Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Διαχρονική τακτική. Βαφτίζουν το κρέας ψάρι. Τα μηχανήματα έργου, τα φορτηγά τα ονομάζουν μεταφορικά μέσα. Τυχαία; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Δήμαρχε κ Αποστολάκη, Αντιδήμαρχοι κ Τσακάλη, κ Στούπα , Αντιδήμαρχε και Επίτροπε του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ Βίτσα για ποια διαφάνεια και νομιμότητα μιλάτε;

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.



ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ από τη σύσταση του μέχρι σήμερα.

Είμαι στη διάθεση κάθε Διοικητικής Αρχής, κάθε Ελεγκτικής Αρχής και κάθε Εισαγγελικής Αρχής.



Γράφει ο Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής

Μαθηματικός 23-10-2022

(Προδημοσίευση από το δεύτερο τόμο του έργου μου, το οποίο σύντομα κυκλοφορεί. Περιέχει αλήθειες με αδιάσειστα στοιχεία, οι οποίες θα κάνουν πολλούς να ανησυχούν σε πολλά επίπεδα. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ>>.....

<< Διαχρονική τακτική. Βαφτίζουν το κρέας ψάρι. Τα μηχανήματα έργου, τα φορτηγά τα ονομάζουν μεταφορικά μέσα. Τυχαία; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Δήμαρχε κ Αποστολάκη, Αντιδήμαρχοι κ Τσακάλη, κ Στούπα , Αντιδήμαρχε και Επίτροπε του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ Βίτσα για ποια διαφάνεια και νομιμότητα μιλάτε; >>

Αγαπητοί Αναγνώστες

Ένα θέμα κομβικής σημασίας για το Δήμο μας είναι αυτό το οποίο έχει να κάνει με τη κίνηση των οχημάτων του Δήμου μας. Τα οχήματα του Δήμου μας είναι κρατικά οχήματα και περιουσία των Δημοτών.

Για να κινηθεί ένα όχημα του Δήμου ( και γενικότερα ένα κρατικό όχημα) πέραν , της αυτονόητης κατάστασης του ,σε ότι αφορά την ασφάλεια των επιβαινόντων σε αυτό, της άριστης συντήρησης του, της νόμιμης ύπαρξης σχετικών προϋποθέσεων δίπλωμα, άδεια, ασφάλεια κλπ ,την ύπαρξη επάρκειας καυσίμων κλπ απαιτείται και η λεγόμενη εντολή πορείας.

Χωρίς την εντολή πορείας απαγορεύεται να τεθεί σε κίνηση οποιοδήποτε κρατικό όχημα. Η εντολή περιλαμβάνει ορίζει ημερομηνία, είδος οχήματος, ώρα έναρξης της κίνησης, τόπος προορισμού, σκοπός κίνησης του οχήματος, επιβαίνοντες στο όχημα ,ώρα επιστροφής με το τελικό παρκάρισμα σε συγκεκριμένο χώρο.

Στη παρακάτω φωτογραφία αποτυπώνεται ένα από τα 46 αυτοκίνητα του Δήμου( τόσα έχουν ασφαλιστεί το 2019) . Φυσικά πρόκειται για ένα μηχάνημα έργου με αριθμό κυκλοφορίας ΜΕ 65496 και είναι η γνωστή σε όλους μας τσάπα , η οποία ονομάζεται JCB.


 Σύμφωνα με το νόμο σε κάθε Δήμο ορίζεται με απόφαση του Δημάρχου ένας Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα τον μηχανολογικό εξοπλισμό του Δήμου και γενικότερα σε ότι αφορά τα οχήματα του Δήμου μας. Στο Δήμο μας τη τρέχουσα Δημοτική περίοδο , από 01-09-2019 μέχρι σήμερα την αρμοδιότητα αυτή έχει ο Αντιδήμαρχος κ Τσακάλης Κων/νος.

Αυτό ορίζει η με αριθμό 76/2019 απόφαση του Δημάρχου, η οποία αναρτημένη στη διαύγεια με ΑΔΑ : 9 Ο 83Ω6Ζ –ΕΥΚ με αριθ πρωτ 10063 ημερ 02-09-2019 και θέμα

Ορισμός Αντιδημάρχων και εκχώρηση αρμοδιοτήτων.

Συγκεκριμένα

3. Τον κ Κωνσταντίνο Τσακάλη του Νικολάου με τις παρακάτω καθ΄ ύλην αρμοδιότητες για όλες τις Δημοτικές Ενότητες:

Η ευθύνη παρακολούθησης ,συντήρησης, καλής λειτουργίας και συμπλήρωσης του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου. κλπ

Είναι εύκολο να αντιληφθούν οι πάντες τη διαφορά μεταξύ ενός μεταφορικού μέσου και ενός μηχανήματος έργου και ενός φορτηγού .

Διαχρονική τακτική από 01-09-2014 μέχρι σήμερα.

Σε παρά πολλές περιπτώσεις μηχανήματα έργου , τα φορτηγά αυτοκίνητα στα ΧΕΠ τα γράφουνε μεταφορικά μέσα. Με απλά λόγια βαφτίζουνε το κρέας ψάρι. Τυχαία ;ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.

Γνωρίζω το τεράστιο ποσό το οποίο αντιστοιχεί στις ανωτέρω δαπάνες. Θα βγει στον αέρα τη κατάλληλη στιγμή. Έχω στοιχεία για περίπου 20 τέτοια μηχανήματα έργου και φορτηγά.

Πρώτη φορά σας ενημερώνω ότι τέτοιες δαπάνες για ΈΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΕΡΓΟΥ , το οποίο ονόμασαν μεταφορικά μέσο ανέρχονται στο ποσό των 153.904 ευρώ και αντιστοιχεί σε 235 χρηματικά εντάλματα πληρωμής.

Βεβαίως τέτοιες πολιτικές δεν έχουν σχέση με τη διαφάνεια, τη χρηστή διοίκηση και το σεβασμό του Δημοσίου Χρήματος.

Οι πολιτικές ευθύνες του Δημάρχου κ Αποστολάκη , των Αντιδημάρχων με αρμοδιότητα τα οικονομικά κ Βίτσα(νυν) και κ Στούπα (πρώην) και του Αρμόδιου Αντιδημάρχου κ Τσακάλη είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ.

Για άλλου είδους ευθύνες η συντεταγμένη πολιτεία έχει το λόγο.

Καλώ τα στελέχη της οικονομικής υπηρεσίας από αύριο να σταματήσουνε να υπογράφουν τέτοιου είδους Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής. Μου κάνει φοβερή εντύπωση πως υπογράφουνε αυτά τα ΧΕΠ.

Αυτές είναι μεγάλες αλήθειες που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας.

Εδώ είναι το βήμα.

Έχει ο οποιοιδήποτε πολιτικό θάρρος και ανάστημα να τις αμφισβητήσει;

Θα ήμουνα ιδιαίτερα ευτυχής.

Θα πάρει αποστομωτική απάντηση.

Ας κάνουν μερικοί την αυτοκριτική τους ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ και να σταματήσουνε να λένε ότι τους συκοφαντώ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ



23 σχόλια:

  1. κ. Κώστα σας παρακαλώ να μας πείτε γιατί τα ονομάζουν έτσι ; Τι κερδίζει ο δήμος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι οι υπάλληλοι της οικονομικής υπηρεσίας δεν γνωρίζουν τι τους γίνεται και ξέρεις εσύ; Όλα τα ξέρεις πια; Έχεις κουράσει αν δεν το ξέρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι γράφεις τώρα για την τσάπα πως θα κινηθεί αυτα τα στοιχεία έχεις που είναι τόσο ασήμαντα και σε εκθέτουν τριαντακωσταντη. Πηγαινε καμία βόλτα στο βουνό γιατί σου χρειαζετε λίγος αέρας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δάσκαλε. Ας το κόσμο. Να. Φάει. Ότι. Προλάβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πρατήριο και όχι μόνο της διαπλοκής και της διαφθοράς παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για μια τσάπα έγραψαν 150.000 ευρώ χεπ. Για τα 20 οχήματα πόσα έγραψαν; Εδώ πρόκειται για πλήθος ρουσφετιών και παρανομιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρησιμοποιούν κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο για να αγοράσουν τις ψήφους. Γνωρίζουν καλά τι τους περιμένει. Τα δίνουν και θα τα δώσουν όλα για το πρώτο γύρο του 43 τα εκατό. Όνειρο που δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως νομίζουν ότι όλοι οι υπόλοιποι θα τρώνε σανό επειδή αυτό θέλει να τους σερβίρει ο καριολης

      Διαγραφή
  8. Δυστυχώς δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Αν υπήρχε δεν θα γινόταν τόσες και τόσο φανερές παρανομίες. Τσάπες, φορτηγά, απορριμματοφόρα τα ονομάζουνε μεταφορικά μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Αντιδήμαρχος των έργων κ Στούπας ρωτήθηκε μέσα στο Δημοτικό Σύμβουλο

    από το Δημοτικό Σύμβουλο κ Καραμάνη για τα αυτοκίνητα του Δήμου στη ΔΕ Μεδεώνος ,

    όταν ασταμάτητα πηγαινοερχόντανε δίπλα στα αυτοκίνητα της Περιφέρειας για πολλές ημέρες.

    Είπε , έκαναν εξυπηρετήσεις των Δημοτών.

    Αν έχει πολιτικό ανάστημα να το διαψεύσει ΕΠΩΝΥΜΑ.

    Δεν είπε όμως με ποια απόφαση, ποιου οργάνου, τι λεφτά δαπανήθηκαν, με ποιες μελέτες, ποιοι υπέγραψαν τις παραλαβές των εργασιών , ποιος υπέγραψε τις διαταγές πορείας , ποιοι υπέγραψαν τα αντίστοιχα ΧΕΠ.

    Και ενώ γίνονται όλα αυτά ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και Αντιδήμαρχος κ Βίτσας αντί να παραιτηθεί καταγγέλλοντας όλα αυτά σφυρίζει αδιάφορα και έχει την εντύπωση ότι θα μείνουν χωρίς έλεγχο οι ενέργειες αυτές.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 9:13 μμ Αγαπητέ Αναγνώστη
    Εύλογη η ερώτηση σας. Τα μηχανήματα έργου συμμετέχουνε σε συντηρήσεις έργων και στη κατασκευή έργων. Για να γίνει ένα έργο χρειάζεται να εγγραφεί στο τεχνικό πρόγραμμα, να πάρει απόφαση η οικονομική επιτροπή, να καθοριστεί ο τρόπος πραγματοποίησης απευθείας ανάθεση ή διαγωνισμός, να υπάρχει τεχνική μελέτη, να δώσει ο Τοπικός Πρόεδρος σημείωμα στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο σημείωμα πραγματοποίησης του έργου, ο Αντιδήμαρχος της ΔΕ να δώσει στη Τεχνική Υπηρεσία βεβαίωσή πραγματοποίησης του έργου, ο επιβλέπων μηχανικός να βεβαιώσει τη καλή εκτέλεση , η επιτροπή παραλαβής να το παραλάβει και μετά από όλα αυτά η Οικονομική Υπηρεσία να προχωρήσει στην έκδοση του Χρηματικού Εντάλματος Πληρωμής και να πληρωθεί ο δικαιούχος.

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ. ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

    Όταν τα μηχανήματα έργου ονομάζονται σε αυτή την έκταση και διαχρονικά μεταφορικά μέσα προφανώς η Δημοτική Αρχή δεν θέλει τη διαφάνεια. Γιατί δεν θέλει την διαφάνεια; Οι λόγοι είναι προφανείς. Υπάρχει ανεξέλεγκτη κατάσταση με συγκεκριμένες σκοπεύσεις. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

    Το ποσό το συνολικό για τα 20 μηχανήματα που γνωρίζω θα κουβεντιάζεται στη κοινωνία τοπική και όχι μόνο για πάρα πολλά χρόνια. Μιλάμε για επταψήφιο αριθμό ευρώ.

    Βέβαια ελπίζω να συμφωνείτε ότι ο Δήμος δεν ανήκει στην εκάστοτε Δημοτική Αρχή.
    Το δημόσιο χρήμα έχει κανόνες στη διαχείριση του.

    Στο θέμα που αναδεικνύω σήμερα, και σε άλλα πολλά, οι Κανόνες αυτοί δεν εφαρμόζονται.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΥΣ
    Για το θέμα της δαπάνης για τη κίνηση των οχημάτων του Δήμου γνωρίζω πολύ περισσότερα. Σιγά-σιγά θα βγούνε ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχεις πάει πολλές φορές ενώπιον της συντεταγμένης πολιτείας κ. Τριαντακωνσταντη; Έκαμες τίποτα; Γιατί δε βλέπω κανένα μέσα όλους έξω τους βλέπω. Μήπως τα παραλες λίγο; Αρθρογραφείς εδώ και 10 χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για όλα φταίει η Αριστερά που στηρίζει τον κάρυ στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Τα υπόλοιπα που γράφετε είναι για να ρίχνετε στάχτη στα μάτια του κόσμου εσείς οι αριστεροί. Όλοι είστε βολεμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δε βαρέθηκες βρε Κώστα να λες τα ίδια και τα ίδια εδώ και 10 χρόνια, να προσθέτεις τα ποσά κάθε χρόνο για να ανεβαίνει το σύνολο ενώ ξέρεις ότι κάθε έτος έχει νέο προϋπολογισμό ούτε καν την τετραετία δεν αθροίσεις αλλά από τον καιρό που σε βολεύει. Πηγές έκανες ερανες σε υπουργεία εισαγγελείς αρμόδια όργανα και τι σου είπαν όλοι? Άρα αυτά που λες δεν έχουν καμία υπόσταση είναι μυθοπλασίες για το νέο σου μυθιστόρημα ένας φαντασιόπληκτος άνθρωπος είσαι κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι θα γίνει βρε Δήμαρχε την θείτσα θα την έχεις στο ψηφοδέλτιο σου για να ξέρουμε να ετοιμαζόμαστε πριν ταχτουμε αλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δυστυχώς κάποιοι είναι άθλιοι αυθεντικοί υβριστές μου.

    Που έχω βολευτεί κοινωνικά ρεντίκολα και πολιτικά ρετάλια;

    Δεν έχουνε κατανοήσει τη δεινή θέση που έχουν περιέλθει.

    Γιατί ασχολείσθε με τις μυθοπλασίες μου;

    Γιατί με παρακολουθείτε;

    Γιατί φοράτε φασιστικές κουκούλες της ανωνυμίας;

    Εύκολα βέβαια είστε αναγνωρίσιμοι.

    Τα ίδια έλεγαν και άλλοι στο παρελθόν.

    Μετά ήρθαν παρακαλώντας να ανακαλέσω τις καταγγελίες μου.

    Πήραν την ίδια απάντηση που θα πάρετε και εσείς, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ.

    Κοιμηθείτε ήσυχοι.

    Καλά ξεμπερδέματα.

    Ραντεβού στα γουναράδικα.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός
    ΥΣ
    Επί της ουσίας του άρθρου γιατί δεν μιλάτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΣΟΖΩΣ ΚΑΡΙΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η Δημοτική Αρχή είναι φανερό ότι παρανομεί. Φανταστείτε το συνολικό ποσό για τα 20 αυτοκίνητα. Με το δημόσιο χρήμα κάνουν ρουσφέτια δηλαδή αγοράζουνε συνειδήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κ. Τριαντακωσταντή απο την απάντηση που ΔΕΝ έδωσες στο εύλογο ερώτημά μου κατάλαβα ότι τα μηχανήματα χρησιμοποιούνται για εκτέλεση εργασιών προς όφελος των δημοτών, 2ον ότι δεν γίνεται κλοπή καυσίμων , Άρα δε ν βλέπω κανένα πρόβλημα ουσίας αλλά τυπικο που δεν με εφορά , αρκεί να γίνονται έργα - και είναι πολλά συγκριτικά, και να μη κλέβουν τα καύσιμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΣΟΖΩΣ 10:56 ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΜΠΑΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πω γ*** το φελεκι μου 2 συλλαβές 2 λάθη. Τουλάχιστον τριάντα Κωνσταντή σαν σπουδαγμένος που είσαι ορμηνευσε τους σχολιαστές σου να γράφουν σωστά μην μας βγάζουν τα μάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΤΙ να κάνει ο Σώζος ρε ο μεγάλος ηγέτης αποστολακης θα πάρει τις εκλογές από την πρώτη Κυριακή ρε γίδια ρε πρόβατα που κάνετε όνειρα απατηλά . Καρυ δώστα όλα για να συντριβούν τα απολιθωματα που θέλουν δημαρχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μα για να ψιφησεις τον σωζο δεν χρειάζεται να ξέρεις γράμματα απολιθώματα έχει ο καριόλης και έχει και παρα πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο