Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Δημοσιεύθηκε εκ νέου στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο (ΗΠΜ) προς δημόσια διαβούλευση, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για αιολικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΣΠΗΕ), συνολικής ισχύος 76,7MW στα όρη Βελούτσα και Καλλίδρομο.



Πηγή: Σελίδα Facebook Κίνηση Πολιτών για την
Προστασία των βουνών της Αιτωλοακαρνανίας.

Δημοσιεύθηκε εκ νέου στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο (ΗΠΜ) προς δημόσια διαβούλευση, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για αιολικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΣΠΗΕ), συνολικής ισχύος 76,7MW στα όρη Βελούτσα και Καλλίδρομο, εντός της Δ.Ε. Αστακού του Δήμου Ξηρομέρου,..... για δεκατέσσερις (14) ανεμογεννήτριες με ύψος πυλώνα 101 μέτρα και ακτίνα πτερυγίων 79 μέτρα, της εταιρείας «ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΣΤΑΚΟΣ 4 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».
Δημόσια διαβούλευση μέχρι την την Δευτέρα 14-11-2022 με Περιβαλλοντική Ταυτότητα έργου (ΠΕΤ): 2206787315 https://eprm.ypen.gr/src/App/w1/1365


Σημαντικά:
α) Το έργο βρίσκεται πάνω από τον Αστακό και τα χωριά Βασιλόπουλο και Καραϊσκάκης και εντός της Σημαντικής Περιοχής για τα Πουλιά (ΣΠΠ) με κωδικό «GR090 Όρη Ακαρνανικά», η οποία αποτελεί σημαντικό βιότοπο του όρνιου (Gyps fulvus), είδους κρισίμως απειλούμενου και από τα πλέον ευάλωτα στη λειτουργία αιολικών σταθμών.
β) Διαβάστε για το ιστορικό της προηγούμενης διαβούλευσης του έργου την άνοιξη του 2021 καθώς και για τις, εν τέλει, αποφάσεις απόρριψης του έργου στις 20-1-2022: https://www.facebook.com/.../saveai.../posts/889044161773904
γ) Δημόσια διαβούλευση του έργου για το 2021: Εταιρεία ΚΥΩΝ ΕΠΕ, με υπεύθυνη επικοινωνίας κα Ελευθεριάδη Μ. και με μελετητή έργου την ΟΙΚΟΔΑΣΙΚΗ Ο.Ε.
Δημόσια διαβούλευση του έργου για το 2022: Εταιρεία ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΣΤΑΚΟΣ 4 Μ.Ι.Κ.Ε., με υπεύθυνη επικοινωνίας κα Ελευθεριάδη Μ. και με μελετητή έργου την ΟΙΚΟΔΑΣΙΚΗ Ο.Ε.
Οι ανωτέρω εταιρείες μας είχαν απασχολήσει επίσης με μελέτες για τους ΑΣΠΗΕ στις θέσεις Καλοβούνι και Μέγα Όρος του Δήμου Ξηρομέρου την άνοιξη του 2022, οι οποίες παρουσίαζαν σοβαρότατες ελλείψεις και σημάδια προχειρότητας!
Καλείται κάθε ενδιαφερόμενος από ολόκληρη την επικράτεια, το δημοτικό συμβούλιο, τα τοπικά συμβούλια των κοινοτήτων, οι κάτοικοι και οι σύλλογοι των ανωτέρω περιοχών να λάβουν γνώση της ΜΠΕ και να υποβάλλουν ενστάσεις, καταθέτοντας το έντυπο Δ11 στο ΗΠΜ (Απαιτείται η εγγραφή του κάθε χρήστη με στοιχεία taxisnet στο HΠΜ).
Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες για περισσότερες λεπτομέρειες - διευκρινίσεις σχετικά με το έντυπο Δ11 και τις ιδιαιτερότητες της υπόψη ΜΠΕ.
Από την αρχή του έτους και μέχρι στιγμής μετράμε 10 συνολικά διαβουλεύσεις για αιολικούς σταθμούς κατηγορίας Α', στην Αιτωλοακαρνανία, δηλ. για 69 ανεμογεννήτριες (!) + οι εγκρίσεις για πάνω από 25 ανεμογεννήτριες αιολικών σταθμών κατηγορίας Β'.
Καλούμε όλους τους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας, τους ετεροδημότες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε επαγρύπνηση και αποφασιστικές δράσεις, καθώς βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας ανεπανάληπτης καταστροφής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο