Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Και στην Ισπανική κοινότητα Calp αντιδρούν με την Δήμαρχο Ana Sala, για τις επεκτάσεις ιχθυοκαλλιεργειών της Avramar. Ποια η στάση του Ισπανού τοπικού Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης της Βαλένθια. Φυσικά καμία σχέση με τους δικούς μας εδώ.






Πηγή: Σελίδα Facebook
Νίκου Ζαρκαδούλα.

Φαίνεται ότι δεν είμαστε μόνο εμείς (Δήμος Ξηρομέρου και ο Δήμος του Πόρου) που αντιδρούμε στην άναρχη δημιουργία ιχθυο-βιομηχανικών ζωνών στην Ευρώπη. Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουλίου 2022 στην ιστοσελίδα του www.undercurrentnews.com αναφέρεται πως η Ισπανική κοινότητα Calp, με επικεφαλής την Δήμαρχο Ana Sala, έχουν επίσης εναντιωθεί στην επέκταση της Avramar στην περιοχή τους......
Όπως και στην περίπτωση των δικών μας Δήμων, προβλέπεται αυξημένη παραχώρηση περιοχής (550.000 τετραφωνικά μέτρα), παραγωγή 3.000 τόνων ψαριού το χρόνο και αύξηση των κλωβών από 30 σε 45.
Η τοπική κοινωνία εκτιμά όμως ότι θα έχει μεγάλες περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις. Η αντίδραση εστιάζεται στην χρήση 15% έως 20% αντιβιοτικών που χρησιμοποιούνται - η εταιρεία λέει ότι είναι μόνο 1% - στην αισθητική όχληση, αλλά και στην παρεμπόδιση της ιστιοπλοΐας που αναπτύσσεται στην περιοχή τους.
Σε αντίθεση όμως με την δική μας περίπτωση, ο Ισπανός τοπικός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της Βαλένθια, έδωσε διαβεβαιώσεις ότι θα διεξάγει ειδικές έρευνες για τις επιπτώσεις στα θαλάσσια είδη και δεσμεύτηκε για διαφάνεια στην διεξαγωγή μετρήσεων μόλυνσης των νερών, κάτω και γύρω από τις μονάδες. Να σημειωθεί ότι στην περιοχή παράγονται συνολικά 14.182 τόνοι διαφόρων ειδών ψαριού.


e-mail: Maria.Feijoo@undercurrentnews.com
mytikaspress.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο