Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Γιάννης Καρβέλης: Άμεσα θα λειτουργήσει Μονάδα Εμφραγμάτων και στη συνέχεια Αιμοδυναμικό στο Αγρίνιο

 


Προς έγκριση οδεύει η λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στην Καρδιολογική Κλινική στο Νοσοκομείο Αγρινίου, «σωτήριο» για μια περιοχή με αυξημένη καρδιαγγειακή νοσηρότητα, όπως αυτή της Αιτωλοακαρνανίας.

Την εξέλιξη αυτή έκανε γνωστή ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, στο πλαίσιο καρδιολογικής επιστημονικής διημερίδας που πραγματοποιείται στο Αγρίνιο. Όπως ανέφερε, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες σε συνεργασία με τη Διοίκηση της νοσηλευτικής μονάδας για να αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας ο φάκελος σχετικά με την έγκριση λειτουργίας Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, έργο που θα χρηματοδοτηθεί από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια. Ο κ. Καρβέλης με την ευκαιρία σημείωσε το γεγονός ότι ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής,   ο κ. Γιώργος Αλμπάνης, είναι επεμβατικός καρδιολόγος.

Υπενθυμίζεται ότι την εξαγγελία για τη στελέχωση Μονάδας Εμφραγμάτων και στη συνέχεια δημιουργίας Αιμοδυναμικού στο Νοσοκομείο του Αγρινίου είχε κάνει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τον περασμένο Μάιο, στο 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας, που συνδιοργάνωσαν η Εφημερίδα “Συνείδηση” και το Agrinio 365, στη λίμνη Τριχωνίδα.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ για τη Μονάδα Εμφραγμάτων, δυναμικότητας πέντε κλινών, ανέφερε ότι θα αρχίσει να λειτουργεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου οπότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι τελευταίες μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Έχουν προηγηθεί συντονισμένες ενέργειες, που περιλάμβαναν προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού αλλά και μετακινήσεις νοσηλευτών.

Όπως σημείωσε, στο Νοσοκομείο του Αγρινίου, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια υπερσύγχρονου μηχανήματος υπερήχων καρδιάς συνολικής αξίας 160.000€ που θα καλύψει τις ανάγκες του νόμου τόσο σε σύγχρονες υπερηχογραφικές τεχνικές, stress echo, διοισοφάγεια υπερηχογραφήματα και τρισδιάστατη υπερηχογραφία καρδιάς.

Επιπλέον, τόνισε ότι ενισχύθηκε η δυναμική του τμήματος να προσφέρει σύγχρονες καρδιολογικές υπηρεσίες σε εξωτερικούς ασθενείς, καθώς, πέραν από το τακτικό ωράριο, λειτουργεί πλέον καρδιολογικό ιατρείο απεικόνισης και κατά το απογευματινό ωράριο στο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας του νοσοκομείου. «Ο στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους- και την ανάληψη καθηκόντων από τους νεοδιόριστους ιατρούς- να μπορούμε να παρέχουμε υπηρεσίες στους ασθενείς του νόμου, καθημερινά, τόσο κατά το πρωινό, όσο και κατά το απογευματινό ωράριο», υπογράμμισε ο κ. Καρβέλης.

«Με γνώμονα την περιφερειακή υγειονομική ασφάλεια, έρχεται να προστεθεί και η προ ημερών εξαγγελία μου για τη λειτουργία του Μαγνητικού Τομογράφου Καρδιάς. Προσωπικά χαίρομαι και καμαρώνω για τις εξελίξεις αυτές. Πρόκειται για σειρά οργανωμένων πρωτοβουλιών που θα έχουν “υγειονομική διάρκεια” για την πόλη του Αγρινίου και όλου του νομού, γενικότερα. Έτσι, θα μειωθούν και οι διαδρομές προς όμορους νομούς, που θέτουν σε κοστοβόρες και χρονοβόρες διαδικασίες τους συγγενείς των ασθενών», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που σε επιστημονική εκδήλωση στην Αιτωλοακαρνανία γίνονται τόσο σημαντικές ανακοινώσεις από διοικητή ΥΠΕ και μάλιστα όχι Αιτωλοακαρνά.

Τι αναφέρει ο διοικητής Μιχάλης Σερασκέρης

Στις σημαντικές εξελίξεις για την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας στην Αιτωλοακαρνανία αναφέρεται ο διοικητής της νοσηλευτικής μονάδας Μιχάλης Σερασκέρης σε ανάρτησή του με αφορμή την επιστημονική εκδήλωση στο Αγρίνιο.

“Εξαιρετική τιμή για το Νοσοκομείο Αγρινίου, η φιλοξενία του συνεδρίου του ΕΛΙΚΑΡ (Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας) 14 και 15 Οκτωβρίου στο Παπαστράτειο. Φημισμένοι Καθηγητές και Επεμβατικοί Καρδιολόγοι από όλοι την Ελλάδα, μας τιμούν με την παρουσία τους.

Ευχαριστούμε το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου ως συνδιοργανωτές.

Συνοπτικά οι ειδήσεις όπως προέκυψαν από τις ομιλίες της πρώτης ημέρας:

1. Εγκαινιάζεται η Μονάδα Εμφραγμάτων σε 10 ημέρες.

2. Ολοκληρώνουμε την προετοιμασία του διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια Αιμοδυναμικού Εξοπλισμού ώστε να αντιμετωπίζουμε έγκαιρα εμφράγματα και καρδιοπάθειες, προλαμβάνοντας θανάτους και μόνιμες αναπηρίες.

Είμαι ευγνώμων στους δεκάδες συναδέλφους που εργάστηκαν σκληρά προκειμένου τα όνειρα να γίνουν πράξεις”.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο