Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Βασίλης Σώζος: «Ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας χρειάζεται επανεκκίνηση»


Τι αναφέρει ο υποψήφιος για τη δημαρχία, εστιάζοντας στο πεδίο του τουρισμού

«Ο Δήμος μας χρειάζεται επανεκκίνηση. Εμείς μέσα από τον δικό μας αναπτυξιακό σχεδιασμό της επόμενης μέρας για την περιοχή μας λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις στρεβλώσεις του παρελθόντος και στόχος μας είναι να τις αντιστρέψουμε δημιουργικά προς όφελος όλων»......

Τα παραπάνω υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος για τη Δημαρχία στον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, Βασίλης Σώζος, στην οποία και εστιάζει στο πεδίο του τουρισμού.

Αναλυτικά:


«Είναι πλέον κοινά αποδεκτό ότι δημιουργούνται τεράστιες προοπτικές για την ευρύτερη περιοχή και ειδικότερα για τον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας από την πραγματικότητα του αεροδρομίου του Ακτίου.

Για παράδειγμα φέτος, το αεροδρόμιο  δέχθηκε πάνω από 700.000 επισκέπτες. Από αυτούς μόνο το 3,5% επισκέφτηκε την περιοχή μας και κατά πλειοψηφία αυτοί ήταν τουρίστες charter κατευθυνόμενοι από τουριστικά γραφεία χωρίς καμιά εικόνα για τις ομορφιές του τόπου μας. Είναι φανερό ότι τόσο ο Δήμος όσο και η Περιφέρεια δεν έχουν σχέδιο αξιοποίησης του μοναδικού αεροδρομίου στο νομό Αιτωλοακαρνανίας ως προσπάθεια προσέλκυσης repeater τουριστών για τα επόμενα χρόνια.


Επίσης είναι αξιοσημείωτο να αναφερθεί ότι σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας BOXmind (2021), η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελεί την τέταρτη πιο φτωχή περιφέρεια της χώρας και υπολείπεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση του μέσου κοινοτικού όρου (100) με ποσοστό 49%. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ διαμορφώθηκε το 2017 στις 12.216 € σημειώνοντας μείωση 25,4% από το επίπεδο του 2008 και αντιστοιχεί στο 74,3% του αντίστοιχου μεγέθους του συνόλου της χώρας. Η νεανική ανεργία ανέρχεται στο 47,7% , η μακροχρόνια στο 76,3% και η γυναικεία ανεργία στο 34,1%.


Ειδικότερα σε ότι αφορά στον τριτογενή τομέα των υπηρεσιών που μας ενδιαφέρει και αποτελεί και τον κυρίαρχο τομέα οικονομικής δραστηριότητας στην Περιφέρεια, αλλά και στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας απασχολώντας το 41% του ενεργού πληθυσμού με αυξητικές τάσεις στη διαμόρφωση του ΑΕΠ και σταθερό ποσοστό συμβολής στο σχηματισμό του προϊόντος του τομέα στη χώρα με συγκριτικά πλεονεκτήματα να παρουσιάζονται στις μεταφορές, αλλά και στον τουρισμό λόγω της ύπαρξης αξιόλογων φυσικών, πολιτιστικών και τουριστικών πόρων στην περιοχή, μέχρι στιγμής η εκμετάλλευση τους είναι ελλιπής. Συμπερασματικά μπορεί να διατυπωθεί ότι η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα η περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, χαρακτηρίζεται από χαμηλή οικονομική δραστηριότητα, υψηλό επίπεδο φτώχειας και μεγάλο ποσοστό μη απασχολησιμότητας του ενεργού πληθυσμού (BOXmind, 2021).


Πιο συγκεκριμένα η Αιτωλοακαρνανία και ειδικότερα ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας και ειδικότερα η Βόνιτσα, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως μόνιμος και δυναμικός πόλος τουριστικής έλξης, στο πλαίσιο των συνδυασμένων και εναλλακτικών τουριστικών υπηρεσιών, ειδικά όσον αφορά στον εισαγόμενο τουρισμό, παρά το γεγονός ότι συγκεντρώνει συγκριτικά πλεονεκτήματα, από πλευράς κλίματος, γεωγραφικής θέσης και φυσικού πλούτου και συνυπολογίζοντας ότι η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη εντάσσεται στους βασικούς άξονες προτεραιοτήτων της Περιφέρειας για την περίοδο 2021-27 εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος την έλλειψη αναπτυξιακού σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής για τον εισαγόμενο τουρισμό.


Εξαίρεση στην παραπάνω εικόνα αποτελεί η Πάλαιρος στην οποία η άνοδος των δεικτών τουριστικής ανάπτυξης οφείλεται καθαρά σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες και χωρίς την υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής αλλά και σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούμε να νοιώθουμε ικανοποιημένοι γιατί σε σχέση με τους συντελεστές ανάπτυξης των υπολοίπων τουριστικών προορισμών στην Ελλάδα για την φετινή χρονιά και η Πάλαιρος υπολείπεται.


Η επόμενη μέρα της Νέας Δημοτικής Αρχής θα μας βρει έτοιμους να αναλάβουμε την ευθύνη της ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας μέσα από ένα πρόγραμμα και ολοκληρωμένο σχεδιασμό  που αφορά στην ανάπτυξη συγκεκριμένων δράσεων όπως:


-Η αξιοποίηση πολιτιστικού, Θρησκευτικού και Αρχαιολογικού Τουρισμού, λόγω των αστείρευτων αρχαιολογικών, ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων στην ευρύτερη περιοχή.


-Η έμμεση προώθηση της τοπικής παραγωγής του πρωτογενούς τομέα μέσω της τυποποίησης ποιοτικών αγροτικών προϊόντων για χοντρική και λιανική πώληση αλλά και την διάθεσή τους σε τοπικά τουριστικά καταλύματα


-Η μελέτη & εκπόνηση για τον άξονα Μεσολογγίου, Αγρινίου, Θέρμου, Αμφιλοχίας και Βόνιτσας, προγράμματος εναλλακτικού περιβαλλοντικού τουρισμού που περιλαμβάνει διαμόρφωση ορειβατικών διαδρομών, ανάπτυξη υποδομών φυσικής διαβίωσης και αξιοποίησης των υδροβιοτόπων.


-Αναμόρφωση της τουριστικής προβολής & εκπαίδευσης για την στροφή σε νέες μορφές αναψυχής με σημεία αναφοράς το βουνό και τον ιαματικό τουρισμό

-Αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών Τρύφου και ανάπτυξη εγκαταστάσεων υποδοχής τουριστών μέσα από στρατηγικό σχεδιασμό με εμπειρία σε αντίστοιχες επενδύσεις δημιουργώντας σημαντικές προοπτικές επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.


-Προσέλκυση του ενδιαφέροντος γαστρονομικού τουρισμού με αναφορά στον ορεινό όγκο της Κατούνας μέσα από δραστηριότητες που θα προσφέρουν εμπειρίες κατανάλωσης κι εκτίμησης φαγητού και ποτού και θα παρουσιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να τιμούν την ιστορία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον της συγκεκριμένης περιοχής.


-Προσέλκυση επενδύσεων λόγω της γειτνίασης και της προσβασιμότητας με τα μεγάλα αστικά κέντρα, εξαιτίας της ύπαρξης επαρκούς οδικού δικτύου διεθνών προδιαγραφών που εξελίσσεται.


-Η προβολή του Δήμου σε Πανελλαδικό αλλά και Διεθνές επίπεδο μέσα από την ψηφιοποίηση του αλλά και με την συμμετοχή σε στοχευμένες εκθέσεις του εξωτερικού

-Η δημιουργία της Παλαίρου σε τουριστικό προορισμό με αναπτυξιακή ταυτότητα (brand name) μέσα από διαδικασίες μάρκετινγκ και στρατηγικών εργαλείων που μας προσφέρει το σύγχρονο Διεθνές στρατηγικό περιβάλλον (cookies)


-Στελέχωση σε συγκεκριμένο τμήμα του Δήμου με επικοινωνιολόγους & διαφημιστές, τουριστικούς πράκτορες, επιχειρηματίες αλλά και ανθρώπους της αγοράς του τουριστικού κλάδου που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος σε άμεση σύνδεση με το αεροδρόμιο του Ακτίου.


-Δημιουργία μεγάλων event χειμερινών και καλοκαιρινών που θα επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο.

Ο Δήμος μας χρειάζεται επανεκκίνηση. Εμείς μέσα από τον δικό μας αναπτυξιακό σχεδιασμό της επόμενης μέρας για την περιοχή μας λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις στρεβλώσεις του παρελθόντος και στόχος μας είναι να τις αντιστρέψουμε δημιουργικά προς όφελος όλων.

Σώζος Βασίλης

Περιφερειακός Σύμβουλος Δ.Ε.

Υποψήφιος Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας»

agriniopress.

20 σχόλια:

  1. Απ ότι φαίνεται δεν θα μπει δεύτερο γύρο ο αποστολάκης
    Θα τον φάει ο Σώζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τα λες Βασίλη από αυτή την θέση. Όταν ήσουν στο Δήμο τι έκανες για όλα αυτά να τα αλλάξεις.? Τίποτα! Εσύ δεν ήσουν που έλεγες δεν υπάρχει άλλος από τον Αποστολάκη? ( Βέβαια όλοι καταλάβαμε τι έκανες την δεύτερη Κυριακή) Αλλά δεν μπορούσες να κάνεις αλλιώς τότε γιατί θα σε άδειαζανε στην περιφέρεια και ούτε περιφερειακός σύμβουλος δεν θα ήσουν τώρα. Μιλάς για την ανάπτυξη της Παλαίρου που όταν χρειάστηκε να βάλεις χεράκι σαν περιφερειακός σύμβουλος ήσουν απών. Για τα Όχθια το κατεπείγον τι ψήφισες για θύμησες μου.. Μην θυμηθείς.. Έριξες ευθύνες σε Λύτρα και Κατσιφάρα.. Μόνο ο Μωραιτης του ΚΚΕ το έκανε θέμα. Για αυτό καλύτερα ΚΚΕ παρά λόγια λόγια χωρίς καμία ουσία. Είναι καιρός να μάθει ο κόσμος την αλήθεια.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κόσμος τις ξέρει τις αλήθειες και δεν χρειάζονται συστάσεις τον αποστολάκη τον έκανε μάγκα ο ΣΟΖΩΣ σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις και το ευχαριστώ του καρρυ μηδέν γι αυτον

      Διαγραφή
  3. Σώζος -κασόλας
    Αυτό το δίδυμο θα αναμετρηθεί στο δεύτερο γύρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή , 😷😷😷😷😷😷;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ως συνήθως ....Μπαρουφες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόνο με σώζω θα σωθεί ο τουρισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ γόνιμη παρέμβαση επιτέλους και μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλες και από τους άλλους υποψηφίους δήμαρχος.

    Τι να λέμε ρε παιδιά τώρα οι σελίδες στο facebook που έχουνε η Βόνιτσα η Πάλαιρος και τα υπόλοιπα χωριά του δήμου μας είναι εντελώς αδρανείς και σχεδόν γραφικές χωρίς καμία επιθετική διαφήμιση της περιοχής μας στο εξωτερικό.

    Κανονικά ο δήμος θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον τρεις διαφορετικές σελίδες μία για τη Βόνιτσα μία για την παρόμοια για το Μοναστηράκι και μία για την πλαγιά περατια όπου θα κάνει χορηγουμενες διαφημισεις στοχευμένες στις μεγάλες πόλεις του εξωτερικού δηλαδή Αγγλία Αμερική Ρωσία μία δυνατότητα ευρέως διαδεδομένη πλέον από όλα τα ξενοδοχεία και τις μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις και μία πρακτική που ασκεί και ο ΕΟΤ αλλά δεν διαφημίζει τα δικά μας μέρη παρά μόνο τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.
    Με χορηγουμενες διαφημισεις θα μπορούσε να γνωρίσουν την περιοχή μας άπειρος κόσμος με τα πολύ όμορφα βίντεο που έχουν ανεβάσει τόσοι και τόσοι συμπολίτες μας στο YouTube και δυστυχώς τα βλέπουμε εμείς και εμείς.

    Πρέπει αυτή η πρωτοβουλία να ληφθεί άμεσα και είναι ντροπή που δεν το έχουν κάνει οι τόσοι και τόσοι αργόσχολοι συλλογή της περιοχής μας στην Αθήνα που έχουν τόσο κόσμο και κάθεται ενώ θα μπορούσαν να προωθηθούν μέσα από σελίδες του facebook τις ομορφιές των χωριών μας στο εξωτερικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΒΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΣΩΖΟ ΜΠΟΡΕΙΣ. ΝΑ. ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΑΝΩ. ΓΙΑΤΙ. ΠΑΣ ΚΟΝΤΡΑ. ΣΤΟΝ. ΜΕΓΑΛΟ. ΗΓΕΤΗ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ, ΑΝ. ΕΧΕΙΣ. ΤΟ ΘΑΡΟΣ. ΑΠΑΝΤΗΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι γιατί ρε μεγάλε; Χίλια χρόνια αυτός θα κάνει κουμάντο; Θα πάρουνε κι άλλοι σειρά. Βαρεθηκαμε να τον βλέπουμε, όλοι θέλουν να φυγει

      Διαγραφή
  9. Σώζο. Προχωρά. Μη. Κολώνας. Όλοι. Εμείς. Που στηρίζαμε. Το. Καρυολη. Τόσα. Χρόνια. Δεν. Είδαμε. Τίποτα. Μόνο. Ψέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με το άρθρο αυτό ο Βασίλης κατηγορεί τον καριόλη για αδράνεια. Καλό αυτό. Να ξεχωρίζουν και στον δεύτερο γύρο να μην τα ξεχάσει αυτά. Όχι άλλες κυρώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βασίλη, το καθεστώς με τους εξωθεσμικούς παράγοντες που το στηρίζουν - καθοδηγούν, τους αδίστακτους τραμπούκους του και τους ρουφιάνους σε όλα τα χωριά έχει καταργήσει τη Δημοκρατία. Αποκορύφωμα είναι η κτητική αντίληψη που έχουν για το Δήμο, το μεγαλύτερο μαγαζί ονομάζουν το Δήμο, ο μη σεβασμός των νόμων , η έλλειψη αίθουσας συνεδριάσεων του ΔΣ στη Βόνιτσα την οποία κατάργησαν, η μετατροπή του ΔΣ σε καφενείο.

    Πολλοί ζουν αποκλειστικά από το Δήμο, άλλοι κάνουν τεράστιους ετήσιους τζίρους , μερικές δε δεκάδες έχουνε πλουτίσει από το Δήμο.

    Ολόκληρα κομμάτια της Βόνιτσας είναι στην ίδια κατάσταση τριάντα χρόνια πριν.

    Οι πόλεις και τα χωριά μας βρίσκονται τουλάχιστον 30-40 χρόνια πίσω σε σχέση με πόλεις και χωριά γειτονικών νομών.

    Η περιοχή Παλαίρου- Πογωνιάς δεν έχει κατάλληλο νερό για πόση, ο δρόμος Πογωνιά- Πλαγιά εδώ και αρκετές δεκαετίες κάθε προεκλογική περίοδο περιφερειακή και Δημοτική λένε σε 6 μήνες θα είναι έτοιμος. Τη περιοχή αυτή τη μετέτρεψαν σε χωματερή πολυτελείας ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας και πολύ φοβούμαι να έρχονται σκουπίδια από περιοχές που δεν το βάζει ο νους κανενός.

    Οι κάμποι είναι ξερικοί. Δεν παράγουν σχεδόν τίποτε. Δεν φτάνει μόνο ο τουρισμός να ζήσουν οι κάτοικοι. Μην ξεγελιόμαστε για τους τρείς μήνες στη Πάλαιρο- Πογωνιά.

    Λυπάμαι ειλικρινά όταν πηγαίνω στη Κατούνα και στα χωριά της ΔΕ Μεδεώνος. Η κατάσταση είναι τραγική.

    Η Δημοτική Αρχή πορεύεται με ένα και μοναδικό στόχο ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ. Το ρουσφέτι έχει πάρει διαστάσεις που θα ζήλευαν ακόμα και οι κομματάρχες της ΕΡΕ. Αδίστακτοι άνθρωποι από διαφορετικές καταβολές ενώθηκαν με ένα και μοναδικό στόχο. ΧΡΗΜΑ-ΕΞΟΥΣΙΑ- ΔΟΞΑ. Ο δε Αρχιερέρας της διαπλοκής διατυμπανίζει ότι είναι Ανεξάρτητοι Πολιτικά. Έχουν μετατρέψει το Δήμο και έχουν μετατραπεί οι ίδιοι σε κομματάρχες του τοπικού βουλευτή. Πολιτικό όνειδος για μερικούς να συνυπάρχουνε με το Νέρωνα και το Λάκια.

    Βασίλη για να έχεις τύχη πολιτική οφείλεις να βάλεις το μαχαίρι βαθιά στο κόκαλο.

    Να ζητήσεις και να απαιτήσεις


    ΣΑΡΩΤΙΚΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΧΓΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΑ.

    Εχει γίνει πάρτι μεγάλο για τη πάρτη τους από ορισμένους με τη κάλυψη, τη καθοδήγηση και όχι μόνο του Αρχιερέα της διαπλοκής και της διαφθοράς.

    Ο Δήμος με την εγκατάσταση της νέας Δημοτικής Αρχής οφείλει να αρχίσει με αριθμό πρωτοκόλλου 01.

    Οικονομικοί Επιθεωρητές πρέπει να αναλάβουν το ξεσκόνισμα των πάντων.

    Τότε θα δείτε τι λαβράκια θα βγούνε στην επιφάνεια.

    Ο νόμος, η διαφάνεια , ο σεβασμός του Δημοσίου Χρήματος , η Δημοκρατία να γίνουν πράξη.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΟΝΟ ΚΑΣΟΛΑΣ. ΠΑΤΕΡΙΤΣΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ Ο ΣΩΖΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Αποστολακης έλεγε στην Κατουνα μετά το συμβούλιο ότι ο Σωζος θα είναι μαζί του στον β γυρο . Βασίλη ισχύει αυτό; Αλλιώς για ποιο λόγο να σε ψηφίσουμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν βλέπω Στουπα και ανησυχώ είπε η καρελου μάλλον ξεκίνησαν τα πρώτα συννεφα θα αρχίσουν να βγάζουν τα άπλυτα τους στη φόρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΙ ΕΖΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ. . . ΜΕ ΜΑΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

    . . Στα παραμύθια της παιδικής μας ηλικίας όλοι στο τέλος ζούσαν καλά κι εμείς. . . καλύτερα!
    Παραμυθένιες υποσχέσεις ,τέλειοι συνδυασμοί με ΟΡΑΜΑ και αιώνια αγάπη! για τον τόπο μας,δώστε μας ακόμα μια ευκαιρία... ΞΑΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ .
    Μάλλον αγνοούμε κάτι που όλοι οι άλλοι γνωρίζουν. ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας δεν ξέρει κανένας πού ξεκινάει η ευθύνη του και πού τελειώνει.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι να πει ο Λακιας τώρα το παραβρωμισε το γραικι μάλλον δεν είχε το ανάστημα να ρθει στο Συμβούλιο της Κατουνας γιατί κατάλαβε το τι τον περιμενε. Και άφησε τον καρρυ μοναχουλη. Αλλά αφού δεν έφυγε δαρμένος πάλι καλά. Οι αδικίες πληρώνονται όλοι οι δημοτικοί του συμβουλοι με κατεβασμένα κεφάλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ότι και να γίνει στο τέλος ο καρυ θα είναι δημαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο