Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Κώστας Λύρος: Ανάγκη στήριξης των Δημοτικών ΚΔΑΠ


Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου στο σοβαρό ζήτημα που προέκυψε μετά την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων των τελικών εξυπηρετούμενων  από τις Δημοτικές δομές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.....

Ο Κώστας Λύρος σε επικοινωνία του με την Διοίκηση της ΕΕΤΑΑ, εξέφρασε την αντίθεσή του στην μεγάλη μείωση των ωφελούμενων οικογενειών η οποία αγγίζει το 50%, τονίζοντας παράλληλα πως η ομαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στα Δημοτικά ΚΔΑΠ είναι αναγκαία και απαραίτητη, καθώς ο θεσμός είναι καθ’ όλα επιτυχημένος και προσφέρει πολλαπλά στις τοπικές κοινωνίες.
Σε δήλωσή του για το ίδιο θέμα επισημαίνει πως «Είναι αναγκαία η στήριξη των δημοτικών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών τα οποία προσφέρουν ένα μεγάλο κοινωνικό και παιδαγωγικό έργο. Παρέχουν ισότιμα σε όλα τα παιδιά την δυνατότητα της δημιουργικής ενασχόλησης και αναψυχής κι εξασφαλίζουν  παράλληλα  θέσεις εργασίας σε επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό. Ειδικά δε σε περιοχές όπως η δική μας όπου διαβιούν οικογένειες που βασίζουν το εισόδημά τους στην αγροτική παραγωγή, είναι ευνόητο πως η παραμονή των παιδιών σε χώρους ασφαλείς και ελεγμένους για την ποιότητα των υπηρεσιών τους, αποτελεί ανακούφιση για τους γονείς.
    Ατυχώς, τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν πριν λίγες ημέρες, προκάλεσαν απογοήτευση τόσο στις οικογένειες, όσο και στους Δήμους που έχουν την ευθύνη της λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Σε μια χρονική περίοδο όπου οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες είναι εξαιρετικά κρίσιμες, το 50% των αιτήσεων απορρίφθηκαν. Στην πρακτική του εφαρμογή, αυτό σημαίνει «συρρίκνωση» της δομής των ΚΔΑΠ, παρά την επιτυχημένη έως σήμερα εφαρμογή της.
ΚΕΔΕ και ΕΕΤΑΑ επιβάλλεται από τις συνθήκες να συνεργασθούν άμεσα και ν’ αναζητήσουν από κοινού λύση στο σοβαρό πρόβλημα με τρόπους στήριξης των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών των Δήμων. Κατ’ επέκταση, πρέπει να στηρίξουν έμπρακτα κάθε δράση που στοχεύει στην ομαλή λειτουργία της καθημερινότητας των παιδιών και των οικογενειών τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο