Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Αντιδράσεις και οργή για τον θάνατο της δικηγόρου-απεργού πείνας στην Τουρκία.

      Άντεξε για 238 μέρες χωρίς τροφή και νερό η δικηγόρος Εμπρού Τιμτικ, κουρδικής καταγωγής, στον αγώνα της για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Μόνο της αίτημα ήταν μια δίκαιη δίκη κάτι όμως που δεν πραγματοποιήθηκε, αφού πέθανε σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της κοινωνίας.
Συγγενείς και φίλοι της Εμπρού Τιμτικ προσπάθησαν να πάρουν το φέρετρο της. Τη σορό της έχει κλέψει μέσα από το νοσοκομείο το οποίο μεταφέρει η τουρκική αστυνομία χωρίς να έχει ενημερώσει τους οικείους της.

Η κατάσταση παραλίγο να βγει εκτός ελέγχου με τους συγγενείς της δικηγόρου να έχουν περικυκλώσει το αυτοκίνητο να μην το αφήνουν να φύγει..
Ένοπλοι άνδρες έτρεξαν για να διαλύσουν το πλήθος.
Η Εμπρού Τιμτίκ, έκανε το λάθος να ζητά δικαιοσύνη στη χώρα του Ερντογάν και τo πλήρωσε με τη ζωή της.
Ξεκίνησε απεργία πείνας από τις 3 Φεβρουαριου από 238 ημέρες απεργίας πείνας και ζύγιζε μόλις 30 κιλά
Η Τιμτίκ είχε συλληφθεί το 2017 κατηγορούμενη για τρομοκρατία, καθώς οι πελάτες που εκπροσωπούσε κατηγορούνται για συμμετοχή στο εκτός νόμου DHKP-C. Τον περασμένο χρόνο καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και έξι μηνών.
Η Τουρκία πρέπει επειγόντως να επιδείξει συγκεκριμένη πρόοδο στο κράτος δικαίου και τις θεμελιώδεις ελευθερίες είπε σε επίσημη δήλωση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Ο θάνατος της Αμπρού Τιμτίκ είναι ο τρίτος το τελευταίο διάστημα από απεργία πείνας τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων που κυνηγήθηκαν από την κυβέρνηση Ερντογάν για σχέσεις με κόμματα που τα θεωρεί παράνομα.
πηγή:indicator.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο