Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Θ. Μωραΐτης: «Δε θα αφήσουμε να διαταραχθεί η σχολική χρονιά των μαθητών της Γ' Λυκείου του ΓΕΛ Ευηνοχωρίου»


      Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, σε Αναφορά του προς την Υπουργό Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, θίγει το μείζον ζήτημα κατάργησης Λυκειακής τάξης του Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ’ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Ευηνοχωρίου. 

Ο βουλευτής δήλωσε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της αναφοράς του: 

«Κατά την πιο διαταραγμένη περίοδο, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, για την εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τα δεδομένα στην τάξη τιμωρούν ομάδες μαθητών στην Περιφέρεια.


Έξι μαθητές Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ’ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Ευηνοχωρίου έμαθαν λίγο πριν ξεκινήσει ο δικός τους αγώνας στην τελευταία τάξη του σχολικού τους βίου ότι θα χρειαστεί να αλλάξουν σχολείο και να μετεγγραφούν σε Λύκειο της πόλης του Μεσολογγίου ή της Ναυπάκτου.

Κατά μία περίοδο που οι μαθητές καλούνται να τηρήσουν μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, να μειώσουν μετακινήσεις και να ελαφρυνθούν οι τάξεις από συνωστισμό, φαίνεται ότι τα παιδιά του Λυκείου Ευηνοχωρίου ανήκουν σε άλλη κατηγορία.

Άλλη μία απαξιωτική ενέργεια για την εκπαίδευση που αποτελεί μέρος της συνολικής υποβάθμισης και αμεριμνησίας της Κυβέρνησης για τους μαθητές μας, που δίνουν διπλό αγώνα για να δουν ένα καλύτερο μέλλον. Αυτόν της εκπαίδευσης και της ασφάλειάς τους».

Ο κ. Μωραϊτης κάλεσε την Υπουργό να επιληφθεί άμεσα του θέματος και να μην προχωρήσει σε ενέργειες που διαταράσσουν την ομαλή εξέλιξη της μαθησιακής πορείας των μαθητών Λυκείου Ευηνοχωρίου. 

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο