Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Γιόρτασε η Ένωση Κανδηλιωτών τα 30 χρόνια από την ίδρυση της, με γνήσια λαϊκή μουσική, καλό τραγούδι και χορό, στο Cine Κεραμεικός.





Όμορφη χοροεσπερίδα, με ήχους και ρυθμούς ποιοτικούς και με καλά λαϊκά τραγούδια, διοργάνωσε η Ένωση Κανδηλιωτών στο Cine ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ, για να γιορτάσει τα τριάντα χρόνια του συλλόγου. Συμπληρώθηκαν ήδη τριάντα χρόνια από την ίδρυση της Ένωσης Κανδηλιωτών, τριάντα χρόνια προσφοράς στο πολιτισμό.
Η Ένωση Κανδηλιωτών είναι ένας από τους καλύτερους φορείς πολιτισμού στο Ξηρόμερο και επιτελεί μέχρι σήμερα σημαντικό έργο στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή του τόπου μας και δίνει τη δυνατότητα στους νέους και τις νέες, να βιώσουν όχι μόνο τη τοπική μας παράδοση, αλλά να διευρύνουν τις γνώσεις τους σε έθιμα και παραδόσεις του τόπου μας. Η Ένωση Κανδηλιωτών με τις διάφορες εκδηλώσεις της (παραστάσεις, σεμινάρια, ομιλίες, συνέδρια, κ.α) συμβάλλει σημαντικά στη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Η Γιορτή άρχισε με ένα κεφάτο λαϊκό πρόγραμμα με τους: Δημήτρη Μπάση και Γεράσιμο Ανδρεάτο και τότε Κανδηλιώτες και φίλοι, χόρεψαν, τραγούδησαν με καλά λαϊκά τραγούδια αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά την διαχρονική αξία του καλού τραγουδιού και την δύναμη που έχει ο χορός να ενώνει.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Αλυζίας Δημήτρης Τριποτσέρης, ο Βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αντινομάρχης Αιτωλ/νίας Γιάννης Λύτρας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αλυζίας Παντελής Παλαιογιάννης και Ηλίας Ταμπάκης, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μύτικα Μαρία Σαμαντά, ο Πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ. Δημήτρης Στεργίου, ο εκδότης της εφημερίδας «Αιτωλοακαρνανική» Χρυσόστομος Πατούλας, ο Ταμίας του Συλλόγου Βονιτσάνων Φώτης Μπρούμος, ο Γραμματέας του Συλλόγου Πλατανιωτών Σάμου Γιώργος Κρόκος, κ.ά.
Είθε το έργο της Ένωσης Κανδηλιωτών να συνεχίσει να διαπνέεται από τις ίδιες ιδέες και να μεταδίδεται από γενιά σε γενιά ενισχύοντας έτσι τον πυρήνα της γνώσης με την αγάπη για τη διατήρηση του τόπου μας και της εθνικής μας κληρονομιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο