Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναλαμβάνει να υλοποιήσει τη βελτίωση του δρόμου από το Νεοχώρι προς την Παραλία Λούρου

Την βελτίωση του δρόμου από Νεοχώρι προς Παραλία Λούρου, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 4,5 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.... Αυτό προβλέπεται στην προγραμματική σύμβαση που υπέγραψαν σήμερα Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου Κώστας Λύρος και ο Πρόεδρος ΓΟΕΒ Αχελώου Κώστας Βήττας. 
Σύμφωνα με την Προγραμματική Σύμβαση, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρηματοδοτεί και η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας αναλαμβάνει να εκτελέσει το έργο που αφορά την βελτίωση της βατότητας του δρόμου από το Νεοχώρι (Περιμετρική Νεοχωρίου) ως την Παραλία Λούρου μήκους περίπου 17 χλμ, από όπου διέρχονται χιλιάδες οχήματα κατά τους θερινούς μήνες. Με τις παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν θα καταστεί ασφαλέστερη η διέλευση των οχημάτων, ενώ θα αναβαθμιστεί συνολικά η περιοχή και θα διευκολυνθούν σημαντικά οι μετακινήσεις των κατοίκων. 
«Υπογράψαμε την Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Μεσολογγίου και τον ΓΟΕΒ Αχελώου προκειμένου να υλοποιήσουμε ένα έργο, που όχι μόνο αποτελεί πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών, αλλά με την βελτίωση της βατότητας του δρόμου θα αναδειχθεί και το τεράστιο τουριστικό απόθεμα της περιοχής που για χρόνια μένει αναξιοποίητο. Η αμμώδης παραλία Λούρου είναι από τις μεγαλύτερες της χώρας. Προστατεύεται από το 1974 από τη Σύμβαση RAMSAR, γεγονός που πιστοποιεί την αδιαμφισβήτητη αξία του τόπου, η ανάδειξη του οποίου θα έπρεπε να αποτελεί βασική προτεραιότητα. Επιδιώκουμε, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, να προχωρήσουμε στην υλοποίηση ενός έργου ώστε να πάμε και στο επόμενο βήμα που δεν είναι άλλο από το να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για έναν βιώσιμο τουριστικό προορισμό, που θα ελκύει κατοίκους και επισκέπτες, βελτιώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα» ανέφερε ο Περιφερειάρχης κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης. 
Στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης παρευρέθηκαν ο Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Δημήτρης Καραβίδας και ο προϊστάμενος του τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Κιτσοπάνος. 

2 σχόλια:

  1. Εε ελεος αυτο το ειχε αναλαβει η προηγουμενη περιφερειακη αρχη και εαν υπαρχει αμφισβητηση επ αυτου καταθεστε ποτε εγινε η ενταξη του εργου κα ποτε η χρηματοδοτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί να φτιάξουν έναν καινούργιο, συντομότερο και ασφαλέστερο δρόμο , πετάνε λεφτά σε ένα δρόμο που σε έναν χρόνο θα έχει χαλάσει χειρότερα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο