Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Κοινή επιστολή Δημάρχων Αιτωλοακαρνανίας για το σοβαρό θέμα του αποκλεισμού δικαιούχων από τις Δομές των ΚΔΑΠ.

      Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης μαζί με τους συναδέλφους του Δημάρχους, Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνο Λύρο, Αγρινίου κ. Γιώργο Παπαναστασίου, Θέρμου κ. Σπύρο Κωνσταντάρα, Ναυπακτίας κ. Βασίλη Γκίζα και Ακτίου-Βόνιτσας κ. Γιώργο-θεόδωρο Αποστολάκη   συνυπογράφουν κοινή επιστολή για το σοβαρό θέμα του αποκλεισμού ωφελούμενων από τη Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». 
Σύμφωνα με την επιστολή ο αποκλεισμός δικαιούχων από τις Δομές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) θα επιφέρει εξόχως σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή εκατοντάδων οικογενειών.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:


 Προς
1.Γραφείο Πρωθυπουργού
2.Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο
3.Υφυπουργό Εργασίας κ. Μιχαηλίδου
4.Βουλευτές Αιτ/νίας
5.Πρόεδρο ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου
6.Πρόεδρο ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδας κ. Παπαδόπουλο
7.Πρόεδρο ΕΕΤΑΑ κ. Σπυρίδων

Αξιότιμοι,

Εξετάζοντας την κατάσταση που διαμορφώνεται στους Δήμους μας, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ωφελούμενων της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματική Ζωής» για την προσεχή περίοδο, εκτιμούμε ότι ο αποκλεισμός δικαιούχων από τις Δομές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) θα επιφέρει εξόχως σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή εκατοντάδων οικογενειών. Διανύουμε μία πρωτόγνωρη περίοδο και οι συγκεκριμένες Δομές αποτελούν τη βασική, αν όχι τη μοναδική, διέξοδο για τα παιδιά, ειδικά στην περιφέρεια. Ως εκ τούτου, με τον αποκλεισμό τους επιβαρύνεται ο οικογενειακός προγραμματισμός με ανυπολόγιστες, μάλιστα, συνέπειες.
Ταυτόχρονα, οι επιπτώσεις θα είναι εξίσου σοβαρές σε εργασιακό επίπεδο, δεδομένου ότι διακυβεύονται θέσεις εργασίας. Το αποτέλεσμα θα είναι να οδηγηθούν στην ανεργία δεκάδες εργαζόμενοι και μάλιστα επιστήμονες, η απορρόφηση των οποίων θα είναι εξαιρετικά δύσκολη στην περιφέρεια. Ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία, όπου καταγράφονται τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας της χώρας. Σας επισημαίνουμε ότι, οι ημερομηνίες είναι πολύ πιεστικές, καθώς την 31η Αυγούστου λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων με κίνδυνο, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, να οδηγηθούν εκατοντάδες στην ανεργία.
Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι τα ΚΔΑΠ αποτελούν βασικό πυλώνα του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής πολιτικής που ασκούν οι Δήμοι μας προσφέροντας σημαντικό και πολυεπίπεδο έργο.
Ακόμη και την ύστατη στιγμή, ζητούμε να ενισχυθεί το Πρόγραμμα με τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους και σας καλούμε να στηρίξετε τις Δημοτικές Δομές εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών στα ΚΔΑΠ, τη συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων σε αυτές και τη βιωσιμότητα των αντίστοιχων δημοτικών φορέων.

9 σχόλια:

 1. Κάποιος Σπύρος Διαμαντόπουλος ( από το Μεσολόγγι;) Οικονομολόγος λαμβάνει 1782 ευρώ το μήνα και κάποιος Μπαλατσούρας Απόστολος λογιστής λαμβάνει 1489 το μήνα. Τι υπηρεσίες προσφέρουν o καθένας; Και οι δύο αμείβονται από το ΚΔΑΠ του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας. Επί Προεδρίας Προδρομίτη Σωτηρίου δεν αναρτήθηκε ούτε ένα ΧΕΠ στη διαύγεια. Επί Προεδρίας Λίτου Βαρβάρας τα ΧΕΠ φέρουν την υπογραφή μόνο της κ Λίτου. Στη Βόνιτσα νοικιάστηκε κτίριο για τη δημιουργία δεύτερου ΚΔΑΠ από το Δήμο. Πληρώσαμε ενοίκια, πληρώσαμε εργασίες ηλεκτρολογικές κλπ και δεν λειτούργησε ποτέ δεύτερο ΚΔΑΠ. Για όλα αυτά τι λένε οι δημότες; Δημοτικοί Σύμβουλοι υπάρχουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τώρα θα καταλάβουν οι δήμαρχοι ότι ανέκαθεν και διαχρονικά η αριστερά υπερέχει έναντι των άλλων "φιλελεύθερων" ιδεολογιών, σε ζητήματα του απλού κόσμου και λαού, κοινωνικά.
  Και τίποτα δέν εχει ουσία πολιτική και νόημα χωρίς την ριζοσπαστική προοδευτική παγκόσμια αριστερά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είναι μεγάλο το πάρτι με το δημόσιο χρήμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τσ!κ@λη είναι αργά τώρα για θεατρενισμούς. Ο πατέρας σου και εσύ κάνατε τη Ζαβέρδα χωματερή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πόσα παιδιά γράφτηκαν περισυ και επιδοτήθηκαν; Πόσα πήγαν στο κδαπ;
  Μοιάζει με τα γελαδια του Βάτου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τέλος τα κδαπ στο Ξηρόμερο δεν υπάρχει σωτηρία η ταφόπλακα του δήμου Ξηρομέρου είστε πάρτε το χαμπάρι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 6 28 έχεις δικιο . Σας βάλανε όντως την ταφοπλακα σας τον Ιούνη του19 .κλαψτε και σκουψτε για 12 χρονια τωρα πεθαμένοι ε πεθαμενοι

   Διαγραφή
 7. Τα ΚΔΑΠ δεν έπρεπε να υπάρχουν καν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και ποιος ο λόγος που δεν έπρεπε να υπάρχουν καν τα ΚΔΑΠ φίλε 3:15?ξερεις τι προοδο έχουν κάνει κάποια παιδακια που πανε ΚΔΑΠ? Και δεν μιλάω μόνο σε θέμα μαθημάτων αλλά και σε θέμα κοινωνικό

   Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο