου Άνω Κανδήλας και Ζωοδόχου Πηγής κάτω Κανδήλας,  η εκδρομή που είχε ως σκοπό την επίσκεψη στον τόπο που γεννήθηκε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ώστε όλοι μας να γνωρίσουμε τον δικό μας Άγιο.....

ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ....

  
    Το πρόγραμμα εκτελέστηκε επιτυχώς με επισκέψεις στην ιερά μονή Μυρτιάς και προσκύνημα στην Παναγία την ελπίδα των απελπισμένων.  Στην συνεχεία επισκεφτήκαμε την ιερά μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού όπου προσκυνήσαμε τα χαριτόβρυτα λείψανα του Αγίου μας! και ξεναγηθήκαμε στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο Άγιος του τόπου μας!  
     Τέλος βρεθήκαμε στην ιερά μονή Αγίας Παρασκευής Μάνδρας όπου προσκυνήσαμε την θαυματουργό εικόνα της και τα ιερά λείψανα της ομώνυμης Αγίας!  με την βοήθεια του πατρός Θεοκλήτου βρεθήκαμε στο κρυφό σχολειό όπου υπάρχει αναπαράσταση των μονάχων που δίδασκαν την ορθοδοξία και τα ελληνικά γράμματα. Όλοι οι τόποι που επισκεφτήκαμε συνδέονται άμεσα με το πρόσωπο του αγίου Κοσμά τον Αιτωλού.
       Να ευχαριστήσουμε από  καρδιάς τον τριαδικό μας θεό που μας αξίωσε να γνωρίσουμε τον τόπο του δικού μας αγίου και πατριώτη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.  Επίσης πρέπει να ευχαριστήσουμε τον άγιο καθηγούμενο της ιεράς μονής Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς αρχιμ. Ιωσήφ δια την αβραμιαία φιλοξενία που μας παρείχε, τον γέροντα Νεκτάριο ηγούμενο ιεράς μονής Αγίας Παρασκευής Μάνδρας,  ο οποίος μας δέχτηκε με περισσή αγάπη και κατανόηση.  Ακόμη πρέπει να ευχαριστήσουμε τον πατέρα θεόκλητο Ράπτη, ο οποίος μας ξενάγησε και  μας οφέλεισε με τους λόγους του!!
      Αποκορύφωμα της εκδρομής μας ήταν η επίσκεψη στο χωριό του πρώην εφημέριου Κανδήλας πατρός Αντωνίου Μπουρδούνη, ο οποίος με ανοιχτές αγκάλες μας περίμενε!
       Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλλαν με τον δικό τους τρόπο ώστε η εκδρομή μας να έχει επιτυχία».
















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο