Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας με τη Διευθύντρια Πολιτισμού και Νεολαίας της UNESCO, Πειραιώς και Νήσων


Συνάντηση με την Διευθύντρια Πολιτισμού και Νεολαίας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Παράσχου, είχαν την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020, στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, Τάκης Παπαδόπουλος.....


Το αντικείμενο της συνάντησης αφορούσε θέματα ψηφιακής τεχνολογίας και πολιτισμού, υπό το πρίσμα και των επιπτώσεων της πανδημίας στην καθημερινότητα των πολιτών. Επίσης, συζήτηση έγινε για την προσπάθεια ψηφιοποίησης των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας, αλλά και για την αξία των πολιτιστικών αγαθών, ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης πολλαπλών επιπέδων.

«Η Δυτική Ελλάδα είναι ένας τόπος με τεράστιο απόθεμα πολιτισμού και ιστορίας, αλλά και μία περιοχή όπου δεκάδες χιλιάδες νέοι άνθρωποι διψούν για προκοπή και ανάπτυξη, στηριζόμενη στις συνθήκες και τις δυνατότητες της σύγχρονης εποχής. Θα συνεργαστούμε με κάθε φορέα που μπορεί να συμβάλλει στον κοινό στόχο, εξέλιξης και ενίσχυσης της προσπάθειας ανάπτυξης του τόπου μας» ανέφερε μετά τη συνάντηση ο κ. Φαρμάκης.
Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδόπουλος, είπε: «Το διαδίκτυο, τα ψηφιακά εργαλεία και τα κοινωνικά μέσα έχουν πλέον αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται, ενεργούν και επικοινωνούν. Επίσης, όμως, έχουν φέρει αλλαγές και στον τρόπο οργάνωσης, επικοινωνίας και δράσης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε παγκόσμιο επίπεδο. Η χάραξη και η υλοποίηση μιας ψηφιακής στρατηγικής, αποτελεί το κύριο στοιχείο ανάπτυξης που θα διασφαλίσει την βιωσιμότητα τους και θα τονώσει την ανταγωνιστική τους θέση. Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος η δράση αυτή αποτελεί προτεραιότητα».

Τέλος, η κ. Παράσχου, σημείωσε: «Η πόλη των Πατρέων αποτελεί την πύλη της χώρας προς την Δύση μέσω του λιμανιού της. Η πολιτιστική της κληρονομιά καθώς και η παρουσία της όλα αυτά τα έτη, αποδεικνύει ότι μπορεί να πρωτοστατήσει στη δημιουργία νέων πολιτισμικών θεσμών τόσο μέσω των καινοτόμων ψηφιακών μέσων όσο και του ανθρωπίνου δυναμικού της». Κλείνοντας, συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τους τοπικούς φορείς για το σημαντικό και πολύπλευρο έργο τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο