Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Τα μεγάλα οδικά έργα που θα «αλλάξουν το τοπίο» στην Αιτωλοακαρνανία, στη συνάντηση Καραμανλή - Φαρμάκη.


       Σημαντικά οδικά έργα που θα «αλλάξουν το τοπίο» στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά και ευρύτερα στη Δυτική Ελλάδα, τέθηκαν στη συνάντηση εργασίας που είχε την Τετάρτη 26 Ιουλίου στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης με τον Υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή.

Αναλυτικότερα, κυριάρχησαν τα ζητήματα σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, οι εκκρεμότητες που υπάρχουν στον οδικό άξονα Αγρίνιο – Καρπενήσι, καθώς και ο οδικός άξονας Πλατυγιάλι – Αστακός, τα οποία όμως για πρώτη φορά τέθηκαν ως τμήματα ενός μεγάλου και εμβληματικού οδικού άξονα που θα συνδέει τη Δυτική Ελλάδα με την ανατολική χώρα και την ΠΑΘΕ.

Πρόκειται για τον οδικό άξονα....
που θα ξεκινάει από το Πλατυγιάλι και μέσω Αγρινίου θα φτάνει μέχρι το Καρπενήσι και τη Λαμία και ο οποίος ενώ αποτελεί τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου, η κατασκευή του παραμένει ακόμα ένα μεγάλο ζητούμενο. 


«Η υπεροτοπική σύνδεση της Δυτικής με την Ανατολική Ελλάδα, μέχρι σήμερα, γίνεται μέσω της Εγνατίας Οδού και της Αθηνών – Πατρών. Γι’ αυτό η κατασκευή του νέου οδικού άξονα στο εσωτερικό της χώρας που θα συνδέει τις δυτικές ακτές της περιοχής μας με την Λαμία, θα προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και συνολικότερα στη χώρα» υπογράμμισε ο κ. Φαρμάκης, σημειώνοντας πως μετά την Πατρών – Αθηνών και την Ιόνια Οδό, νέος αυτός άξονας θα σπάσει τελείως την οδική απομόνωση της περιοχής και θα οδηγήσει σε μία νέα εποχή ανάπτυξης και δημιουργίας πολλών και μεγάλων ευκαιριών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Υποδομών δεσμεύτηκε ότι θα προωθηθεί λύση προκειμένου να «ξεκολλήσει» η εργολαβία που εκκρεμεί στον δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι, ενώ συμφωνήθηκε άμεσα, με τη συνδρομή της Περιφέρειας, να προωθηθεί η διαδικασία ωρίμανσης του έργου σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, η κατασκευή του οποίου αποτελεί και κυβερνητική δέσμευση. Επίσης, ο κ. Φαρμάκης τόνισε την ανάγκη ολοκλήρωσης της μελέτης για τον δρόμο Πλατυγιάλι – Αστακός, ζήτημα για το οποίο εξάλλου, είχε ήδη στείλει σχετική επιστολή στον Υπουργό από τις 15/6/2020.

Πέραν τούτων, στη συνάντηση των δύο ανδρών τέθηκε και το ζήτημα ολοκλήρωσης του φράγματος Αχυρών, με τον Περιφερειάρχη να επισημαίνει ότι πρόκειται για μία ακόμα χρόνια εκκρεμότητα που πρέπει να φτάσει στο τέλος της. Ο Υπουργός, αναγνώρισε την ανάγκη και δεσμεύτηκε για οριστική λύση εντός του 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο