Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

ΞΗΡΟΜΕΡΟ : ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ, ΣΥΝΤΟΜΑ, ΤΟ ΤΟΠΙΟ Γράφει-Σχολιάζει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

 



ΞΗΡΟΜΕΡΟ : ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ, ΣΥΝΤΟΜΑ, ΤΟ ΤΟΠΙΟ


Γράφει-Σχολιάζει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ


Ένα χρόνο πριν τη διενέργεια των Δημοτικών Εκλογών και όλα δείχνουν ότι μέχρι τέλους Οκτωβρίου, ή το αργότερο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου θα έχει ξεκαθαρίσει, σχεδόν, ολοκληρωτικά το τοπίο, καθώς και οι τελευταίοι ενδιαφερόμενοι να διεκδικήσουν τη Δημαρχία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα ξεδιπλώσουν σχέδια, προγράμματα και αποφάσεις ακόμη για υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους και Προέδρους Κοινοτήτων........

Ωστόσο, καθώς ο εναπομένων χρόνος μέχρι τις 8 Οκτωβρίου 2023 είναι αρκετός, ουδείς μπορεί να αποκλείσει μικρές, ή μεγάλες μεταβολές στα αρχικά σχέδια, πόσω μάλλον που μεσολαβούν οι βουλευτικές εκλογές, που-όπως διαφαίνεται- μπορούν να επηρεάσουν κατά καθοριστικό τρόπο τα τεκταινόμενα στον αυτοδιοικητικό χώρο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι αρκετοί από τους νυν Δημοτικούς Συμβούλους δεν θα θέσουν υποψηφιότητα ενώ κάποιοι Συνδυασμοί, ελλείψει ενδιαφέροντος, θα καταφύγουν σε προέδρους Κοινοτήτων για να καλύψουν τις θέσεις υποψηφίων για το ΔΣ.

Πως όμως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή ;

Ο νυν Δήμαρχος κ. Τριανταφυλλάκης έχει δηλώσει προ πολλού και μας το επιβεβαίωσε σε σύντομη συνομιλία που είχαμε μαζί του, ότι θα είναι υποψήφιος και ο Συνδυασμός του θα διεκδικήσει με αξιώσεις τη Δημαρχία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια πλαισιούμενος ο ίδιος από νυν Δημοτικούς Συμβούλους του αλλά και από νέους με γνώσεις, όρεξη για δουλειά , με δυνατότητες και πτυχία- όπως χαρακτηριστικά μας είπε. Είναι δε , ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών, αφού-όπως χαρακτηριστικά μας είπε- η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει παράξει έργο και νοικοκύρεψε το Δήμο, πράγμα, που εκτιμά ότι θα αναγνωρισθεί από τους Ξηρομερίτες.

Πάντως, με τον Συνδυασμό Τριανταφυλλάκη δεν θα είναι υποψήφιοι οι κ. Κ. Μπαμπούρης και Απ. Ντίνος, οι οποίοι, μιλώντας μαζί τους, μας ξεκαθάρισαν ότι θα παύσουν να ασχολούνται ενεργά με τα κοινά, ενώ ο κ. Ελ. Κατσαούνης δεν έχει πάρει ακόμη απόφαση για το τι θα πράξει αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και να μην είναι υποψήφιος. Ο νυν ανεξάρτητος και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης του Δημάρχου κ. Κ. Λαινάς αποκλείει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με την πρώην παράταξή του και –όπως μας είπε-μελετά προσεκτικά τα δεδομένα, σε σχέση με τις υπό δημιουργία παρατάξεις. Εάν δεν βρει κοινό τόπο συνεργασίας, δεν θα θέσει υποψηφιότητα.

Ο Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Ερ. Γαλούνης φέρεται αποφασισμένος να πάψει να ασχολείται με τα αυτοδιοικητικά μετά από σχεδόν τρεις και πλέον δεκαετίες έντονης ενασχόλησης με το χώρο , αποκλείοντας ταυτόχρονα την όποια παρασκηνιακή δραστηριότητά του.

Ο Αρχηγός της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ. Παν. Στάικος μόλις πριν λίγα εικοσιτετράωρα και μάλιστα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επαναβεβαίωσε την απόφασή του να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές και απ ότι μαθαίνω έχει πληθώρα επαφών με στόχο την κατάρτιση ενός αξιόπιστου ψηφοδελτίου.

Σφόδρα ενοχλημένος από τις αήθεις και κακόβουλες επιθέσεις που δέχεται σε προσωπικό ακόμα και σε οικογενειακό επίπεδο από τους γνωστούς- άγνωστους ‘’σχολιαστές’’, προχωρά αθόρυβα και μεθοδικά στις όποιες κινήσεις του και δηλώνει ιδιαίτερα αισιόδοξος για την εκλογική του νίκη.

Ωστόσο, έχει δηλώσει κατ επανάληψη ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί από την διεκδίκηση της Δημαρχίας εάν θέσει υποψηφιότητα ο κ. Απ. Πανταζής, στο πλευρό του οποίου θα ταχθεί . Για τον ίδιο προτεραιότητα δεν έχουν οι προσωπικές επιδιώξεις αλλά η αλλαγή του σκηνικού στο Δήμο, με στόχο να υπάρξει πρόοδος στον τόπο και έξοδος από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

Δυναμική είσοδο στο χώρο της Αυτοδιοίκησης του Ξηρομέρου ετοιμάζεται να κάνει ο Αστακιώτης δικηγόρος κ. Δημήτριος Μπόνης έχοντας το μομέντουμ ιδιαίτερα θετικό για τον ίδιο και την υπό εξαγγελία παράταξή του. Όπως ο ίδιος μου είπε, εφόσον όλα ευοδωθούν , θα είναι σε θέση μέχρι τέλους Οκτωβρίου , ή το αργότερο το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου να ανακοινώσει το σχήμα και την υποψηφιότητά του. Αυτές τις ημέρες βρίσκεται υπ ατμόν και πραγματοποιεί και τις τελευταίες επαφές, σε πολιτικό επίπεδο, με στόχο η υποψηφιότητά του να έχει την ευρύτερη, κατά το δυνατόν, στήριξη από πολιτικούς φορείς και βουλευτές του Νομού. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μου, έχει την πλήρη στήριξη των βουλευτώ της ΝΔ του Νομού κυρίων Καραγκούνη, Σαλμά και Λιβανού , του Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη και της Αντιπεριφερειάρχου κ. Σαλμά. Ωστόσο, ο κ. Μπόνης επιδιώκει τη στήριξη και από βουλευτές και άλλων κομμάτων, αλλά και στελεχών τους και φαίνεται ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, έτσι ώστε να καταστεί υποψήφιος κοινής αποδοχής και όχι ενός κόμματος.

Πολλά θα εξαρτηθούν και από τη στάση που θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τα μέλη και τα τοπικά στελέχη του οποίου θα συναντηθούν στον Αστακό στις 7 Νοεμβρίου για να συζητήσουν για το πώς εξελίσσονται τα πράγματα στην περιοχή Ξηρομέρου σε ότι αφορά τις Βουλευτικές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Το βέβαιο είναι ότι η δυναμική που παρουσιάζει το κόμμα μετά την εκλογή νέας ηγεσίας θα πρέπει –σύμφωνα με τα στελέχη του-να αποτυπωθεί και στα εκλογικά αποτελέσματα. Στα πλαίσια αυτά δεν μπορεί να αποκλεισθεί κανένα ενδεχόμενο ακόμη και η αυτόνομη κάθοδος στις Δημοτικές εκλογές, εάν δεν καταστεί εφικτή η συνεργασία με όρους και προϋποθέσεις με κάποιον άλλον φορέα, ή Συνδυασμό.

Βέβαια όλες αυτές οι κινήσεις και τα σχέδια μπορούν να ανατραπούν εάν το Δήμο διεκδικήσει Συνδυασμός υπό τον κ. Αποστόλη Πανταζή. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν , ακόμα και από τον χώρο της Συμπολίτευσης, ότι η κάθοδος Πανταζή στον εκλογικό στίβο θα επηρεάσει καταλυτικά τον εκλογικό τοπίο και η νίκη του Συνδυασμού του θα είναι σχεδόν δεδομένη.

Το αν θα κατέβει ή όχι στις εκλογές, αναμένεται να ξεκαθαρισθεί σύντομα. Εάν αυτό συμβεί θα μιλάμε τότε για άλλα δεδομένα.

Κλείνοντας το θέμα θα πρέπει να αναφέρω ότι πολλοί άλλοι, με τους οποίους μιλήσαμε και μας αποκάλυψαν τα σχέδια και τις προθέσεις τους, προτίθενται οι ίδιοι την κατάλληλη ώρα να προβούν στις σχετικές ανακοινώσεις, πράγμα που σεβόμαστε απολύτως.

27 σχόλια:

  1. Είπες...
    <>

    Και μετά Ξύπνησες .
    Μην προσπαθείτε να τον βάλετε στον χορό , ΔΕΝ γνωρίζει να χορεύει ,και Ξέρει ότι Δεν γνωρίζει , οπότε μην σκας τζάμπα μάγκες δεν πρόκειται να σας κάνει πάλι.

    Εκεί θα μείνετε χωρίς Αρχηγό και θα υποφέρετε για άλλα 4-5 χρόνια .
    Έργα όχι Λόγια Τριανταφυλλάκης Ο μόνος Δήμαρχος που κάνει έργο και παράγει συνάμα για την επόμενη τετραετία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά διαβάζει ο δήμαρχος και πανηγυρίζει
    πρίν κάν στηθούν όλοι αυτοί οι συνδυασμοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά διαβάζει ο δήμαρχος και πανηγυρίζει
    πρίν κάν στηθούν όλοι αυτοί οι συνδυασμοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακάρι να έρθει ο Πανταζής να κονομήσουμε τπτ άντε όλοι αυτό περιμένουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το Ντουμπάι θα είναι δήμαρχος ο Πανταζής..;;;;
      Για να ηρεμήσετε λίγο

      Διαγραφή
    2. καλά ρε 2.26 θα σωθείς,
      άμα σε κεράσει ένα κάφε ο κ.Πανταζής ?
      πήγαινε ρε να δουλέψεις. καλομαθημένε τεμπελχανά.

      Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΡΙΑΝΤΆΦΥΛΛΑΚΗΣ- ΜΠΟΝΗΣ ΒΛΈΠΟΥΜΕ ΝΤΈΡΜΠΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τεκμηριωμένη ανάλυση, αλλά το ρεζουμε τής υπόθεσης λέει, νικητής στις επερχόμενες εκλογές ο νυν δήμαρχος και στις επόμενες εκλογές ο Πάνταζης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΤΑ ΑΛΥΖΙΑ ΜΕΡΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ! ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΕΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το σωστό ανώνυμο κείμενο μου

    Αγαπητέ Θωμά.
    Η πιο βασική αρχή της δημοσιογραφίας είναι η αλήθεια και δυστυχώς το άρθρο σου για άλλη μια φορά δεν την υπηρετεί και στα ασήμαντα και στα σημαντικά.

    Διόρθωση ανακρίβειας: Η επόμενη θητεία της οποιαδήποτε δημοτικής αρχής είναι 5 χρόνια και όχι 4. Αγνοείς και τα βασικά με τα ισχύοντα στη τοπική αυτοδιοίκηση.

    Διόρθωση ανακρίβειας: Αποστόλης Ντίνος, Κώστας Μπαμπούρης και Λευτέρης Κατσαούνης δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι θα κάνουν και δεν είναι κομψό για κανέναν να μιλά εκ μέρους τους.

    Διόρθωση ανακρίβειας: Ο Ερωτόκριτος Γαλούνης προσπαθεί με κάθε τρόπο να διαμορφώσει συνθήκες να είναι υποψήφιος Δήμαρχος, γιατί έχει ήδη αποκλειστικά δικούς του συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους + Λαϊνά. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψει αυτή τη προσπάθεια και σε αυτό είναι ειδικός. Μέχρι τέλους θα προσπαθήσει να κατέβει στις εκλογές και δεν έχει εγκαταλήψει όπως λαθεμένα γράφεις.

    Διόρθωση ανακρίβειας: Ο Παναγιώτης Στάικος δεν θα κατέβει στις εκλογές, γιατί έχει απολέσει κάθε έρεισμα με δική του ευθύνη και υβριστική συμπεριφορά προς κάθε κατεύθυνση. Δεν τον θέλει κανένας και αν κατέβει θα βγει τελευταίος.

    Διόρθωση ανακρίβειας: Ο Δημήτρης Μπόνης αν λέω αν τον στηρίζουν οι βουλευτές Αιτνίας της Νέας Δημοκρατίας κακό θα του κάνουν τόσο του ίδιου αλλά και στον εαυτό τους. Αυτό με την στήριξη από το Φαρμάκη το είδες σε όνειρο. Δεν ξέρω βέβαια μήπως τον Μπόνη τον στηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΑΥ και καναλάρχης από το Αγρίνιο. Γι αυτό δεν έχεις πληροφορίες?

    Διόρθωση ανακρίβειας: Ο Αποστόλης ο Πανταζής δεν θα κατέβει για να κάνει το χατήρι κάποιων αετόπουλων να του τραβήξουν λεφτά, που σε κάθε εκλογές αυτό κάνουν. Ο άνθρωπος έχει σοβαρές δουλειές και τα χρήματα του τα βγάζει με κόπο και ξέρει ότι η επόμενη εκλογή είναι σίγουρη του Τριανταφυλλάκη, γιατί έχει κάνει πραγματικό έργο, που και ο ίδιος το αναγνωρίζει και ο ίδιος βαρύνεται με την αποτυχία Γαλούνη που ήταν δική του επιλογή και ο ίδιος τον ανέστησε πολιτικά και έκανε το λάθος να τον στηρίξει με νύχια και δόντια το 2019, παρότι και αυτός ομολογούσε με βαριές εκφράσεις την αποτυχία της πενταετίας 2014-2019.

    Διόρθωση ανακρίβειας: Δεν ανάφερες την πιο σίγουρη υποψηφιότητα του Τάκη Κομπλίτση με την Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία φαίνεται ότι θα δυναμώσει σε ψήφους.
    Διόρθωση ανακρίβειας: Δεν ανάφερες τη δική σου προσπάθεια υποψηφιότητας σου, η οποία δεν είδες ούτε βλέπεις φως και για να μην την αναφέρεις καθόλου, μάλλον τα παράτησες.

    Διόρθωση ανακρίβειας: Δεν ανέφερες την διερεύνηση προσπάθειας να γίνει ένας συνδυασμός με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, που όμως δεν φαίνεται να περπατά, γιατί οι περισσότερες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στη βάση των απλών πολιτών του Ξηρομέρου, είναι με τον Τριανταφυλλάκη, γιατί ο ίδιος είναι στη λειτουργία και στη συμπεριφορά του προοδευτικός, υπερκομματικός, δημοκράτης και το κυριότερο ικανός, δουλευταράς, αποτελεσματικός και γνήσιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά τον ανώνυμο. εύκολα καταλαβαίνουμε ποιός είσαι.

      Διαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τέτοια βλέπει ο δημαρχός μας και γελάει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. εσεισ δεν βαζετε μυαλο με τιποτα
    πανω απο 60 % θα παρει ο τριανταφυλλακησ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα κάνει την μέγα έκπληξη ο κυρ Θωμάς και θα εκπλαγείς ζηλιαρό γατε.

      Διαγραφή
  18. Στο συμβούλιο που έγινε την Δευτέρα ο Τριανταφυλλάκης είπε ότι σε 3 χρόνια δικά του έχουν έρθει περισσότερα χρήματα από ότι είχαν έρθει τα προηγούμενα 9 χρόνια. Εάν αυτό είναι έστω και μισή αλήθεια πρέπει να είναι κάποιος τρελός για να κατέβει εναντίον του. Η διαφορά είναι τεράστια. Ξέρουμε τι έκαναν η προηγούμενη και πως εργάζονταν για το καλό μας. Το Ξηρόμερο αλλάζει καθημερινά πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα μαγειρέματα γαλουνη μπαρμπαρουση και Πανταζη τα περιμένει ο λαός στη γωνία , οποίος και να είναι ο αντιπαλος του άξιου του εντίμου του εργατικού τριανταφυλακη ο τριανταφυλακης θα τον συντρίψει παίρνοντας το80% στις εκλογές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κάθε πρωτοβουλία συνδημοτών μας για την σύσταση νέων δημοτικών παρατάξεων στον δήμο μας, προφανώς και είναι ελεύθερο δημοκρατικό δικαίωμα και στα πλαίσια της ισοτιμίας και ισοπολιτείας.
    Και όσο περισσότερες δημοτικές παρατάξεις υπάρχουν τόσο και ακριβέστερα και συγκεκριμένα εκφράζεται πολιτικά και μεσω των δημοτικών πσρατάξεων η κοινωνία του δήμου μας.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    απλός υποστηρικτής της ανεξάρτητης και προοδευτικής δημοτικής
    παράταξης του δήμου μας : 《 Συμπολιτεία Ξηρομεριτών 》

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΑΙΔΙΑ Ο ΖΙΩΓΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΒΛΕΠΩ Ν ΣΑΡΩΝΕΙ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολύ περίεργο άρθρο. Ειδικά αυτή τη χρονική στιγμή. Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει το κίνητρό του να δημοσιεύσει τώρα αυτό το άρθρο. Πάντως κατά την εκτίμησή μου τα κίνητρά του μόνον αθώα δεν είναι. Η αναφορά όλων αυτών των ονομάτων αν δεν είναι σκόπιμη είναι τουλάχιστον ατυχής και μπορεί να προκαλέσει και αντιδράσεις οι οποίες όλοι μπορούμε να καταλάβουμε ποιόν θα ευνοήσουν. Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία ούτε καν αρθρογραφία είναι άστοχη επικοινωνική τακτική η οποία άρχισε δυστυχώς πολύ νωρίς και με άσχημο τρόπο. Θα δούμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο