Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Τέλος στο παράνομο κατέβασμα ταινιών - μουσικής. Αυτός είναι ο στόχος της νέας νομοθετικής ρύθμισης.


    Το νέο σύστημα θα πιάνει αμέσως τις παράνομες ιστοσελίδες που επιστρέφουν με νέα διεύθυνση.
Τέλος στις ιστοσελίδες που αναπαράγουν παράνομα μουσική, ταινίες, σειρές κ.α. επιχειρεί να βάλει η νέα νομοθετική ρύθμιση που έφερε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), εκτιμώντας ότι η διαδικτυακή πειρατεία αποτελεί ένα μείζον πρόβλημα που απαιτεί άμεση λύση.
Δεδομένου ότι με το προηγούμενο καθεστώς δεν υπήρξε ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος, κρίθηκε αναγκαία η ύπαρξη ενός νέου σχεδίου το οποίο θα προστατεύει ουσιαστικά τα προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας και θα καθιστά δύσκολη την παράνομη αναπαραγωγή τους.
Μέχρι προσφάτως υπεύθυνη για αυτό το κομμάτι ήταν η Επιτροπή για την Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής ιδιοκτησίας η οποία, ωστόσο, είχε δικαίωμα να παρέμβει, μόνο κατόπιν συγκεκριμένης καταγγελίας και όπως αποδείχτηκε αναποτελεσματικά.
Τον περασμένο Νοέμβριο, για παράδειγμα, η αρμόδια επιτροπή έριξε μαύρο σε δεκάδες δημοφιλείς ιστοσελίδες παράνομης αναπαραγωγής ταινιών ορίζοντας, μάλιστα, και πρόστιμο ύψους 850 ευρώ για κάθε επιπλέον ημέρα παράνομης λειτουργίας. Οι διαχειριστές των εν λόγω σάιτ, ωστόσο, βρήκαν εύκολα λύση, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες, επέστρεψαν δριμύτεροι σε άλλες ηλεκτρονικές διευθύνσεις.
Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση υιοθετείται ένα σύστημα, το dynamic blocking injunction, το οποίο διαθέτει έναν μηχανισμό ελέγχου και άμεσης αντίδρασης για ιστοσελίδες που επανεμφανίζονται σε νέα διεύθυνση φιλοξενώντας, αποδεδειγμένα, το ίδιο περιεχόμενο. Αυτό σημαίνει πως το κενό που υπήρχε στο προηγούμενο καθεστώς καλύπτεται και δεν θα είναι πλέον απλό να αναπαράγονται παράνομα, μέσω διαδικτύου, μουσικές, κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές κ.α.
 
πηγή:  http://agonaskritis.gr

3 σχόλια:

  1. Τέλος στις ιστοσελίδες που αναπαράγουν παράνομα μουσική, ταινίες, σειρές κ.α. επιχειρεί να βάλει η νέα ταξη ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο