Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν για τα φιλοξενούμενα παιδιά οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.


Το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών από αύριο 1 Σεπτεμβρίου θα προετοιμάσουν τους σταθμούς για να υποδεχθούν όλα τα μικρά παιδιά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας με όλα τα μέτρα ασφαλείας για την προφύλαξη από την πανδημία του sars-covid-19.


΄Ηδη πραγματοποιούνται  καθαρισμοί αύλειων χώρων ,όπως και καθαρισμοί εντός των παιδικών σταθμών . Από την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν και οι απαραίτητες απολυμάνσεις , όπως και οι μικροβιοκτονίες των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων των βρεφονηπιακών  σταθμών . 

Οι υπεύθυνες βρεφονηπιοκόμοι θα υποδέχονται από Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου τα παιδιά σταδιακά έτσι ώστε από την μια να υπάρχει μια προσαρμογή παιδιών και εργαζόμενων στα υποχρεωτικά μέτρα ασφαλείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του sars-covid-19, αλλά και και για την ομαλή προσαρμογή των νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς . 

Από την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου υπεύθυνες των σταθμών θα επικοινωνήσουν με τους γονείς των νηπίων για την σταδιακή επάνοδο των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς.

Κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Στην  Βόνιτσα δημιουργήθηκε και δεύτερο βρεφικό τμήμα έτσι ώστε να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερα βρέφη 


Τέλος Με βάση την επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιστημονική Επιτροπή αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, σε καθημερινή βάση, για όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται, χωρίς κανέναν περιορισμό στις δυναμικότητες και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων και των οδηγιών:
1) Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική.
2) Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.
3) Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα.
4) Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

Ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει σχετικές οδηγίες τις προσεχείς ημέρες.

Εκ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Ο Πρόεδρος


Παντελής  Αποστολάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο