Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Επιδότηση καυσίμων: Μεγάλη απάτη με δήθεν «δωροεπιταγές»

 


Μια μεγάλη απάτη επιχείρησαν να στήσουν επιτήδειοι μοιράζοντας δήθεν 800 ευρώ σε ανυποψίαστους πολίτες! Συγκεκριμένα οι απατεώνες εμφάνιζαν την εταιρεία ΕΚΟ δήθεν να μοιράζει επιταγές 800 ευρώ ως «επιδότηση οικονομίας καυσίμου».

Οι επιτήδειοι είχαν μάλιστα στήσει και ερωτηματολόγιο προκειμένου να ξεγελάσουν τα πιθανά «θύματα» τους, τα οποία προσέγγιζαν μέσω μηνυμάτων.

Η εταιρεία ΕΚΟ με επίσημη ανακοίνωση της ενημερώνει τους καταναλωτές για την απάτη και αναφέρει: 

Σας ενημερώνουμε ότι άγνωστοι, χρησιμοποιούν παράνομα και χωρίς τη συναίνεσή μας την επωνυμία μας, τα σήματά μας, καθώς και φωτογραφίες και λοιπά διακριτικά γνωρίσματα και στοιχεία της Εταιρείας μας, σε δήθεν διαγωνισμούς/ προωθητικές ενέργειες που ανακοινώνονται στο διαδίκτυο και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υπόσχονται παραπλανητικά και ψευδώς, ως δώρα, κάρτες-δωροεπιταγές καυσίμων από τα πρατήριά μας.

Σας γνωρίζουμε ότι ουδεμία σχέση έχουμε με τις πιο πάνω ενέργειες. Διευκρινίζουμε, επίσης, ότι, μόνο στην επίσημη σελίδα μας αναρτώνται διαγωνισμοί που φέρουν την έγκριση της ΕΚΟ ΑΒΕΕ.

Σε περίπτωση που γίνετε αποδέκτης των συγκεκριμένων παραπλανητικών δημοσιεύσεων/ανακοινώσεων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (Τηλ.: 11188, email: ccu@cybercrimeunit.gov.gr), ενώ αν έχετε ήδη προβεί σε καταχώρηση του κινητού σας τηλεφώνου, ακολουθώντας οδηγίες των παραπλανητικών δημοσιεύσεων, σας προτείνουμε να επικοινωνήσετε και με τον πάροχο της τηλεφωνικής σας σύνδεσης.

Για την επίσημη ενημέρωσή σας, παρακαλούμε όπως παρακολουθείτε μόνον τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας της εταιρείας μας, ήτοι: https://www.eko.gr/ και στα social media: https://www.facebook.com/EKO.gr/ Σας ευχαριστούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο