Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Επίσκεψη Λ. Δημητρογιάννη σε παραγωγικές μονάδες που ακολουθούν καινοτόμες μεθόδους επεξεργασίας λυμάτων και παραγωγής βιοενέργειας


Επίσκεψη σε πρότυπες παραγωγικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, πραγματοποίησε την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020, ο Αντιπεριφερειάρχης, Λάμπρος Δημητρογιάννης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας....


Σκοπός της επίσκεψης, που προήλθε κατόπιν πρόσκλησης, ήταν η παρακολούθηση καινοτόμων και σύγχρονων διαδικασιών παραγωγής βιοενέργειας και επεξεργασίας λυμάτων που χρησιμοποιούν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις, στα πλαίσια της κυκλικής οικονομίας και της αειφόρου ανάπτυξης.

Ειδικότερα, αναλύθηκαν διαδικασίες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιοαερίου που παράγεται από σύστημα αναερόβιας χώνευσης κτηνοτροφικών και γεωργικών αποβλήτων, αλλά και συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας ως καύσιμο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με γεννήτριες.

Επίσης, υπήρξε ενημέρωση για συστήματα βιολογικής επεξεργασίας αποβλήτων αγροτο-βιομηχανικών μονάδων, που σε συνεργασία με ερευνητικούς φορείς επιφέρουν απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Δημητρογιάννης ανέφερε: «Βρεθήκαμε σε πρότυπες παραγωγικές μονάδες που χρησιμοποιούν καινοτόμες διαδικασίες παραγωγής ενέργειας και επεξεργασίας λυμάτων. Επιχειρήσεις που εντάσσουν την κυκλική οικονομία, στηρίζουν την τοπική απασχόληση και εξάγουν ποιοτικά αποτελέσματα. Εξαρχής, έχουμε στηρίξει την παραγωγική διαδικασία και προσφέρουμε καθοδήγηση και τεχνογνωσία στην τοπική επιχειρηματικότητα. Γι’ αυτό και μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός επιχειρήσεων και επαγγελματιών που συνεργαζόμαστε και ανταλλάσσουμε τεχνογνωσία και ενημέρωση σε ζητήματα ενέργειας, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας. Το ζητούμενο είναι να προσαρμοστούμε στα νέα ενεργειακά και περιβαλλοντικά δεδομένα, επιζητώντας το θετικό αναπτυξιακό πρόσημο για την περιοχή μας».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο