Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Νίκος Ζώγας:"..το έργο ενός Δημοτικού Συμβούλου και μάλιστα της αντιπολίτευσης, είναι να ελέγχει, .... το έργο της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής".


       Με δελτίο τύπου ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου κ. Νίκος Ζώγας δίνει στη δημοσιότητα επιστολή του κ. Στράτου Κ. Δημήτριου, κατοίκου Νεοχωρίου, και την απάντησή του στο περιεχόμενη αυτής.

Η επιστολή του κ. Στράτου Κ. Δημήτριου:

Νεοχώρι, 12/10/2022

Κε Ζώγα,

Σχετικά με τις αναφορές σας και τα υπονοούμενα σε βάρος μου, με σχετική ανάρτηση σας σε ιστοσελίδες την 09/10/2022 , σημειώνω τα εξής:


α) Οι απευθείας αναθέσεις είναι απόλυτα νόμιμες, έχουν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες του ν. 4412/2016 όπως ισχύει και είναι συνηθισμένος τρόπος σε όλους τους δήμους.


β) το τελευταίο έργο ύψους 24.5468,86€ μου ανατέθηκε ύστερα από διαγωνισμό, τα δε χορτοκοπτικά κλπ. είναι της εταιρείας stίhl της οποίας είμαι αντιπρόσωπος και επομένως αναγκαστικά θα αναλάμβανα την επισκευή και την συντήρησή τους.  

γ) Για τις άλλες αναθέσεις δεν ερευνήσατε, αν υπήρχε άλλος ανταγωνιστής και αν υπήρξε τι τιμές προσέφερε, ώστε να φανεί τυχόν βλάβη του δήμου.


Επιλέξατε να αναφερθείτε ειδικά σε εμένα, χωρίς να διευκρινίζετε τα παραπάνω και καθόσον με αφορά αποφεύγετε σκόπιμα να αναφέρετε αν υπάρχει έστω και η παραμικρή υποψία παρανομίας, αφήνετε όμως σκόπιμα υπονοούμενα για δήθεν ευμένεια και συνέργεια σε παράνομες πράξεις μου σε βάρος του δήμου σας και των δημοτών, χωρίς να προσδιορίζετε  αν πράγματι υπάρχει βλάβη και ποια στα συμφέροντα του δήμου.
Επειδή Θίγομαι ως επαγγελματίας, ζητώ να δηλώσετε ευθέως ότι όλες οι αναθέσεις είναι νόμιμες και ότι εγώ δεν έχω ευεργετηθεί ύποπτα και επιλεκτικά με κάθε τρόπο από τον δήμο σας.
Ειδάλλως θεωρώ ότι με συκοφαντείτε σκόπιμο και επιφυλάσσομαι παντός νόμιμού δικαιώματος μου για τα υπονοούμενα σας και για κάθε ζημία που έχω υποστεί ή τυχόν θα υποστώ στο μέλλον.


Η επιστολή απάντηση του κ. Ζώγα έχει ως εξής:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Στην από 12-10-2022 επιστολή σας

κύριε Στράτο,
στα όσα μού αναφέρετε στην από 12-10-2022 επιστολή σας, σας αναφέρω τα παρακάτω:
προφανώς δεν έχετε κατανοήσει το νόημα της από 9-10-2022 ανάρτησή μου (Δείτε εδώ) . Σ' αυτή στηλιτεύω, ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ξηρομέρου, με την ψήφο τον λαού τον Ξηρομέρου και από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ασκώντας πάντα κριτική στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής, την λανθασμένη πρακτική της, όσον αφορά το ζήτημα των απευθείας αναθέσεων. Εξάλλου, την ίδια πρακτική ακολουθούσε η παρούσα Δημοτική Αρχή, για το ίδιο ζήτημα, όσον αφορά την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και μάλιστα ευαγγελίζονταν ότι όταν αυτή Θα έρθει στη Διοίκηση τον Δήμου, τα φαινόμενα αυτά θα εκλείψουν...
Πουθενά στην ανάρτησή μού γίνεται λόγος για παρανομίες και αφήνονται υπόνοιες για οτιδήποτε. Επίσης, αναφέρονται ονόματα και άλλων προμηθευτών, τους οποίους, όπως και εσάς, δεν γνωρίζω. 'Ήμουν ξεκάθαρος, όπως πάντα, στο δημόσιο βίο μού.
Εντύπωση βέβαια μου προκαλεί το γεγονός ότι σπεύσατε να απευθυνθείτε σε εμένα και με προσωπική μάλιστα επιστολή, όταν από το περιεχόμενο της ανάρτησής μου δεν προκύπτει ευθεία ή έμμεση αναφορά σε αυτά που μου καταλογίζετε....
Τέλος το έργο ενός Δημοτικού Συμβούλου και μάλιστα της αντιπολίτευσης, είναι να ελέγχει, στα νόμιμα πλαίσια, το έργο της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής. Αυτό έκανα κι αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω, προς όφελος πάντα του λαού του Ξηρομέρου, ο οποίος είναι ο τελικός κριτής όλων και του οποίου η κρίση, πού σύντομα, θα είναι ξεκάθαρη για το μέλλον του Δήμου μας.

 

Οι επιστολές όπως τις έστειλε ο κ. Ζώγας:



 

14 σχόλια:

  1. Αφού δεν υπονοούσες αλλά υπονοούσες διαφορά τώρα το γύρισες σε τσαμικο….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προμήθειες που δεν γίνονταν και δουλειές που πληρώνονταν είναι γνωστό ποιος τις έκανε …έχουν γουρλώσει τα μάτια σας απο την πείνα που έπεσε . Άντε με το καλό μετά το 29 θα τα ξαναπείτε με τον δημαρχαρα τριανταφυλλακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικα ελεγχεις πολυ την δημοτικη αρχη με το να κρυβεσαι για να μην ψηφισεις τον κανονισμο του βιολογικου του αστακου, τον βιολογικο της αλυζιας και ψηφιζοντας οχι στη μελετη για τη τουριστικη αναπτυξη της παραλιας της παλιοβαρκας.
    ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο τα δημοτικα συμβουλια πολλές φορες απών.
      κατα τα άλλα κάνει το μέγα του δήμου γνήσιο λαΐκο εκφραστή.

      Διαγραφή
  4. << ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ξηρομέρου, με την ψήφο τον λαού τον Ξηρομέρου και από την πλευρά της αντιπολίτευσης >>

    κ. Ζώγα είστε ενλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, της αντιπολίτευσης
    αλλά η αντιπολίτευση του δήμου μας εχει πολλές αντιπολιτευτικες δημοτικες παραταξεις και ανεξάρτητους.
    δέν εχει μια πλευρά η αντιπολίτευση του δήμου.
    Είναι πολύπλευρη η αντιπολίτευση του δημου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εν συντομια , υπάρχει και η προοδευτική αντιπολίτευση στο δήμο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παμε δυνατά και προοδευτικά, παμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλα στο φως Τρία χρόνια με έργα Γαλουνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κ Ζώγα για ποιό βιολογικό έργο μιλάτε.
    Εσεις απουσιάζατε κατα την τακτική συνεδρίαση την 3/10/2022 του δημοτικού συμβουλιου του δήμιυ μας για αυτό το θέμα.
    Απο τα τοπικά blog δημοτικέ σύμβουλε κ. Ζώγα δέν λύνονται προβλήματα της κοινωνιας του δημου μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι ζούμπερο είναι αυτός ; Που πας ρε Καραμήτρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νίκου μ νικου μ τραβά για άρμεγμα πιδιμ κ άσε τ πολιτικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν κάνεις για τίποτα καταλάβετο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. θα πάει ο ΖΩΓΑΣ σήμερα στο δ.σ. ή θα κάνη το μέγα δύσκολο της περιοχής ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΝΙΑΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΣΕ ΦΑΝΕ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ.......ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩΩΩΩΩΩΩΩ .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο