Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

7.000 Αιτωλοακαρνάνες δεν έχουν υποβάλει δήλωση – Ανακοινώθηκε παράταση (VIDEO)


Τι δηλώνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Αγρινίου και Περιχώρων Παναγιώτης Καραγιάννης.....
Λίγες ημέρες έμειναν για την λήξη προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων και όπως δηλώνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς πριν λίγα λεπτά μέσα από συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε την παράταση μέχρι και 31/8 (VIDEO που ακολουθεί). ....

Παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα έχουν ήδη δοθεί δύο παρατάσεις, οι λογιστές θεωρούσαν σωστό να δοθεί έστω και μια σιωπηρή παράταση μέχρι το τέλος έστω του μήνα, ώστε να υποβάλουν την φορολογική τους δήλωση όσο το δυνατόν περισσότεροι φορολογούμενοι, σε κάτι που εισακούστηκαν σύμφωνα με την δήλωση του κ. Σταικούρα που έγινε πριν λίγη ώρα στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Στην Αιτωλοακαρνανία και την περιοχή του Αγρινίου, όπως δηλώνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Αγρινίου και Περιχώρων Παναγιώτης Καραγιάννης, τουλάχιστον 7.000 φορολογούμενοι δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση. Στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνονται και επιχειρηματίες, ελάχιστες ωστόσο περιπτώσεις.

Πλέον αντιμέτωποι με τον χρόνο βρίσκονται πλέον πάνω από 400.000 φορολογούμενοι που κρατούν ακόμα αποστάσεις ασφαλείας από το Taxisnet και δεν έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση.

«Πανελλαδικά σχεδόν 400.000 φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει ακόμη την φορολογική τους δήλωση. Αυτός ο αριθμός είναι μεγάλος. Η προτροπή που υπάρχει είναι να υποβάλλουν όλοι δήλωση» αναφέρει στη «Σ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Αγρινίου και Περιχώρων Παναγιώτης Καραγιάννης.

«Δεδομένου πως το σύστημα αντέχει τουλάχιστον 100.000 αιτήσεις σε ημερήσια βάση θεωρείται πως θα υποβάλλουν αίτηση όλοι όσοι μέχρι τώρα δεν το έχουν κάνει. Στην περιοχή του Αγρινίου, αλλά και γενικότερα στην Αιτωλοακαρνανία , βάση των εκτιμήσεων που υπάρχουν δεν έχουν κάνει φορολογική δήλωση τουλάχιστον 7.000 φορολογούμενοι. Στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνεται και κάποιος περιορισμένος αριθμός επιχειρηματιών» τονίζει ο κ. Καραγιάννης και συμπληρώνει: «να υπενθυμίσουμε πως οι δόσεις είναι οκτώ. Αρχικά ήταν τρεις, αλλά μετά από πράξη νομοθετικού περιεχομένου έγιναν οκτώ».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Αγρινίου και Περιχώρων Παναγιώτης Καραγιάννης

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”
sinidisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο