Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Απάντηση του Θανάση Κασόλα σε δημοσίευμα. - ΧΥΤΑ Παλαίρου τι ισχύει ???


      Με τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας Θανάση Κασόλα να απαντά προς το δημοσίευμα με τίτλο "Διχαστική ρητορική του Θ. Κασόλα για την μεταφορά των απορριμμάτων μας στον ΧΥΤΑ Παλαίρου: Δεν ήμασταν δουλοπάροικοι και δεν πρόκειται ποτέ να γίνουμε της Λευκάδας" ως εξής:
"Για να με κατηγορούν οι κατά αλλά εκλεκτοί γείτονες πάει να πει ότι χειρίζομαι σωστά και νομιμα τα ζητήματα και τους ενοχλεί ....η’ είναι αντίθετα με τα συμφέροντα τους και υπερ των δημοτών μου .
Ας ελπίσουμε το site αυτό να μη ξέχασε να αναφέρει ότι αυτά που γράφει είναι δελτίο τύπου του δήμου Λευκάδας ....και όχι απόψεις δημοσιογραφών"


       Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι αύριο Δευτέρα στις 03 Αυγούστου θα διεξαχθεί τακτική συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών του Δημοτικού Συμβουλίου. Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης αυτά που αφορούν την Δ.Κ. Παλαίρου, θα γίνει ενημέρωση από τον Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας κ. Αποστολάκη.
Πρώτο θέμα είναι η Λήψη αποφάσεων αναφορικά με το ΧΥΤΑ Παλαίρου, με εισηγητή τον Δημήτρη Μασούρα επικεφαλή της παράταξης "Συμφωνία Ελπίδας".

Η ψήφιση του νομοσχεδίου "Εκσυγχρονισμός της περιβαλλοντικής νομοθεσίας (ΦΕΚ 92/Α/7-5-2020)" δημιουργεί νέες συνθήκες και καταργεί την δυνατότητα για τη δημιουργία ΦΟΣΔΑ Ακτίου-Βόνιτσας, καθώς πλέον ανήκει στο ΦΟΣΔΑ Αιτωλοακαρνανίας, με μικρή μάλιστα συμμετοχή από το Δήμο που ανήκει γεωγραφικά ο ΧΥΤΑ, αφού το Δ.Σ. του ΦΟΣΔΑ στελεχώνεται με βάση πληθυσμιακά κριτήρια. Επίσης το άρθρο 83 του παραπάνω νόμου επιτρέπει την μεταφορά σκουπιδιών από οποιαδήποτε περιοχή αντιμετωπίζει πρόβλημα, με Υπουργική Απόφαση.
Παλαιότερο Δ.Σ. του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας είχε τοποθετηθεί αρνητικά στο υπό ψήφιση τότε νομοσχέδιο χωρίς όμως να ληφθεί υπ΄όψιν και τελικά να υπάρξει η ψήφιση του νόμου.
Η ευρύτερη περιοχή της Παλαίρου αποτελεί μία τουριστικά αναπτυσσόμενη περιοχή ιδίως τα τελευταία χρόνια, μάλιστα η περιοχή αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία για όσους την επισκεφθούν.  

Με εκκρεμεί ζητήματα όπως το εργοστάσιο επεξεργασίας που θα πρέπει να κατασκευαστεί στην Λευκάδα, την απόφαση του ΦΟΣΔΑ που επιτρέπει την μεταφορά σκουπιδιών από τη Λευκάδα και Μεγανήσι και τη δημιουργία δεύτερου κυττάρου στην περιοχή.
Η ενημέρωση των πολιτών και η συνειδητή συμβολή τους στη διαδικασία θα είναι από εμάς ως Blog υψίστης σημασίας, καθώς και η ανάδειξη του συγκεκριμένου θέματος όπως εδώ και χρόνια πράττουμε με την δημοσίευση των άρθρων του κ. Κώστα Τριαντακωνσταντή. 

Η πρόταση του κ. Τριαντακωνσταντή στο τελευταίο άρθρο του εδώ στο xiromeronews για το ΧΥΤΑ αναφέρει, 

1)   Να σταματήσει αμέσως η μεταφορά σκουπιδιών από παντού, πέραν των Δήμων Ακτίου- Βόνιτσας και Ξηρομέρου.

2)   Να γίνει Τοπικό Δημοψήφισμα.  Αυτό προβλέπεται νομικά και επιβάλλεται πολιτικά. ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ της ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

3)   Να πάρει θέση ξεκάθαρα θέση ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης.

4)   Να πάρουν θέσει επώνυμα όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και όλοι οι Τοπικοί Σύμβουλοι της ΔΚ Παλαίρου και της Τοπικής Κοινότητας Πογωνιάς.

4 σχόλια:

  1. Πολύ αργά το θυμήθηκες Θανάση, τώρα που έχασες τα αυγά και τα καλαθια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ βρε ζώο τι κέρδισες και κατηγορείς το κασολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα που λήγει η θητεία σου το θυμήθηκες..... έτσι για να μην πεσεις αμαχητί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΝΝΟΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥΥΥΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο