Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Θαυμάστε διαφάνεια από τη Δημοτική Αρχή. Δεν χορηγούν μελέτες-δημόσια έγγραφα. Τυχαία; ΌΧΙ βέβαια


 Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ. 

  ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

 από τη σύσταση του μέχρι σήμερα.

 


Γράφει ο Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής 

Μαθηματικός

                                                           29-09-2022

<<Θαυμάστε διαφάνεια από τη Δημοτική Αρχή.

Δεν χορηγούν μελέτες-δημόσια έγγραφα. Τυχαία; ΌΧΙ βέβαια.>> 

Αγαπητοί Αναγνώστες

Ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης σε δημοσίευση  της φιλόξενης τούτης  ιστοσελίδας ανάμεσα στα άλλα αναφέρει.....



<< Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας στηριζόμενος στη διαφάνεια και τη νομιμότητα , έχοντας ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας των υπηρεσιών του και ως μέριμνα τους φορείς και τους πολίτες, έχει προβεί στην ενίσχυση του συστήματος εσωτερικού ελέγχου των δημοτικών υπηρεσιών>> .

Και καταλήγει <<Έπειτα, η τήρηση της νομιμότητας και της διαφάνειας σε όλες τις διαδικασίες των Δήμων ,στοχεύει στην προάσπιση των συμφερόντων του τόπου και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δημοτών. Τέλος, είναι η βάση της Δημοτικής Αρχής, την οποία εκπροσωπούμε>>.

Για να δούμε στη πράξη, τι έχει συμβεί. Την 06-07-2022 υπέβαλλα μία αίτηση στη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου , η οποία είναι παρακάτω. Ζητούσα να μου χορηγηθούν δύο μελέτες δύο έργων. Το ένα έργο έχει τίτλο << Προσαρμογή λειτουργούντων Βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας στο νέο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης, σύμφωνα με το ΠΔ99/2017Σ>>, το άλλο << Συντήρηση και καθαρισμός αύλειου χώρου του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Παλαίρου>>.

Οι μελέτες των έργων είναι δημόσια έγγραφα σύμφωνα με το άρθρο 5 – νόμος 2690/1999- παράγραφος 1, τον οποίο αναφέρω στην αίτηση μου. Επιπρόσθετα αναφέρω ότι δεν ζητώ ιδιωτικά έγγραφα , τα οποία δεν με ενδιαφέρουν.

Παρόλα αυτά στην  απάντηση που πήρα και υπογράφει ο Αντιδήμαρχος κ Στούπας  οι μελέτες των έργων  ΔΕΝ ΜΟΥ ΧΟΡΗΓΗΘΗΚΑΝ.  Η απάντηση παρακάτω.

Βεβαίως μία τέτοια απάντηση δεν έχει καμία σχέση με τη διαφάνεια, και τη λογοδοσία βασικές αρχές που οφείλει να υπηρετεί η κάθε Δημοτική Αρχή.  Επιπρόσθετα μία τέτοια απάντηση δεν θα υπέγραφε Δημόσιος Λειτουργός. 

Οι λόγοι είναι προφανείς και εύκολα κατανοητοί.  Αυτοί οι λόγοι θα εξετασθούν από τους  αρμόδιους της  συντεταγμένης πολιτείας.


 

Καλώ δημοσίως τους Δημοτικούς Συμβούλους κ Ζαχαράκη και κ Βαρβάτο , οι οποίοι είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μέριμνας να πάρουν τις μελέτες για να ενημερωθούν οι Δημότες. 

                                     Αγαπητοί Συνδημότες

Το Κέντρο  Μέριμνας δεν έχει Τεχνική Υπηρεσία. Από το νόμο τις μελέτες τις κάνει η Τεχνική Υπηρεσία και από τη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου είναι οι επιβλέποντες των έργων μηχανικοί.

Ρωτήστε το Δήμαρχο κ Αποστολάκη και τον Αντιδήμαρχο κ Στούπα να σας πούνε ποιοι είναι οι εργολάβοι των έργων, ποιοι είναι οι επιβλέποντες μηχανικοί και τότε θα καταλάβατε γιατί δεν μου έδωσαν τις μελέτες.

Παρόμοιες απαντήσεις πήρα και σε άλλες  ανάλογου περιεχομένου αιτήσεις. Τυχαία;   ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ- ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ-ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ. 

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

                                               Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.


28 σχόλια:

  1. είσαι εργολάβος Κώστα? αν ήσουν θα έπαιρνες και τις μελέτες και το έργο μαζί. για να μην τα δίνουν κάπου θα υπάρχει νόμος και θα το λέει. άρα εσύ τα ζητάς παράνομα οπότε μη μας λες για νομιμότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o ΝΙΔΑΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑ (ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΣ!!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να σου απαντήσουν αυτοί δάσκαλε το νου τους στην κουτάλα είναι. Νομιμότητα και διαφάνεια το καινουριο συνθημα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο ισότιμος κατάφερε να καταστρέψει την ενότητα Μεδεώνος και βγαίνει στα καφενεία και θέλει ανανέωση θητείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιάννη πίνει, Γιαννάκης κερνάει. Τι να δώσουνε. Όλοι ξέρουμε ότι ο ανάδοχος του έργου είναι ο γαμπρός του ισότιμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θεωρούν το Δήμο τσιφλίκι τους και δικό τους μαγαζί. Παρανομούν ασυστόλως. Ντροπή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε κάθε παιδικό σταθμό για να κόψουνε τα χορτάρια στο προαύλιο γράφουν 2-3 χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Τι σκέφτηκε ο Νέρωνας. Επιστημονικό παντελόνιασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η μελέτη έργου είναι διοικητικό έγγραφο. Οι δημόσιες υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες σε όποιον τις ζητήσει εγγράφως να τη χορηγούνε. Η μη χορήγηση είναι παρανομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kώστα είναι αλήθεια ότι ο γαμπρός του Λάκια πήρε 650.000 ευρώ σε έργα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ζαχαράκη και Βαρβάτο έχετε πολιτικό ανάστημα; Πεδίο δόξης λαμπρό. Αποδείξετε το. Πάρτε τις μελέτες και να δημοσιεύσετε . Διαφορετικά ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πως θα κάνουν εκλογές άμα δεν κάνουν τα κουμάντα τους από τώρα και πιο πριν να μαζέψουν. Πως νομίζετε ότι βγήκανε ωρέ ξυπνάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αναπληρωτή Δήμαρχε Κ Βίτσα και Επίτροπε του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι πολιτική διαφάνειας αυτή;

    Οι μελέτες είναι διοικητικά έγγραφα και χορηγούνται σε όποιον τις ζητήσει με αίτηση.

    Αυτό ορίζει ο κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας.

    Έχετε το πολιτικό ανάστημα να δημοσιεύσετε τις μελέτες των δύο έργων;

    Αν όχι τότε η παραίτηση σας είναι μονόδρομος.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συντήρηση αυλείων χώρων παιδικών σταθμών σημαίνει εικονικά τιμολόγια κατά το πλείστο. Τα λεφτά που καταλήγουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έχει. Πλάκα. Μεγάλη. Ο θείτσας. Να. Παρακαλάς. Για. Ψήφους. Έμαθα. Ότι. Χάριζε. Τενεκέδες. Με. Ελιές. Καλαμών. Η. Απόλυτη. Ξευτηλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 7:18 ΜΜ Από 01-09-2014 μέχρι 31-12-2021 όλες οι δαπάνες είναι γραμμένες στο δεύτερο βιβλίο μου , το οποίο σύντομα θα κυκλοφορεί.

    Μερικές δεκάδες εργολάβοι και προμηθευτές μέσα και έξω από το Δήμο κατάλληλα επιλεγμένοι εισέπραξαν ένα τεράστιο ποσό.

    Το ποσό αυτό θα συζητηθεί παρά πολύ και θα καταγραφεί στη τοπική ιστορία.

    Το δεύτερο βιβλίο μου περιέχει στοιχεία ακλόνητα , τα οποία εξηγούν πολλά από αυτά που έχουν συμβεί από το 2011 μέχρι το 2021.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αστον να τάζει ότι θέλει το καριολη δεν κάνει τίποτα είμαστε ενημερωμένοι για τα πάντα . Ο πανικός που τον έχει καταβάλει είναι μονόδρομος το ομολογούν δυο πουλάκια που είναι κοντά του το μόνο που σκεφτετε και τον βασανίζει είναι να ρίξει το χρήμα. Η. Να μην το ρίξει γιατί πολύ απλά το ξέρει ότι το τέλος του θα ειναι. Τελειωτικό αυτού και κάτι λαμόγια ρεταλια που ειναι δίπλα του και έχουν φάει πολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα λακισει η θείτσα γιατί έρχεται άλλη θείτσα τώρα με αέρα μοντέλου δεν την βλέπω καλά την πρωτη. Η απόλυτη ξεφτίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα ασυστόλως , χωρίς να κοκκινίζουν και έχουν το θράσος να μιλάνε για νομιμότητα και διαφάνεια. Τις μελέτες δεν τις χορηγούνε γιατί δεν θέλουν να μάθουνε οι Δημότες τι έγινε και τι δεν έγινε. Υπάρχει Θεός και βλέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μία ομαδούλα είναι όλοι. Στόχος το δημόσιο χρήμα. Ο Δήμαρχος στο σύζυγο της γυναίκας του, ο Αντιδήμαρχος στο γαμπρό του, ο άλλος Αντιδήμαρχος στον πεθερό του, ο άλλος Αντιδήμαρχος με το αυτοκίνητο του Δήμου πήγαινε δύο φορές την ημέρα στα χωράφια, η πρόεδρος της Κοινωφελούς στο πατέρα της και στον αδελφό της, ο άλλος Αντιδήμαρχος είπε ο Δήμος είναι το μεγαλύτερο μαγαζί, ο άλλος γράφει 100.000 ευρώ για τα λιπάσματα των σπόρων, ο Δημοτικός σύμβουλος στη πεθερά του και στον ίδιο, απευθείας αναθέσεις στο πρώην Πρόεδρο του ΔΣ, ο άλλος στην επιχείρηση του.
    ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΗΘΙΚΟΣ και ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν σεν ενδιαφέρει η ΟΥΣΙΑ- ΑΝ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ - αλλά ο ΤΥΠΟΣ - αν εφαρμόστηκαν οι μελέτες , για να βρεις ψεγάδια και να αρχίσουν τα μίζερα σχόλια τους οι ακόλουθοί σου. Να ασχολούνται οι λιγοστοί υπάλληλοι να ενημερώνουν τον Τριαντακωσταντή. Λες και δεν υπάρχουν ενδιαφερομενοι δημοτικοί συμβουλοι, τους οποίους προσβάλεις με τη τακτική σου. Τέτοιους δημότες έχει ο Δήμος, τέτοια του αξιζουν . Δες τριγύρω σου τα έργα υποδομών και σύγκρινε. Αυτή η ουσιαστική διαφορά θα βγάλει και πάλι δήμαρχο τον Αποστολάκη

    ΥΓ : Μπράβο στον Αποστολάκη που σου έδωσε τροφή για 2 βιβλία. Ποιός τα διαβάζει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝΕ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ ΣΤΟ ΔΡΥΜΟ ΣΤΟ ΘΥΡΕΙΟ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΕΤΑΙ ΛΥΚΟΣ ΑΝΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ. ΕΧΕΙ ΔΕΚΑ ΣΚΥΛΟΥΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΤΑΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΑΚΟΜΑ.

      Διαγραφή
  21. Αν είχαν γίνει τα έργα σύμφωνα με τις μελέτες θα τις έδιναν τις μελέτες. Αν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι προσβάλλονται ας πάρουνε τις μελέτες και να τις δημοσιεύσουνε. Αφού τα βιβλία του Κώστα δεν τα διαβάζουνε οι Δημότες τότε τι φοβάσαι 9:02 πμ ;
    Ακου να δεις πολιτικά τελειώσατε. Καλά ξεμπερδέματα εύκολα αναγνωρίσημε 9:02 πμ αυθεντικέ υβριστή του Τριαντακωνσταντή με τη συντεταγμένη πολιτεία.
    Σε κόβει για τις μελέτες. Εχεις τους λόγους σου. Ξέρεις εσύ. Για τα υπόλοιπα ο Θεός βλέπει. Όνειρα γλυκά.
    Γιατί δεν βάζεις το όνομα κάτω από το σχόλιο σου; Ξέρω ποιος είσαι. Αυθεντικέ υβριστή του Κώστα και όχι μόνο. Τα πολιτικά ζαγάρια βρίζουν με ψευδώνυμα στο παρελθόν και τώρα.

    Εγώ δεν είμαι πολιτικός. Δικαιούμαι να λέω την άποψη μου ανώνυμα. Ο Τριαντακωνσταντής σου έχει γίνει έμμονη ιδέα. Ο λόγος; Ξέρει πως έχεις διαχειριστεί το δημόσιο χρήμα.
    Τις αποκαλύψεις στο 2ο βιβλίο του τρέμετε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Παντελκή Αποστολάκη δημοσίευσε τις μελέτες. Έχεις πολιτικό ανάστημα; Ο ένας εργολάβος είναι ο γαμπρός του Στούπα του Αντιδημάρχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ε μα γι αυτό ο στουπας με τον Παντελή είναι κολος και βρακί περνάνε γλυκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γεμίζουνε τις τσέπες τους και τη σακούλα για τις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αδιαφάνεια, διαφθορά, υπερτιμολογήσεις, παράνομη η μη χορήγηση των μελετών. Τι φοβούνται και δεν δίνουν τις μελέτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το προαύλιο του Παιδικού Σταθμού στη Πάλαιρο είναι 200 τετραγωνικά μέτρα στρωμένο με χαλίκι. Τι στοιχίζει 1000 ευρώ για τη συντήρηση του τη κάθε φορά;
    Μερικές φορές κόβονται τιμολόγια από εργολάβους από Μοναστηράκι, Δρυμό.
    Ποιος ή ποια καλύτερα μηχανικός συντάσσει τις μελέτες και κάνει τη παραλαβή;
    Τα ακούτε Βίτσα, Καούρα, Τσακάλη.
    Αφήνετε το Νέρωνα να αλωνίζει και μετά σας συκοφαντεί ο Τριαντακωνσταντής όπως λέτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Για να κοπούν τα χορτάρια στο προαύλιο του Παιδικού Σταθμού στη Κατούνα πληρώνουμε 1000 ευρώ;
    Αυτά είναι εικονικά τιμολόγια και όλοι γνωρίζουμε ποιος ή ποιοι σουφρώνει τα ευρώπουλα. Ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο