Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Χάνονται άνθρωποι άδικα από τρακτέρ εν έτει 2022


Μέσα σε 10 μέρες μόνο στην περιοχή Λεσινίου και Νεοχωρίου χάθηκαν δύο νέοι άνθρωποι με οικογένειες από τρακτέρ που τους καταπλάκωσε.

Φέτος ειδικά έχει πάρει την μορφή επιδημίας ή όλη κατάσταση με τα δυστυχήματα αυτού του τύπου αλλά πολλά ατυχήματα που δεν φτάνουν ποτέ στα ΜΜΕ γιατί ξεχνιούνται αμέσως μετά την επίσκεψη στην τοπική μονάδα Υγείας.

Και φυσικά δεν είναι μόνο τα τρακτέρ, είναι και τα αλυσοπρίονα, είναι και οι πτώσεις από δέντρα οι δηλητηριάσεις ή τα δεκάδες ατυχήματα από ηλικιωμένου συχνά αγρότες που είτε είναι κουρασμένοι κάνοντας κάτι εκτός της ηλικίας τους ή απλά δεν έπρεπε καθόλου να οδηγούν έτσι ή αλλιώς.

Ειδικά όμως η περίπτωση της καταπλάκωσης από τρακτέρ κάποιου που ζει από την γη ή απλά φροντίζει την περιουσία του, είναι από τους πιο αδόκητους θανάτους.

Πόσες φορές δεν έχουμε δει υπερήλικες ή ανήλικους να οδηγούν τρακτέρ στην δική μας επαρχία;

Πρέπει οι ίδιοι οι αγρότες να κάνουν κάτι, να θέσουν τουλάχιστον κάποια στάνταρτ ασφαλείας στην ίδια την δουλειά τους, που συχνά είναι συνυφασμένη με την ίδια την οικογένειά τους.

Αλλά και το κράτος οφείλει τουλάχιστον μια καμπάνια ενημέρωσης καλά οργανωμένης για τα σημεία στα οποία οι αγρότες πρέπει να έχουν τον νου τους.

Σε τελική ανάλυση η γήρανση του αγροτικού πληθυσμού και οι πολλές δουλειές που πρέπει να κάνουν οι νεότεροι, θέτουν ψηλά τον δείκτη επικινδυνότητας.

Κάποιος θα έλεγε ότι σε ένα σοβαρό κράτος μία στο τόσο θα γινόταν και κάποιος έλεγχος για τις συνθήκες που γίνονται οι αγροτικές εργασίες στους κάμπους μας.

Εφημερίδα “Συνείδηση”  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο