Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου: Να κλείσει σήμερα η Δομή στο Θεοξένια

Η αγωνία όλων των Μεσολογγιτών και η απαίτηση για μεταφορά του μεγάλου αριθμού μεταναστών που φιλοξενούνται στην πόλη ήταν η κοινή συνισταμένη της χθεσινής συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ι.Π. Μεσολογγίου με μοναδικό θέμα το Μεταναστευτικό. .....
Την συνάντηση προκάλεσε ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου, που αποτάθηκε στους Αιτωλοακαρνάνες βουλευτές ζητώντας την παρουσία τους και την αρωγή, ενώ εκτός αυτών προσκλήθηκε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας και τοπικοί φορείς . Από τους βουλευτές παραβρέθηκαν οι Κώστας Καραγκούνης και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ενώ ο Γιώργος Βαρεμένος εκπροσωπήθηκε από συνεργάτη του. 
Κοινή συνισταμένη της συζήτησης, που διεξήχθη σε κλίμα αγωνίας και ανησυχίας ήταν η ανάγκη για άμεσο κλείσιμο της Δομής στο Θεοξένια, η οποία χαρακτηρίστηκε ως τροφοδότης δεξαμενή της ολοένα και αυξανόμενης παρουσίας μεταναστών στην πόλη. Ο αριθμός αυτών σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνά τους 300, αριθμός που εκτός του ότι ξεπερνά κατά πολύ το όριο του 1% που υποτίθεται ότι πρέπει να εφαρμόζεται ανά την επικράτεια, προκαλεί και προβλήματα κοινωνικής συνοχής αλλά και υποθηκεύει κάθε προσπάθεια τουριστικής ανάπτυξης της πόλης. 
Ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος στην τοποθέτησή του τόνισε ότι η κοινωνία είναι ανάστατη βλέποντας ότι εδώ και δύο χρόνια έχουν εγκατασταθεί τόσοι μετανάστες και ο αριθμός αυξάνει συνεχώς. Εξέφρασε την ανάγκη να προληφθούν ακραίες στάσεις και ζήτησε όσοι αγαπούν τον τόπο, είτε είναι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, είτε λαμβάνουν αποφάσεις να δείξουν έμπρακτα τον σεβασμό τους απέναντι στην πόλη. 
Παράλληλα απηύθυνε «κραυγή αγωνίας» για την έλλειψη ξενοδοχειακών κλινών και τόνισε ότι με αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατον η πόλη να γιορτάσει του χρόνου τα 200 χρόνια από το 1821 και την Ελληνική Επανάσταση, μια εξέλιξη που αποτελεί «μαχαιριά» στην καρδιά της. 
Μετά από διαλογική συζήτηση με την συμμετοχή των προαναφερόμενων, αλλά και των αντιδημάρχων, της προέδρου της Δ.Κ. Ι.Π. Μεσολογγίου Όλγας Δασκαλή, του Προέδρου του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Βασίλη Σπυρόπουλου, του εκπροσώπου της Μητρόπολης, π. Ανδρέα Καππέ, αποφασίστηκε να ζητηθούν τα εξής: 
- Να κλείσει ΑΜΕΣΑ η Δομή μεταναστών στο ξενοδοχείο Θεοξένια. 
- Να ζητηθεί εκ νέου συνάντηση με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότη Μηταράκη. 
- Να νομοθετηθεί το ποσοστό του 1% ως όριο φιλοξενίας μεταναστών σε κάθε Κοινότητα . 
- Να ενημερωθεί επίσημα και υπεύθυνα ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου και οι δημότες για τον ακριβή αριθμό των μεταναστών που βρίσκονται στην πόλη. 
«Ευχαριστώ τους δύο βουλευτές και τους φορείς που ανταποκρίθηκαν σήμερα στο κάλεσμά μας και παραβρέθηκαν ώστε να συζητηθεί ένα μείζον πρόβλημα για τον Δήμο μας όπως είναι το μεταναστευτικό. Το Μεσολόγγι επιβαρύνεται και υποβαθμίζεται επικίνδυνα , τα δύο τελευταία χρόνια. Δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι οι Μεσολογγίτες έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε. Ελπίζω κι εύχομαι έστω και τώρα όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συντελέσουν για να απαλλαγεί η πόλη από ένα βάρος που δεν της πρέπει και δεν της αναλογεί . Φτάνει πια με την απαξίωση και την υποβάθμιση του τόπου μας», τόνισε μετά το τέλος της συνάντησης ο Κώστας Λύρος.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.